info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
atina
14 ˚c Grčka
Cijena programa: 335,00 KM

Atina / Nova godina

Atina 

6 dana 3 noćenja sa doručkom

Prema legendi, drevni grčki grad i prijestolnica te zemlje, ime nosi u čast boginje Atene. Naime, Atena i Posejdon su se takmičili ko će biti zaštitnik malog grada na poluotoku Atika. Vrhovni bog Zeus je odlučio je da će zaštitnik grada biti onaj ko gradu podari ljepši poklon. Posejdon svojim trozupcem udari u kamen te iz njega poteče voda, a Atena posadi neobično i čudnovato drvo – maslinu. Narod je presudio u Ateninu korist te je ovaj, tada mali, a danas poznati grad tako i dobio ime…

TERMINSKI POLAZAK: 28.12.2017.g.

CIJENA PROGRAMA: 335,00 KM

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusima (klima, WC, TV/DVD);
  • Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  • Organizacija putovanja i vodička služba.

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko – zdravstveno osiguranje (2,00 KM po osobi dnevno za osobe do 60 godina starosti; 4,00 KM preko 60 godina)
  • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja);
    Loko tour – 15,00 EUR; Grčko veče – 30,00 EUR; Akropolj – 20,00 EUR; Argolida – 45,00 EUR;
  • Doplata za 1/1 sobu (na upit);
  • Individualni troškovi;
  • Provizija za kartično plaćanje na rate;

1.i 2.dan odredište - Atina

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u popodnevnim satima cca 15:00h. Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju uz usputna stajanja prema potrebi grupe. Dolazak u Atinu u prijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Odlazak do centra grada u pratnji vodiča (stručna objašnjenja u vezi sa transportom i načinima komunikacije uz posjetu centralnom dijelu grada). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan Atina - Akropolj

Doručak. U prijepodnevnim satima mogućnost za fakulativno panoramsko razgledanje grada: Trg Omonija, Trg Sintagma, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsednička palata sa evzonima u tradicionalnoj uniformi, Olimpijski stadion, Zevsov hram, Hadrijanova kapija. Mogućnost za fakultativnu posjetu Akropolju i njegovim hramovima i ostalim građevinama građenim u periklovoj epohi (Partenon, Erehtejon, Propileji, hram Nike Aptoros, Odeon). U večernjim satima mogućnost za fakultativno grčko veče u taverni na Plaki. Uživanje u grčkim specijalitetima i grčkoj muzici do kasnih večernjih sati. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Atina - Argolida / Doček Nove godine

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na Argolidu: Vožnja Atikom do Korintskog kanala. Obilazak kanala. Nastavak putovanja prema Epidaurusu. Obilazak najstarije banje u Evropi i najznačajnijeg antičkog pozorišta sa neobjašnjivom akustikom. Posjeta keramičkoj radionici u kojoj se prave kopije antičkih grčkih vaza. Putovanje Argolidom sa panoramskim obilaskom Nafpliona do Mikene. Obilazak Mikenskog grada (Lavlja kapija, ostaci kraljevske palate sa megaronom, hram Atine, kraljevski krug grobova, Egistova grobnica). Povratak u Atinu. U kasnim večernjim satima ODLAZAK U CENTRALNI DIO GRADA NA PROSLAVU I DOČEK NOVE 2018.GODINE! Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

5.i 6.dan Atina - odredište

Doručak. Slobodno vrijeme. Check out iz hotela. Polazak prema BIH u podnevnim satima. Putovanje kroz Makedoniju i Srbiju. Noćna vožnja. Dolazak u Sarajevo u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.