info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 11-08-17 at 03.00 PM
Cijena programa: od 299,00 KM

Istanbul – Januar /avion

ISTANBUL

4 dana 3 noćenja sa doručkom

Osjetite Istanbul, grad koji zasigurno nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Grad koji je u svojoj prošlosti poznat kao Bizant, Konstantinopol, Carigrad, a danas kao moderan velegrad. Prostire se na dva kontinenta, a zbog svog jedinstvenog položaja predstavlja stjecište mnogih civilizacija i kultura koje se kroz vijekove isprepliću i nadopunjavaju. Istanbul kao veliki mozaik Istoka i Zapada ima mnogo toga za pokazati, od velikih džamija s impresivnim minaretima, bizantinskih crkava, monumentalnih muzeja, pa do modernih restorana, trgovina..

TERMINSKI POLAZAK: 25.01.2018.g.

FIRST MINUTE CIJENA: 299,00 KM
-za uplate do 15.12.2017.g.

CIJENA PROGRAMA: 355,00 KM
-rađeno na 25 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

  • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo;
  • Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2, 1/3 sobama);
  • Loko tour Sultanahmet u Istanbulu;
  • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

  • Aerodromske takse u iznosu 175,00 KM (plaćaju se u agenciji);
  • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
  • Fakultativne izlete i ulaznice;
  • Proviziju za kartično plaćanje na rate;

1.dan Sarajevo – Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u podnevnim satima - cca 12:25h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, transfer prema hotelu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za kratki odmor. U večernjim satima u pratnji vodiča slijedi kratki loko tour gdje ćete vidjeti znamenitosti poput; Kapaličaršije, Hipodroma, Plave džamije, Aya Sofije i Topkapi dvorca (bez ulaznica). Slobodno vrijeme, te indiviudalan povratak u hotel. Noćenje.

2.dan Krstarenje Bosforom – Topkapi dvorac

Doručak. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta na Topkapi dvorac - muzej koji zasigurno trebate posjetiti, jer je vezan činjenicama da je u njemu Osmansko carstvo boravilo skoro 400 god. U palati se sada čuvaju dragocjenosti, koje su izloženi kao eksponati; pozlaćeno prijestolje, svilene odjeće Sultana koje su se nosile na ceremonijama, otisak stopala poslanika Muhammeda a.s., kao i mnogi drugi predmeti doneseni iz država pod Osmanskom imperijom. Ovo je samo dio onoga šta Vas zapravo čeka, i što će te doživjeti u Topkapi dvorcu. Slobodno vrijeme. Nakon čega slijedi fakultativno Krstarenje Bosforom. Prilika da uživate u dvosatnom krstarenju privatnom brodicom. Prilika da vidite Zlatni rog, Galata toranj, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu, I još mnogo toga. U povratku slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan Vidikovac Čamlidža – muzej Miniaturk – muzej Panorama 1453

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji ćemo započeti posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i poznati istanbulski kumpir. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. U nastavku dana mogućnost za posjetu muzeju Panorama 1453 koji je posvećen bici za Istanbul. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Povratak, slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.