info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
istanbul2017
16 ˚c Turska
Cijena programa: 275,00 KM

Istanbul / Nova godina


Istanbul

6 dana 3 noćenja sa doručkom

Osjetite Istanbul, grad koji zasigurno nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Grad koji je u svojoj prošlosti poznat kao Bizant, Konstantinopol, Carigrad, a danas kao moderan velegrad. Prostire se na dva kontinenta, a zbog svog jedinstvenog položaja predstavlja stjecište mnogih civilizacija i kultura koje se kroz vijekove isprepliću i nadopunjavaju. Istanbul kao veliki mozaik Istoka i Zapada ima mnogo toga za pokazati, od velikih džamija s impresivnim minaretima, bizantinskih crkava, monumentalnih muzeja, pa do modernih restorana, trgovina..

TERMINSKI POLAZAK: 28.12.2017.g.

CIJENA PROGRAMA: 275,00 KM

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusima (WC, klima, TV-dvd-audio);
  • Smještaj u hotelima 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama po izboru;
  • Posjeta Edirnama;
  • Loko tour Sultanahmet u Istanbulu u pratnji vodiča;
  • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60 god.)
  • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja);
  • Provizija za kartično plaćanje na rate;

1.i 2.dan Sarajevo - Istanbul

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima cca 14:00h. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U poslijepodnevnim satima loko šetnja u pratnji vodiča i upoznavanje sa znamenitostima starog dijela grada; Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan muzej Panorama - muzej Miniaturk – vidikovac Čamlidža

Doručak. Nakon čega je planiran cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Zatim slijedi posjeta vidikovcu Čamlidža, odakle ćete uživati u pogledu na evropsku stranu Istanbula. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan Krstarenje Bosforom – Topkapi dvorac – Nova godina

Doručak. Nakon čega je planirano fakultativno Krstarenje Bosforom u trajanju 2h privatnom brodicom. Prilika da osjetite duh orijenta sa Bosfora, i vidite: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta, Djevojačku kulu i još mnogo toga. Slobodno vrijeme. Nakon čega slijedi fakultativna posjeta dvorcu Topkapi, mjestu gdje su Sultani Osmanskog Carstva živjeli skoro 400 godina. Prilika da vidite otisak stopala poslanika Muhammeda a.s., njegov mač, treći najveći dijamant na svijetu, odjeće Sultana i još mnogo toga. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. U večernjim satima odlazak NA DOČEK I PROSLAVU NOVE GODINE. Noćenje.

5.i 6.dan tržni centar – Edirne – odredište

Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela cca 10:00h. Polazak prema Edirnama u dogovoreno vrijeme. Po dolasku posjeta džamiji Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Polazak prema BIH u dogovoreno vrijeme. Vožnja preko Bugarske i Srbije.Nastavak putovanja uz usputna stajanja prema potrebi grupe. Dolazak u BiH u popodnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.