info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 08-18-18 at 10.55 AM
19 ˚c Turska
Cijena programa: od 299,00 KM

Istanbul / Oktobar

Istanbul – Edirne

6 dana 3 noćenje sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 09.10.2018.g.

FIRST MINUTE CIJENA: 299,00 KM
-za uplate do 08.09.2018.g.

CIJENA PROGRAMA: 355,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusima (TV, klima, audio-dvd);
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
 • Posjeta Edirnama;
 • Loko tour Sultanahmet u pratnji vodiča;
 • Organizaciju putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Fakultativne izlete i ulaznice;
  KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR; TOPKAPI DVORAC – 20,00 EUR; TURSKO VEČE – 35,00 EUR; CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Individualni troškovi;

1.i 2.dan Sarajevo - Istanbul

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima – cca 13:00h. Vožnja kroz BIH, Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja kroz Bugarsku. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu, cca 3h vožnje. Po dolasku u Istanbul, smještaj u hotel. Kraći odmor. U predvečernjim satima u pratnji vodiča kratki loko tour, gdje ćemo vidjeti: Kapaličaršiju, Hipodrom, Plavu džamiju, i Aya Sofiju (bez ulaznica). Slobodno vrijeme za večeru i individualni povratak. Noćenje.

3.dan Krstarenje Bosforom - Topkapi dvorac - Tursko veče

Doručak. Mogućnost za fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Usputno šetnja do luke uz kratku posjetu Turbetu Sultana Suleymana i Hurem Sultan. Na dvosatnom krstarenju ćete uživati u pogledu na: Suleymanija džamiju, Galata toranj, Galata most, Eminonu, Topkapi dvorac, Dolmabahče dvorac, mostovi koji povezuju dva kontinenta, djevojačka kula i dr. U povratku slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Ili mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU – u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik i Harem, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Slobodno vrijeme za indiviudalan obilazak. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE na Bosforu, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, animacijski program, trbušne plesačice uživati u trosatnom večernjem krstarenju na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Vidikovac Čamlidža – muzej Panorama 1453 – muzej Miniaturk – Eyup

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. i 6.dan Istanbul / Edirne / Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Edirna. Po dolasku obilazak džamije Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping čaršijom. Nastavak putovanja prema BIH u dogovoreno vrijeme. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u podnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.