info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
istanbul
21 ˚c Turska
Cijena programa: od 335,00 KM

Istanbul – August / avion

ISTANBUL / Charter let

4 dana 3 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 23.- 26.08.2018.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 335,00 KM
-za uplate do 30.05.2018.g.

CIJENA PROGRAMA – 395,00 KM
-za uplate od 01.06.2018.g.

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; (CHARTER LET ATLAS GLOBAL)
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
  Ogledni hoteli: MARCELLO, THE MERETTO, ASPALACE, MISA…
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Loko tour Sultanahmet u pratnji vodiča;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse u iznosu – 175,00 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativni izleti i ulaznice;
  KRSTARENJE BOSFOROM – privatnom brodicom 2h –  15,00 EUR;
  TOPKAPI DVORAC – ulaznice + vodič –  20,00 EUR;
  CJELODNEVNI IZLET (Čamlidža, Miniaturk, Panorama, Eyup) – ulaznice + prijevoz + vodič –  30,00 EUR;
  ORIJENTALNO VEČE – prijevoz + večera + show –  35,00 EUR;
  TRŽNI CENTAR – prijevoz – 5,00 EUR
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 125,00 KM za sve noći boravka;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Individualni troškovi;

1.dan Sarajevo – Istanbul / Krstarenje Bosforom – Loko tour

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u jutarnjim satima - cca 08:30h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul, na aerodrom Ataturk. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, transfer do hotela. Po dolasku u hotel smještaj grupe. Kratki odmor. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta KRSTARENJE BOSFOROM. Odlazak na luku Eminonu, pješice, ili metroom ukrcavanje na privatnu brodicu koja je rezervisana samo za Vas, te krstarenje u trajanju cca 2h. Prilika da doživite čari Istanbula uz pogled na: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Djevojačku kulu, Topkapi dvorac i dr.znamenitosti grada. U povratku u pratnji vodiča kratki loko tour po Sultanahmetu, gdje ćete vidjeti: Aya Sofiju (bez ulaznica), Plavu džamiju, Hipodrom, Kapaličaršiju... Slobodno vrijeme. Indiviudalni povratak u hotel. Noćenje.

2.dan Istanbul / Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom VIDIKOVCU ČAMLIDŽA, sa kojeg se pruža fascinantna slika grada na dva kontinenta. Slobodno vrijeme za čaj I kahvu. U nastavku slijedi posjeta MUZEJU MINIATURK koji sadrži preko 100 minijaturnih građevina koje su Osmanlije gradile u Turskoj, I izvan Turske. Zatim slijedi posjeta kvartu EYUP, odnosno džamiji Ejubija. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Ili za posjetu Vidikovcu Pierre Loti. I dan završavamo posjetom MUZEJU PANORAMA 1453, u kojem ćete imati osjećaj kao da i Vi skupa sa Sultanom Mehmedom Fatihom osvajate Istanbul. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan Istanbul / Topkapi - Aya Sofya - Tursko veče

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU – u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Slobodno vrijeme. Mogućnost odlaska na Džumma namaz. U nastavku dana mogućnost za fakultativnu posjetu muzeju AYA SOFYA – nekadašnjoj crkvi, džamiji a današnjem muzeju. Remek djelo, koje je bilo kandidat za sedmo svjetsko čudo. U nastavku dana slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, folklore, animacijski program, trbušne plesačice uživati u trosatnom večernjem krstarenju na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela do 12:00h. Mogućnost za fakultativni odlazak u tržni centar. Slobodno vrijeme za shopping. Transfer prema aerodromu u poslijepodnevnim satima. Po dolasku na aerodrom chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu u cca 19:00h po lokalnom vremenu. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo u 19:40h. Kraj programa.