info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 01-19-17 at 04.07 PM
19 ˚c Iran
Cijena programa: 1325,00 KM

IRAN

CARSKA PERZIJA – IRAN

TEHERAN – ISFAHAN – ŠIRAZ – PERZEPOLIS

10 dana 8 noćenja

Iran jednom od najzanimljivijih svjetskih destinacija, a priče iz povijesti isprepletene su s brojnim legendama i pričama. Naše putovanje vodi nas prema jugu Irana gdje ćete posjetiti i uživati u nekadašnjim perzijskim prijestolnama Širaz i Isfahan, te prema pustinjskom Jazdu. Tačku na putovanje stavite posjetom Tabrizu i Kandovanu. Otkrij ljepote drevne Perzije uz Ventura Travel!

TERMINSKI POLAZAKA: 16.10.2017.g.

CIJENA PROGRAMA 1325,00 KM

Rađeno na bazi 20 putnika/uplata

U cijenu programa je uključeno:

 • Let na relaciji Sarajevo – Istanbul – Teheran; SHIRAZ – Teheran – Istanbul – Sarajevo;
 • Transferi i obilasci prema opisu programa;
 • Smještaj u hotelima kategorizacije 4* u 1/2, 1/3 sobama (po izboru), na bazi:
  2 noćenja sa doručkom u Teheranu, 3 noćenja sa doručkom u Isfahanu, 3 noćenja sa doručkom u Shirazu
 • Organizacija putovanja i vodička služba;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse u iznosu 275,00 KM;
 • Lokalne aerodromske takse (plaćaju se direktno u lokalnoj valuti)
 • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje;
 • Viza i troškovi viziranja (pasoš min važenje 180 dana od dana povratka);
 • Fakultativni izleti (koji će biti ponuđeni u toku putovanja);
 • Doplata za 1/1 sobu, na upit; cca 580,00 KM
 • Hrana i piće;
 • Bakšiš;
 • Individualne troškove;

 HOTEL:

 • Hoteli u Iranu su odgovarajućeg ranga prema klasifikacijama državne agencije Iran, i isti ne podliježu reklamacijama od strane putnika. Samim tim nivo usluga se radi prema navedenim.

PRILIKOM UPLATE REZERVACIJE PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM, AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST AKO SE AVIO-KARTE ODŠTAMPAJU SA POGREŠNIM IMENIMA, DOK PUTNICI SNOSE TROŠKOVE ŠTAMPANJA NOVIH KARATA.

Napomene:

Za žene su obavezne marame na glavama tokom cijelog dana, kao i duže suknje ili tunike sa dugim rukavima; za muškarce nisu dozvoljene kratke pantalone, a strogo je zabranjeno unošenje i konzumiranje alkohola.

PUTNICI KOJI U PASOŠU IMAJU IZRAELSKI PEČAT, NE MOGU UĆI U IRAN.

1.dan Sarajevo - Istanbul - Teheran

Sastanak putnika na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje aviona prema Istanbulu. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul. Presjedanje na let prema Teheranu. Po dolasku transfer do hotela. Smještaj u hotel u kasnim večernjim satima. Noćenje.

2.dan Teheran - loko tour

Doručak. Odmor u hotelskom kompleksu. Mogućnost za fakultativno razgledanje grada u pratnji vodiča. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan Teheran - Isfahan

Doručak. Odjava iz hotela, te polazak prema Isfahanu - cca 450km. Po dolasku slijedi smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan Isfahan - loko tour

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak grada, posjeta raskošnoj palači Čehelsotun, a zatim odlazak na prelijepi trg Nakš-e Džahan kojeg je dao sagraditi šah Abbas Veliki iz dinastije Safavida. Obilazak znamenitosti koje krase trg; Imamove i Šeik Lotfollahove džamije te palače Ali Kapu. Zaustavljanje na lokalnom bazaru – slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu, te uživanje u lokalnim čajanama. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu zoroastrijskoj kuli tišine, hramu vatre u kojem gori 1500 godina neugašena vatra, stara džamija Džame (Glavnu džamiju). Odlazak u stari dio grada, a zatim trg Amir Čakmak, muzej vode i lijepi vrt s palačom i jedinim oktogonalnim tornjem Dowlat Abad. U povratku slijedi obilazak i zaustavljanje u gradu Meibod i obilazak utvrde Narin. Noćenje.

6.dan Isfahan - Shiraz

Doručak. Odjava iz hotela, te polazak prema Shirazu - cca 490km. Po dolasku slijedi smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.dan Shiraz - loko tour

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča: Zand kompleks sa citadelom Arg-e-Karim Kan. Slijedi vrt Eram, čije su građevine i botanički vrt pod zaštitom UNESCO-a. Nastavljamo posjetom mauzoleju pjesnika Hafeza kao i džamiji Nasir ol-Mulk. Posjet džamiji Vakil i čuvenom Vakil bazaru, jednom od najljepših u Iranu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8.dan Shiraz - Persepolis

Doručak. Mogućnost za fakultatini odlazak u Persepolis, veličanstveno sjedište najvećeg perzijskog kralja Darija I. Razgled ruševina s kraljevskom palačom i bas-reljefima iz 4.st.p.n.e. Slavu Persepolisa prekinuo je Aleksandar Veliki razorivši ga 330 godine p.n.e. Nastavak autobusom preko planinskih prijevoja do starih središta Perzijskog carstva: Naqshe Rustam, ogromnih grobnica posljednjih Ahemeniskih vladara Darija I, Darija II i Kserksa I uklesanih u stijene te sjevernije, Pasargade sa grobnicom Kira Velikog (6.st.p.n.e.) iz dinastije Ahemenida. Povratak u Shiraz. Noćenje.

9.i 10.dan Shiraz - Tehran - Istanbul - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do aerodroma za let prema Teheranu, potom presjedanje na let Teheran – Istanbul - Sarajevo. Kraj programa.

Ventura Travel zadržava pravo da u slučaju izmjene cijene prijevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i sl. izmijeni cijenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana prije polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korištenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije VTA, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja VTA.