info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
bec3
9 ˚c Austrija
Cijena programa: 359,00 KM

Beč / Nova godina

Beč – Bratislava

6 dana 3 noćenje sa doručkom

Beč je jedan od rijetkih glavnih gradova koji je i u najužem centru sačuvao svoje bogato kulturno naslijeđe, a viševjekovna tradicija nije zastala ni pred ukrasima modernih metropola. Nekadašnja prijestolnica dinastije Habsburg i jedan od najljepših gradova u Evropi. Grad muzike u kojem su stvarali svi značajniji kompozitori svijeta poput Mozarta, Brahmsa, Beethovena i Straussa. Osim u prebogatoj kulturnoj ponudi koju nudi ovaj grad, možete uživati i u čuvenim „Mozart kuglama“ i torti „Saher“ koji su postali zaštitni znaci Beča.

TERMINSKI POLAZAK: 28.12.2017.g.

CIJENA PROGRAMA: 359,00 KM

U cijenu programa je uključeno:

– Prijevoz modernim turističkim autobusima (klima, WC, TV/DVD) na navedenim relacijama;
– Smještaj u hotelu 3*na bazi 2 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
– Organizacija putovanja i vodička služba.

U cijenu programa nije uključeno:

– Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
– Fakultativni izleti;
– Individualni troškovi;
– Provizija za kartično plaćanje na rate;

1.i 2.dan odredište - Beč

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u večernjim satima cca 21:00h. Noćna vožnja uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Beč podnevnim satima. Smještaj u hotel cca 14:00h. Slobodno vrijeme. Mogućnost zajedničkog odlaska u centralni dio grada (Stefan plac, Opera) gradskim prevozom. Slobodno vrijeme za samostalno razgledanje. Povratak u hotel individualno. Noćenje.

3.dan Beč - loko tour

Doručak. Mogućnost za fakultativno razgledanje grada u pratnji vodiča – bus/šetnja: Bečki ring, Stefan plac, Katedrala Sv. Stefana… Slobodno vrijeme za uživanje u Beču. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Beč - Schonbrunn / Doček Nove godine

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U podnevnim satima je predviđen fakultativni odlazak u srednjovjekovni dvorac Šenbrun. Posjeta i razgledanje unutrašnjosti Šenbruna - jedanaest soba. Slobodno vrijeme za razgledanja novogodišnjeg marketa koji se nalazi u sklopu Šenbrun palate. U večernjim satima ZAJEDNIČKI ODLAZAK PROSLAVU I DOČEK NOVE GODINE. Povratak u hotel. Noćenje.

5.i 6.dan Beč - Bratislava - odredište

Doručak. Odjava iz hotela, te polazak u u pravcu Bratislave cca 10:00h. Po dolasku u Bratislavu slijedi fakultativna posjeta i obilazak grada u pratnji vodiča: stari Hrad, tvrđava, Katedrala sv. Martina, Stari trg, Biskupska palata, Palata Gaskovic Reduta, Staro mjesto sa starom gradskom vijećnicom. Nastavak putovanja prema BIH. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima (iza ponoći). Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.