info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
istanbul
15 ˚c Turska
Cijena programa: od 225,00 KM

Istanbul – 8.Mart / bus

Istanbul – 8.Mart / bus

6 dana 3 noćenje sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 06.03.2018.g.

FIRST MINUTE CIJENA: 225,00 KM
-za uplate do 06.01.2018.g.

CIJENA PROGRAMA: 315,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusima (TV, klima, audio-dvd);
  • Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
  • Posjetu Edirnama;
  • Loko tour Sultanahmet;
  • Organizaciju putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
  • Fakultativne izlete i ulaznice;
  • Indiviudalni troškovi;
  • Provizija za kartično plaćanje na rate;

1.i 2.dan Sarajevo - Istanbul

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima - cca 14:00h. Vožnja u pravcu Višegrada uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja kroz Srbiju i Bugarsku. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak vožnje prema Istanbulu. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima u pratnji vodiča obilazaka kvarta Sultanahmet: Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija i Topkapi dvorac (bez ulaznica). Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan Istanbul / Krstarenje Bosforom - Topkapi dvorac

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom u trajanju cca 2h privatnom brodicom. Prilika da osjetite duh orijenta sa Bosfora, i vidite: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta, Djevojačku kulu i još mnogo toga. Slobodno vrijeme. Nakon čega slijedi fakultativna posjeta dvorcu Topkapi, mjestu gdje su Sultani Osmanskog Carstva živjeli skoro 400 godina. Prilika da vidite otisak stopala poslanika Muhammeda a.s., njegov mač, treći najveći dijamant na svijetu, odjeće Sultana i još mnogo toga. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan Vidikovac Čamlidža – muzej Panorama 1453 – muzej Miniaturk – Eyup

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Po završetku, u dogovoru sa grupom mogućnost odlaska u kvart Eyup – gdje se nalazi poznata džamija Eyuba Al-Ansarija. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

5.i 6.dan Istanbul / Edirne / Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Edirna. Po dolasku obilazak džamije Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping čaršijom. Nastavak putovanja prema BIH u dogovoreno vrijeme. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u podnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.