info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 01-10-19 at 11.48 AM
19 ˚c Turska
Cijena programa: od 399,00 KM

Istanbul – avion – Mart 2019

5 dana 4 noćenje sa doručkom / TURKISH AIRLINES

TERMINSKI POLAZAK: 06.03.2019.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 399,00 KM
-za uplate do 02.02.2019.g.

CIJENA PROGRAMA – 455,00 KM
-rađeno na bazi 25 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji SARAJEVO – ISTANBUL – SARAJEVO;(TURKISH AIRLINES)
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Loko tour Sultanahmet u pratnji vodiča;
 • Organizaciju putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse – 175,00 KM (plaćaju se u agenciji);
 • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Fakultativne izlete i ulaznice;
  KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR; TOPKAPI DVORAC – 20-25,00 EUR; TURSKO VEČE – 35,00 EUR; CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Individualni troškovi;

1.dan Sarajevo - Istanbul

Sastanak na međunarodnom aerodromu u Sarajevu 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje za Istanbul u kasnim večernjim satima (TURKISH AIRLINES). Let u trajanju 100min. Dolazak u Istanbul. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan Krstarenje Bosforom - Topkapi dvorac - Tursko veče

Doručak. Mogućnost za fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Usputno šetnja do luke uz kratku posjetu Turbetu Sultana Suleymana i Hurem Sultan. Na dvosatnom krstarenju ćete uživati u pogledu na: Suleymanija džamiju, Galata toranj, Galata most, Eminonu, Topkapi dvorac, Dolmabahče dvorac, mostovi koji povezuju dva kontinenta, djevojačka kula i dr. U povratku slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Ili mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU – u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik i Harem, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Slobodno vrijeme za indiviudalan obilazak. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Vidikovac Čamlidža – muzej Panorama 1453 – muzej Miniaturk – Eyup

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan Dolmabahče dvorac - Taksim

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak jednog od najljepših dvoraca u Evropi, koji je izgrađen u 19st., i u kojem se čuvaju razni eksponati iz tog perioda,odnosno raskoš i luskuz modernih Osmanlija. Po završetku odlazak na trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE na Bosforu, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, animacijski program, trbušne plesačice uživati u trosatnom večernjem krstarenju na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu cca 11:00h(TURKISH AIRLINES). Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.