info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
screen-shot-10-06-16-at-03-33-pm
17 ˚c Srbija
Cijena programa: 139,00 KM

BEOGRAD

BEOGRAD

3 dana 2 noćenja sa doručkom

Beograd je jedan od najstarijih gradova u Evropi. Smješten na raskršću puteva i sudaru civilizacija, rušen je do temelja čak 40 puta! Nazivan “bregom za razmišljanje”, “kućom ratova” ili pak „gradom grijeha“.  Glavni je grad Srbije sa oko 2 miliona stanovnika. Regionalni je centar Balkanskog poluostrva.

TERMINSKI POLAZAK: 29.09.2017.

CIJENA PROGRAMA 139,00 KM

Rađeno na bazi 35 putnika/uplata

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz autobusima visoke turističke klase (klima, tv-dvd, audio…);
  • Smještaj u hotelu 3*na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama (po izboru);
  • Organizacija putovanja i vodička služba.

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
  • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena na putovanju);
  • Doplate za 1/1 sobe;
  • Provizija za kartično plaćanje na rate;
  • Individualni troškovi;

*POLAZAK MOSTAR: u slučaju da broj prijava bude 10 ili više, u tom slučaju cijena programa se uvećava za 20,00 KM po mjestu te garantira se polazak iz Mostara. 

1.dan Sarajevo - Beograd

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu, u Petak u ranim jutarnjim satima cca 02:00h. Vožnja preko Vlasenice i Zvornika. Dolazak u jutarnjim satima u Beograd. Slijedi odlazak do Kalemegdana i poznate Knez Mihailove ulice. Objašnjenja u vezi zamjene novca i vrijeme za kraći predah. Sastanak grupe. Odlazak u hotel. Check in cca 14:00h. Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativnu plovidbu Dunavom (uz razonodu i panoramski pogled na Beograd). Slobodno vrijeme. Zatim mogućnost fakultativnog odlaska na poznate splavove koji su neizostavan dio beogradskog noćnog života ili jedan od mnogobrojnih restorana (TRI ŠEŠIRA) uz poznatu gastro ponudu i razonodu uz svirače... Zabava do kasnih večernjih sati. Sastanak u dogovoreno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan Beograd - loko tour

Doručak. Mogućnost za fakultativno panoramsko razgledanje Beograda u pratnji vodiča. Panoramska vožnja Zemunom i Novim Beogradom. Putem prolazimo pored Beogradske arene, Sava centra, Velesajma. Po prelasku na drugu obalu Save odlazak do Kalemegdana i posjeta beogradskoj tvrđavi koja je sadašnji oblik dobila u 18 st. Slobodno vrijeme, potom i crkve sv. Save, Trg Slavija, Parlament, Gradska Vijećnica, Terazije, Kraljevska i Bijela palača... Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Beograd - shopping ili Novi Sad - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema shopping centru Ušće, slobodno vrijeme, te povratak prema BIH u poslijepodnevnim satima cca 17:00h. Uz dogovor sa cijelom grupom mogućnost za fakultativni izlet u Novi Sad. Razgledanje grada: Zmaj Jovina ulica, Petrovaradinska tvrđava... Odmor i šetnja gradom. Nastavak vožnje uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

NAPOMENA: Agencija zadržava pravo izmjene cijene u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika, te eventualnog poremećaja tržišnih vrijednosti, kao i izmjenu rute kretanja. Za ovo putovanje važe Opći uslovi putovanja Ventura Travel iz 2012. godine,