info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 12-01-17 at 03.29 PM 001
Cijena programa: 455,00 KM

Istanbul – Nova godina / avion

Istanbul  – Nova godina /avion

5 dana 4 noćenja sa doručkom

Osjetite Istanbul, grad koji zasigurno nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Grad koji je u svojoj prošlosti poznat kao Bizant, Konstantinopol, Carigrad, a danas kao moderan velegrad. Prostire se na dva kontinenta, a zbog svog jedinstvenog položaja predstavlja stjecište mnogih civilizacija i kultura koje se kroz vijekove isprepliću i nadopunjavaju. Istanbul kao veliki mozaik Istoka i Zapada ima mnogo toga za pokazati, od velikih džamija s impresivnim minaretima, bizantinskih crkava, monumentalnih muzeja, pa do modernih restorana, trgovina..

TERMINSKI POLAZAK: 29.12.2017.

CIJENA PROGRAMA 455,00 KM
-rađeno na bazi 20 osoba/uplata

U cijenu programa je uključeno:

  • Avio karte na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; (THY)
  • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
  • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama po izboru;
  • Vodička služba i organizacija putovanja;

U cijenu aranžmana nije uključeno:

  • Aerodromske takse u iznosu od 175,00 KM (plaćaju se u agenciji);
  • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja);
  • PZ osiguranje (2,00 KM po osobi/danu);
  • Provizija za kartično plaćanje na rate;

1.dan Sarajevo / Istanbul

Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 100min.prije leta. Priprema za let broj TK1022. Chekiranje karata i pasoška kontrola. Polijetanje prema Istanbulu u 11:55h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul u poslijepodnevnim satima - cca 15:40h. Po dolasku pasoška kontrola, te transfer do hotela. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U večernjim satima u pratnji vodiča lagana šetnja gradom: Grand Bazar – Kapali Čaršija, Plava džamija, Aya Sofija i Topkapi (bez ulaznica). Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan Istanbul / Loko tour - Topkapi dvorac - Doček Nove godine

Doručak. Mogućnost za fakultativno razgledanje grada pješice u pratnji stručnog lokalnog vodiča na našem jeziku (posjeta antičkom Hipodromu, Egipatski obelisk, Plava džamija, Aja Sofija (bez ulaznice), Topkapi palata (uključena ulaznica). Slobodno vrijeme na Sultanahmetu i Kapali čaršiji. Povratak u hotel. U večernjim satima odlazak javnim gradskim prijevozom na doček Nove godine, ili fakultativno u jednom od restorana. Zabava do kasnih večernjih sati. Noćenje.

3.dan Istanbul / Krstarenje - Eyup - Taksim - Tursko veče

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom. Odlazak do luke Eminonu. Ukrcavanje na brod. Vožnja u trajanju cca 2h. uz asistenciju lokalnog vodiča na našem jeziku. Nakon vožnje brodom odlazak autobusom do Eyup Sultan džamije, gdje se nalazi turbe Mehmet Paše Sokolovića i vidikovac Pierre Loti. Nakon toga odlazak na Taksim uz slobodno vrijeme za šoping u Istikal ulici. Povratak u hotel sa Taksima u poslijepodnevnim satima cca 17:00h. Mogućnost za fakultativni odlazak na reprizu Nove godine - večera u restoranu sa orijentalnim programom i trbušnim plesačicama. Zabava do kasnih večernjih sati. Noćenje.

4.dan Istanbul / Slobodan dan / Hamam

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak u Hamam / Tursko kupatilo. U doba kada je njihova izgradnja bila najpopularnija, u Istanbulu je postojalo oko 14 hiljada hamama. Čemberlitaš hamam jedan je od najstarijih turskih kupatila u Istanbulu. Izgradio ga je osmanski arhitekta Mimar Sinan, 1584. godine, na zahtjev Nurbanu sultanije - supruge osmanskog sultana Selima II, kako bi predstavljao izvor prihoda za dobrotvorni kompleks koji je uvakufila. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

5.dan Istanbul / Dolmabahče dvorac - shopping / Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom Atataurk ili mogućnost za fakulatitvnu posjetu Dolmabahče dvorcu, nekadašnjem administrativnom centru Osmanskog carstva. Zatim posjeta šoping centru Dževahir jednom od najvećih sopping centara u gradu. Transfer prema aerodromu u poslijepodnevnim satima cca 16:00h. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu u 19:35h. Broj Leta TK1025. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.