info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 12-21-17 at 01.06 PM
19 ˚c Turska
Cijena programa: od 299,00 KM

Istanbul / 1.Maj – BUS


Istanbul + Vialand + Prinčevska ostrva

7 dana 4 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 28.04.2018.g.

FIRST MINUTE CIJENA: 299,00 KM
-za uplate do 28.02.2018.g.

CIJENA PROGRAMA: 369,00 KM
-za uplate od 01.03.2018.g.
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusima (WC, klima, TV-dvd-audio);
  • Smještaj u hotelima 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama po izboru;
  • Posjeta Edirnama;
  • Loko tour Sultanahmet u Istanbulu u pratnji vodiča;
  • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60 god.)
  • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja);
  • Provizija za kartično plaćanje na rate;

1.i 2.dan Sarajevo - Istanbul

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima cca 14:00h. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U poslijepodnevnim satima loko šetnja u pratnji vodiča i upoznavanje sa znamenitostima starog dijela grada; Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan Krstarenje Bosforom – Topkapi dvorac - Tursko veče

Doručak. Nakon čega je planirano fakultativno Krstarenje Bosforom u trajanju 2h privatnom brodicom. Prilika da osjetite duh orijenta sa Bosfora, i vidite: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta, Djevojačku kulu i još mnogo toga. Slobodno vrijeme. Nakon čega slijedi fakultativna posjeta dvorcu Topkapi, mjestu gdje su Sultani Osmanskog Carstva živjeli skoro 400 godina. Prilika da vidite otisak stopala poslanika Muhammeda a.s., njegov mač, treći najveći dijamant na svijetu, odjeće Sultana i još mnogo toga. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak u jedan od tradicionalnih turskih restorana na Tursko veče. Zabava uz muziku uživo, folklor i trbušne plesačice. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan muzej Panorama - muzej Miniaturk – vidikovac Čamlidža

Doručak. Nakon čega je planiran cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Zatim slijedi posjeta vidikovcu Čamlidža, odakle ćete uživati u pogledu na evropsku stranu Istanbula. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan Zabavni park Vialand ili Prinčevska ostrva

Doručak. Mogućnost za organizovanje cjelodnevnog fakultativnog izleta u zabavni park VIALAND (koji je novo ostvarenje Disneylanda u Turskoj). Iskoristite priliku i kreirajte aktivnosti u zabavnom parku onako kako ste oduvijek željeli. Okušajte se u mnoštvu atrakcija kakve su: DROP TOWER, SWINGER, SPLASH COASTER, jedan od većih i modernijih LSM COASTER, STAR SHARE, DARK RIDE i mnoge druge zanimacije. Dan kada će vaš adrenalin porasti za 100 %. Slobodno vrijeme za shopping u radnjama poznatih svjetskih brendova. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje. Ili mogućnost organizovanja cjelodnevnog fakultativnog izleta na Prinčevska ostrva, koja su smještena u Mramornom moru uz od prilike 1h i 15min vožnje brodom na redovnoj liniji sa stanice Kabataš. Posjeta Buyuk Adi, najvećem i najatraktivnijem ostrvu sa divnim pješačkim stazama uz borovu šumu, vrtove i cvijećnjake. Slobodno vrijeme za vožnju biciklima i fijakerima. Povratak u Istanbul. Slobodno vrijeme.

6.i 7.dan tržni centar – Edirne – odredište

Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela cca 10:00h. Polazak prema Edirnama u dogovoreno vrijeme. Po dolasku posjeta džamiji Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Polazak prema BIH u dogovoreno vrijeme. Vožnja preko Bugarske i Srbije.Nastavak putovanja uz usputna stajanja prema potrebi grupe. Dolazak u BiH u popodnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.