info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
istanbul
19 ˚c Turska
Cijena programa: 375,00 KM

ISTANBUL

Istanbul / avion

4 dana 3 noćenje sa doručkom

Osjetite Istanbul, grad koji zasigurno nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Grad koji se prostire na dva kontinenta, a zbog svog jedinstvenog položaja predstavlja stjecište mnogih civilizacija i kultura koje se kroz vijekove isprepliću i nadopunjavaju. Istanbul kao veliki mozaik Istoka i Zapada ima mnogo toga za pokazati, od velikih džamija s impresivnim minaretima, bizantinskih crkava, monumentalnih muzeja, pa do modernih restorana, trgovina..

TERMINSKI POLAZAK: 19.10.2017.g.

CIJENA PROGRAMA: 375,00 KM

Rađeno na bazi 25 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

– Avio prijevoz na relaciji Sarajevo-Istanbul-Sarajevo;
– Transfer aerodrom-hotel-aerodrom u Istanbulu;
– Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
– Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja;

U cijenu programa nije uključeno:

– Aerodromske takse u iznosu 175,00 KM;
– Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po osobi dnevno);
– Fakultativne izlete i ulaznice;
– Indiviudalni troškovi;
– Provizija za kartično plaćanje na rate;

1.dan Sarajevo - Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje aviona za Istanbul. Let u trajanjcu cca 100min. Po dolasku pasoška kontrola, preuzimanje kofera, te transfer prema hotelu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Mogućnost za organizovanja fakultativnog izleta – Krstarenje Bosforom. Krstarenje u trajanju cca 2h privatnom brodicom, gdje ćete uživati u najljepšem pogledu na jedini grad koji se nalazi na dva kontinenta. Prilika da vidite znamenitosti poput: džamije Sulejmanija, Galata tornja, Dolmabahče dvorca, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu, i još mnogo toga. Po završetku krstarenja u pratnji vodiča lagana šetnja kvartom Sultanahmet, gdje ćemo vidjeti: Kapaličaršiju, Hipodrom, Plavu džamiju, Aya Sofiju i Topkapi (bez ulaznica). Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan Vidikovac Čamlidža – muzej Panorama 1453 – muzej Miniaturk – Eyup

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Po završetku, u dogovoru sa grupom mogućnost odlaska u kvart Eyup – gdje se nalazi poznata džamija Eyuba Al-Ansarija. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Prinčevska ostrva – trg Taksim – muzej Madame Tussauds

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Prinčevskim ostrvima – gdje ćemo se vratiti u prošlost i krenuti putevima stare slave. Vožnja brodicom na redovnoj liniji u trajanju cca 1h 15min. Po dolasku mogućnost za vožnju fijakerima ili biciklima, jedinstvena prilika da uživajte u turskoj kuhinji i ljepoti koju Vam pružaju Prinčevska ostrva. Povratak u podnevnim satima cca 14:30h. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu trgu Taksim, koje je najpoznatije šetalište u gradu, gdje se nalaze mnoge radnje poznatih svjetskih brendova. Posjeta novootvorenom muzeju voštanih figura Madame Tussauds – gdje ćete vidjeti poznate ličnosti poput: Ataturka, Sultana Mehmeda Fatiha, Madone, Michaela Jacksona, Einsteina, Steva Jobsa, Nadala, Arde Turana, Bolta i dr. slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti i shopping. Povratak u hotel metroom. Noćenje.

4.dan Topkapi dvorac – Istanbul - odredište

Doručak. Odjava iz hotela do 12h. Mogućnost za fakultativnu posjetu Topkapi dvorcu - gdje su bili smješteni Sultani Osmanskog carstva, državna administracija i Harem. To je idealnu priliku da obiđete kompleks gdje su sultani držali preko 300 konkubina. U palati se sada čuvaju dragocjenosti, eksponati kao što su pozlaćeno prijestolje, ogrtač poslanika Muhammeda a.s., kao i mnogi drugi predmeti doneseni iz država i pokrajina pod Osmanskom imperijom. Slobodno vrijeme. Noćenje. U popodnevnim satima transfer prema aerodromu. Po dolasku na aerodromu, chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje za Sarajevo. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.