info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
screen-shot-12-07-16-at-03-36-pm
Cijena programa: od 1499,00 KM

Andaluzija

Malaga – Sevilla – Cordoba – Granada

9 dana 7 noćenja / avionom

Prepustite se bogatstvu boja i ritma strastvene Andaluzije! Istok i Zapad isprepleteni su u škrtoj ljepoti maslinika, tornjevima raskošne Seville, iza crvenih zidina Alhambre i iznenađujućeg sklada Cordobe. Andaluzija je neobična i neponovljiva, gostoljubiva i zagonetna.

TERMINSKI POLAZAK: 03.09.2018.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 1499,00 KM
-za uplate do 28.07.2018.g.

CIJENA PROGRAMA – 1599,00 KM
-rađeno na bazi 20 osoba/uplata

U cijenu programa je uključeno:

– Avio prevoz na relaciji Sarajevo-Istanbul-Malaga-Istanbul-Sarajevo (TURKISH);
– Smještaj u Torremolinosu, u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama po izboru;
– Smještaj u Sevilli, u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama po izboru;
– Smještaj u Granadi, u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama po izboru;
– Transferi i prevoz autobusom u Andaluziji prema programu;
– Organizacija putovanja i vodička služba;

U cijenu programa nije uključeno:
– Aerodromske takse u iznosu – 175,00 KM – plaćaju se u agenciji;
– Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
– Doplata za 1/1 sobu – cca 385,00 KM;
– Fakultativni izleti:
Posjeta muzeju koride u Rondi sa ulaznicom cca 10,00 €,
Sevilja cca 20,00 € + 15,00 €(lokalni vodič, panoramski city tour, ulaznice u katedralu, slušalice),
Vožnja brodom rijekom Gvadalkivir u Sevilji 15,00 €,
Cordoba 15,00 € (lokalni vodič, ulaznica za Mesquitu, slušalice, pješački panoramski city tour),
Alhambra 30,00 € (lokalni vodič, rezervacija ulaznice, slušalice, ulaznice Generalife + Nasrid Palace, Granada city tour pješice),
Flamenco show u pećinama na brdu Sacromonte 30,00 € (Flamenco show program, 1 x piće po izboru, prevoz)

Prilikom rezervacije obavezna je prijava za odabrane izlete.

Plaćanje: Prilikom rezervacije uplaćuje se min 30% od ukupne cijene aranžmana

Napomena: Svi fakultativni izleti i posjete su na dobrovoljnoj bazi, plaćaju se predstavniku agencije u inostanstvu i za iste Ventura Travel doo nije u mogućnosti izdati fiskalni račun niti bilo koju vrstu potvrde. Moguća je promjena redoslijeda fakultativnih izleta i posjeta u skladu sa vremenskim i drugim uslovima, što ne može uticati na kvalitet programa.

1.i 2.dan Sarajevo - Istanbul - Malaga

Sastanak putnika na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Let je planiran u večernjim satima. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Istanbulu - cca 19:45h. Presjedanje na let prema Malagi u ranim jutarnjim satima. Dolazak u Malagu je planiran u podnevnim satima - cca 12:00h. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan Malaga

Doručak. Mogućnost za fakultativno panoramsko razgledanje Malage, španskog lučkog grada smještenog na obalama Mediterana, s brojnim historijskim znamenitostima ali i pulsirajućim modernim životom. Malaga je rodno mjesto slikara Pabla Pikasa i jedan od muzeja je posvećen upravo njegovom opusu. Osim po širokim avenijama s drvoredima palmi i po parkovima sa tropskim biljkama, grad je prepoznatljiv i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkasaba za koju kažu da je bila kao Alhambra ali je tokom vijekova zapostavljena. Panoramski obilazak grada: Plasa de la Mersed, Plasa de Toros, La Malageta, Katedrala, stara jezgra grada, Plasa de la Konstitusion...Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vrijeme polazak prema hotelu u Torremolinosu. Noćenje.

4.dan Ronda - Seviila

Doručak, nakon čega slijedi odlazak autobusom prema Costa del Sol i Marbelji, najpoznatijem ljetovalištu ove regije. Marbelja je reputaciju ekskluzivnog ljetovališta stekla još 1950. godine i od tada kao magnet privlači ljude širom svijeta. Njenoj ljepoti nisu mogle odoljeti ni brojne poznate ličnosti, a mnoge od njih ovdje imaju kuće ili vikendice. Ostaćete bez daha kada šetajući ugledate milion dolara vrijedne jahte i luksuzne čamce. Nastavak vožnje planinskim predjelima do Ronde koja se uzdiže na 750m nadmorske visine i čiji se pejzaž može svrstati u svojevrsno čudo prirode. Naime, grad je smješten na vrhu dvije ogromne krečnjačke stijene između kojih je provalija dubine od oko 120m i veliki most Puente Nuevo, glavna atrakcija Ronde. Obilazak grada poznatog i kao mjesto “rođenja“ koride i u kome se nalazi jedna od najstarijih i najljepših kružnih arena u Španiji izgrađena 1785. godine. Otac i sin Francisko i Pedro Romero sredinom 18. vijeka propisali su pravila borbe sa bikovima koja su, uz manje dopune, ostala nepromijenjena do danas. Veliki ljubitelji koride, Ernest Hemingvej i Orson Vels, bili su česti posjetioci Ronde. Nakon šetnje gradom obilazak Koride i muzeja posvećenog koridi. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja prema Sevilji, gradu koji je osim po svojoj burnoj historiji poznat i po festivalskoj atmosferi. Sevilja je najveći grad južne Španije, četvrti po veličini i svakako jedan od najraskošnijih gradova Iberijskog poluostrva. Ona je i grad Don Huana i Karmen, seviljskog berberina i flamenka. Po dolasku u Sevilju slijedi smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Navečer fakultativni odlazak na flamenco show. Noćenje.

5.dan Sevilla

Nakon doručka slijedi odlazak na fakultativno panoramsko razgledanje grada: ostaci nekadašnjih arapskih zidina, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duhana, parkovi i veleljepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svjetsku izložbu u okviru kojih se nalaze paviljoni nekoliko latinoameričkih zemalja. Trg Španije – polukružno zdanje sa mostovima i fontanama koje je 1929, za vrijeme Svjetske izložbe, bio glavni paviljon za izlaganje. Slijedi obilazak parkova Marije Luiz, šetnja do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini katedrale na svijetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svijetu misliti da smo ludi!”), Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara... La Hiralde (La Giralda), tornja smještenog odmah uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže pješke strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se nevjerovatan pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Slobodno vrijeme za individualne programe. Noćenje.

6.dan Sevilla - Cordoba - Granada

Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i polazak prema Kordobi. Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao što su stari rimski most, Meskita džamija i jevrejski kvart. Po dolasku u Kordobu, fakultativno vas vodimo u obilazak Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg vijeka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Ova džamija je po propasti arapskog halifata pretvorena u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svjetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X vijeka, a ono najljepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno bijelim lukovima od cigle, kamena, jaspisa i granita. Kao i u Sevilji i u Kordobi je postojao veliki jevrejski kvart, jedan od najvećih u Evropi (La Huderija), koju je 1984. UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. U jevrejskom kvartu nalazi se i stara Sinagoga.Slobodno vrijeme za šetnju, individualne obilaske i ručak. Nastavak vožnje prema Granadi. Smještaj u hotel u Granadi. Noćenje.

7.dan Granada

Nakon doručka slijedi fakultativno razgledanje Granade. Grad je smješten na obroncima Sierra Nevade, podijeljen je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom centru grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil. Obilazak grada u pratnji vodiča: posjeta tvrđavi Alhambra - jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru evropskog kontinenta i zadnje arapsko uporištu na Iberijskom poluostrvu (Palacios Nazaries, Generalife vrtovi, Alcazaba…), spuštanje u donji dio grada: Katedrala s kraljevskom kapelicom, La Alcaiceria, El Albaicin – maurski kvart… Slobodno vrijeme u gradu. Noćenje.

8.dan Granada

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

9.dan Granada - Malaga - Istanbul

Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i vožnja do aerodroma u Malagi (rani jutarnji sati). Let TK1306 za Istanbul u 13.10h. Dolazak u Istanbul u 18,20. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Sarajevo u 19.20h ( let TK1025). Dolazak u Sarajevo u 20,15h. Kraj putovanja.