info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 02-14-17 at 01.20 PM
15 ˚c Austrija
Cijena programa: 195,00 KM

BEČ – BRATISLAVA

BEČ – BRATISLAVA

5 dana 2 noćenja sa doručkom

Beč je jedan od rijetkih glavnih gradova koji je i u najužem centru sačuvao svoje bogato kulturno naslijeđe, a viševjekovna tradicija nije zastala ni pred ukrasima modernih metropola.  Nekadašnja prijestolnica dinastije Habsburg i jedan od najljepših gradova u Evropi. Grad muzike u kojem su stvarali svi značajniji kompozitori svijeta poput Mozarta, Brahmsa, Beethovena i Straussa. Osim u prebogatoj kulturnoj ponudi koju nudi ovaj grad, možete uživati i u čuvenim „Mozart kuglama“ i torti „Saher“ koji su postali zaštitni znaci Beča.

TERMIN POLASKA: 19.10.2017.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 195,00 KM

Za prvih 15 uplata/osoba

CIJENA PROGRAMA – 225,00 KM

Rađeno na bazi 35 putnika/uplata

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusima (klima, WC, TV/DVD);
  • Smještaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u ½  i 1/3 sobama;
  • Organizacija putovanja i vodička služba.

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god);
  • Fakultativni izleti (Loko tour 15,00 EUR, Schonbrunn 15,00 EUR, Bratislava loko tour 15,00 EUR);
  • Doplata za jednokrevetnu sobu;
  • Provizija za kartično plaćanje na rate;
  • Indiviudalni troškovi;

1.i 2.dan Sarajevo - Beč

Polazak u kasnim večernjim satima (22.00) sa dogovorenog mjesta iz Sarajeva i iz Zenice (23.20). Putovanje preko Doboja – Osijeka – Mohacza – Gyora (pauze prema potrebi grupe). Dolazak u podnevnim satima, smještaj u hotel u 14.00 sati. Slobodno vrijeme. Mogućnost zajedničkog odlaska u centralni dio grada (Stefan plac, Opera). Slobodno vrijeme za samostalno razgledanje. Fakultativni odlazak u pravcu Schonbrunna ili Belvederea na večeru. Povratak u hotel na noćenje.

3.dan Beč - loko tour - Schonbrunn

Doručak. U kasnim jutarnjim satima mogućnost fakultativnog razgledanja grada (bus tour and walking tour: Bečki ring, Stefan plac, Katedrala sv. Stefana, Anker sat, gradske zidine…), u pratnji vodiča obilazak jezgre grada uz razgledanje Hofburga (službena rezidencija predsjednika i predstavništvo OSCE-a), Bundeskanzleramta (pored Bundeskanzleramta postoji istoimeni restoran sa tradicionalnom austrijskom kuhinjom i dnevni meni je dosta povoljan). Slobodno vrijeme za kratki predah. Nakon toga je predviđen fakultativni odlazak u srednjovjekovni dvorac Schonbrunn (Šenbrun). Posjeta i razgledanje unutrašnjosti i objekata u sklopu dvorca (ujedno preporuka za kratki predah uz bečku kafu) ili individualni odlazak u SCS, jedan od najvećih shopping centara centralne Evrope koji nudi više od 330 dućana, neograničeno shopping iskustvo. U SCS-u ćete naći sve što vam srce zaželi: ljepota i wellness, elektronika i telekomunikacije, nakit, satovi i pribor, moda i još mnogo toga. Povratak u hotel. Noćenje.

4. I 5.dan Beč - Bratislava - Sarajevo

Doručak. Check out iz hotela u 09.30. U 10.00 sati polazak u pravcu Bratislave. Dolazak u Bratislavu i fakultativna posjeta i obilazak u pratnji vodiča: stari Hrad, tvrđava, Katedrala sv. Martina, Stari trg, Biskupska palata, Palata Gaskovic Reduta, Staro mjesto sa starom gradskom vijećnicom. Nakon toga je predviđen odlazak u shopping centar (slobodno vrijeme za shopping). Povratak u pravcu Gyora – Budimpešte – Mohacza. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima (iza ponoći). Kraj programa.

ZA OVO PUTOVANJE VRIJEDE OPĆI USLOVI PUTOVANJA ZA TURISTIČKE ARANŽMANE „VTA agencije“ 2012. godine NAPOMENA: Agencija zadržava pravo izmjene cijene u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika, te eventualnog poremećaja tržišnih vrijednosti, kao i izmjenu rute kretanja.