info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
beograd
13 ˚c Srbija
Cijena programa: 159,00 KM

Beograd / Nova godina

Beograd

3 dana 2 noćenja sa doručkom

Beograd je jedan od najstarijih gradova u Evropi. Smješten na raskršću puteva i sudaru civilizacija, rušen je do temelja čak 40 puta! Nazivan “bregom za razmišljanje”, “kućom ratova” ili pak „gradom grijeha“.  Glavni je grad Srbije sa oko 2 miliona stanovnika. Regionalni je centar Balkanskog poluostrva.

TERMINSKI POLAZAK: 31.12.2017.g.
Polazak sa 30. na 31.12.2017.g.

CIJENA PROGRAMA: 159,00 KM

Rađeno na bazi 35 putnika/uplata

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz autobusima visoke turističke klase (klima, tv-dvd, audio…);
  • Smještaj u hotelu 4* (B hotels Beograd) na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama (po izboru);
  • Organizacija putovanja i vodička služba.

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
  • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena na putovanju);
  • Lokalna taksa 3,50 EUR (po prijavi u hotelu se plaća),
  • Doplate za 1/1 sobe;
  • Provizija za kartično plaćanje na rate;

1.dan Sarajevo - Beograd / Doček Nove godine

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu, u Nedjelju u ranim jutarnjim satima cca 02:00h. (Subota na Nedjelju). Vožnja preko Vlasenice i Zvornika. Dolazak u jutarnjim satima u Beograd. Slijedi odlazak do Kalemegdana i poznate Knez Mihailove ulice. Objašnjenja u vezi zamjene novca i vrijeme za kraći predah. Sastanak grupe. Odlazak u hotel. Check in cca 14:00h. Slobodno vrijeme. U večernjim satima odlazak na Trg, gdje slijedi DOČEK I PROSLAVA NOVE GODINE. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan Beograd - loko tour / Skadarlija

Doručak. U podnevnim satima mogućnost za fakultativno panoramsko razgledanje Beograda u pratnji vodiča. Panoramska vožnja Zemunom i Novim Beogradom. Putem prolazimo pored Beogradske arene, Sava centra, Velesajma. Po prelasku na drugu obalu Save odlazak do Kalemegdana i posjeta beogradskoj tvrđavi koja je sadašnji oblik dobila u 18 st. Slobodno vrijeme, potom i crkve sv. Save, Trg Slavija, Parlament, Gradska Vijećnica, Terazije, Kraljevska i Bijela palača... Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni odlazak u jedan od mnogobrojnih restorana (TRI ŠEŠIRA) uz poznatu gastro ponudu i razonodu uz svirače... Repriza Nove godine. Zabava do kasnih večernjih sati.Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Beograd - shopping - odredište

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme ili odlazak prema shopping centru Ušće, gdje slijedi nezaboravni shopping. Povratak prema BIH u poslijepodnevnim satima. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

NAPOMENA: Agencija zadržava pravo izmjene cijene u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika, te eventualnog poremećaja tržišnih vrijednosti, kao i izmjenu rute kretanja. Za ovo putovanje važe Opći uslovi putovanja Ventura Travel iz 2012. godine,