info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 01-15-18 at 04.34 PM
Cijena programa: 445,00 KM

Istanbul – Januar /avion

ISTANBUL

5 dana 4 noćenja sa doručkom

Osjetite Istanbul, grad koji zasigurno nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Grad koji je u svojoj prošlosti poznat kao Bizant, Konstantinopol, Carigrad, a danas kao moderan velegrad. Prostire se na dva kontinenta, a zbog svog jedinstvenog položaja predstavlja stjecište mnogih civilizacija i kultura koje se kroz vijekove isprepliću i nadopunjavaju. Istanbul kao veliki mozaik Istoka i Zapada ima mnogo toga za pokazati, od velikih džamija s impresivnim minaretima, bizantinskih crkava, monumentalnih muzeja, pa do modernih restorana, trgovina..

TERMINSKI POLAZAK: 24.01.2018.g.

CIJENA PROGRAMA: 445,00 KM
-rađeno na 25 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo;
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2, 1/3 sobama);
  AKGUN HOTEL – https://www.booking.com/hotel/tr/akgun-old-city.en-gb.html?aid=311984;
 • Loko tour Sultanahmet u Istanbulu;
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse u iznosu 175,00 KM (plaćaju se u agenciji);
 • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Fakultativne izlete i ulaznice;
  ORIJENTALNO VEČE NA BOSFORU – 35,00 EUR; KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR
  TOPKAPI DVORAC – 20,00 EUR; CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR;
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate;

1.dan Sarajevo / Istanbul - Loko tour

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u podnevnim satima - cca 11:55h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, transfer prema hotelu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za kratki odmor. U večernjim satima u pratnji vodiča slijedi kratki loko tour gdje ćete vidjeti znamenitosti poput; Kapaličaršije, Hipodroma, Plave džamije, Aya Sofije i Topkapi dvorca (bez ulaznica). Slobodno vrijeme, te indiviudalan povratak u hotel. Noćenje.

2.dan Istanbul – Slobodno vrijeme – Orijentalno veče

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, koji možete iskoristiti posjetom Kapaličaršiji ili shoppingu na pijaci. U večernjim satima mogućnost za fakultativno organizovanje Orijentalne večeri na Bosforu, gdje ćete uživati uz obilatu tursku kuhinju, folklor, animacijski program i trbušne plesačice. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Krstarenje Bosforom - Topkapi dvorac – Taksim

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom, gdje ćete privatnom brodicom uživati dvosatnom krstarenju i pogledu na dva kontinenta i znamenitosti poput: Galate tornja, Sulejmanija džamije, Dolmabahče dvorca, Djevojačke kule i mostova koji povezuju dva kontinenta. U povratku slobodno vrijeme na Eminonu, gdje možete posjetiti pijacu začina – Egipatski bazar, ili vrijeme iskoristiti za klanjanje Džumme namaza. U poslijepodnevnim satima mogućnost za fakultativnu posjetu Topkapi dvorcu, koji je bio sjedište Sultana skoro 400 godina, odakle je Sultan Suleyman kretao u najveća Osvajanja. Vidjet ćete divan, arhiv, kolekciju oružja, kuhinju, otisak stopala Poslanika Muhammeda a.s., njegov mač, i još mnogo toga... Slobodno vrijeme. U večernjim satima u dogovoru sa grupom mogućnost za odlazak na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za shopping u radnjama poznatih svjetskih brendova. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Istanbul – Miniaturk – Panorama – Čamlidža

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji ćemo započeti posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i poznati istanbulski kumpir. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. U nastavku dana mogućnost za posjetu Muzeju Panorama 1453 koji je posvećen bici za Istanbul. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Povratak, slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme. Ili mogućnost za posjetu tržnom centru Forum Istanbul. Slobodno vrijeme za shopping. Transfer prema aerodromu u dogovoreno vrijeme ispred TC Forum Istanbul. Po dolasku na aerodrom chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu u večernjim satima – cca 19:30h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.