info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 06-27-17 at 10.43 AM
24 ˚c Austrija
Cijena programa: 219,00 KM

BEČ

Beč  – Bratislava

5 dana 2 noćenje sa doručkom

Beč je jedan od rijetkih glavnih gradova koji je i u najužem centru sačuvao svoje bogato kulturno naslijeđe, a viševjekovna tradicija nije zastala ni pred ukrasima modernih metropola. Nekadašnja prijestolnica dinastije Habsburg i jedan od najljepših gradova u Evropi. Grad muzike u kojem su stvarali svi značajniji kompozitori svijeta poput Mozarta, Brahmsa, Beethovena i Straussa. Osim u prebogatoj kulturnoj ponudi koju nudi ovaj grad, možete uživati i u čuvenim „Mozart kuglama“ i torti „Saher“ koji su postali zaštitni znaci Beča.

TERMINSKI POLAZAK: 28.09.2017.g.

CIJENA PROGRAMA: 219,00 KM

U cijenu programa je uključeno:

– Prijevoz modernim turističkim autobusima (klima, WC, TV/DVD) na navedenim relacijama;
– Smještaj u hotelu 3*na bazi 2 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
– Organizacija putovanja i vodička služba.

U cijenu programa nije uključeno:

– Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
– Fakultativni izleti;
– Individualni troškovi;
– Provizija za kartično plaćanje;

1.i 2.dan odredište - Beč

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u večernjim satima cca 21:00h. Noćna vožnja kroz BIH, Hrvatsku i Mađarsku uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Beč u podnevnim satima. Smještaj u hotel cca 14:00h. Mogućnost zajedničkog odlaska u centralni dio grada (Stefan plac, Opera) gradskim prevozom. Slobodno vrijeme. Indiviudalni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Beč - loko tour

Doručak. Mogućnost za fakultativno razgledanje grada u pratnji vodiča (bus-šetnja); Bečki ring, Stefan plac, Katedrala Sv.Stefana... Slobodno vrijeme za kratki predah. Mogućnost za fakultativni obilazak dvorca Schonbrunn (Šenburn). Posjeta i razgledanje unutrašnjosti i objekata u sklopu dvorca. Nakon čega slijedi odlazak u SCS shopping centar. Slobodno vrijeme za shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

4.i 5.dan Beč - Bratislava - odredište

Doručak. Odjava iz hotela u ranim jutarnjim satima. Polazak u pravcu Bratislave. Po dolasku mogućnost fakultativnog obilaska grada u pratnji vodiča. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima polazak prema BIH. Vožnja uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odrediše u kasnim večernjim/ranim jutarnjim satima. Kraj programa

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.