info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
istanbul
21 ˚c Turska
Cijena programa: od 375,00 KM

Istanbul / April 2019.

5 dana 4 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 10.04.2019.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 375,00 KM
-za uplate do 28.02.2019.g.

CIJENA PROGRAMA – 425,00 KM
-rađeno na bazi 30 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; (PEGASUS)
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Loko tour Sultanahmet u pratnji vodiča;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse u iznosu – 175,00 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativni izleti i ulaznice;
  CJELODNEVNI IZLET (Čamlidža, Miniaturk, Panorama, Eyup) – ulaznice + prijevoz + vodič –  30,00 EUR;
  KRSTARENJE BOSFOROM – privatnom brodicom 2h –  15,00 EUR;
  TOPKAPI DVORAC + CISTERNA BAZILIKA – ulaznice + vodič –  25,00 EUR;
  ORIJENTALNO VEČE – prijevoz + večera + show –  35,00 EUR;
  DOLMABAHČE DVORAC + TAKSIM – 25,00 EUR;
  BURSA – cca 25,00 EUR;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 185,00 KM za sve noći boravka;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Individualni troškovi;

1.dan Sarajevo – Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u prijepodnevnim satima - cca 12:00h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul - cca 14:50h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, transfer do hotela. Po dolasku u hotel smještaj grupe. Kraći odmor. U pratnji vodiča, lagana šetnja prema kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija (bez ulaznica). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju i povratak prema hotelu. Noćenje.

2.dan Istanbul / Krstarenje Bosforom - Dolmabahče dvorac + Taksim

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, odakle ćemo započeti jedan od najljepših izleta u Istanbulu, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, Mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. Mogućnost za fakultativnu posjetu Dvorcu Dolmabahče u kojem je živjelo posljednji 6 Sultana Osmanskog Carstva i Kemal paša Ataturk. Moderni, luksuzni evropski stil dvoraca. Zatim odlazak na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Istanbul / Topkapi dvorac / Orijentalno veče

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Dvorcu Topkapi u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Zatim posjeta dijelu Harema, u kojem su žene vladale. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti ili odlazak na Džumma namaz. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Orijentalno veče na Bosforu, gdje ćete u trosatnom krstarenju uz folklor, trbušne plesačice i tursku kuhinju uživati u gradu na dva kontinenta. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Istanbul / Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, sa kojeg se pruža fascinantna slika grada na dva kontinenta. Slobodno vrijeme za čaj I kahvu. U nastavku slijedi posjeta Muzeju Miniaturk koji sadrži preko 100 minijaturnih građevina koje su Osmanlije gradile u Turskoj, I izvan Turske. Zatim slijedi posjeta kvartu EYUP, odnosno džamiji Ejubija. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Ili za posjetu Vidikovcu Pierre Loti. I dan završavamo posjetom Muzeju Panorama 1453, u kojem ćete imati osjećaj kao da i Vi skupa sa Sultanom Mehmedom Fatihom osvajate Istanbul. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela do 13:00h. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu - cca 16:30h po lokalnom vremenu. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo u 17:20h. Kraj programa.