info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
istanbul
22 ˚c Turska
Cijena programa: 389,00 KM

Istanbul / Maj 2019. – bus

7 dana 4 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 28.04.2019.g.

CIJENA PROGRAMA – 389,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusima (WC, klima, TV-dvd-audio);
 • Smještaj u Istanbulu, u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama po izboru;
  POTVRĐENI HOTEL: AKGUN 5*
 • Posjeta Edirnama;
 • Loko tour Sultanahmet u Istanbulu u pratnji vodiča;
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.
 • Fakultativni izleti i ulaznice;
  KRSTARENJE BOSFOROM – cca 15 EUR; TOPKAPI DVORAC – cca 20/25 EUR; CJELODNEVNI IZLET (Vidikovac, Miniaturk, Panorama, Eyup) – cca 30 EUR; TURSKO VEČE – cca 35 EUR;
 • Doplata za jednokreventu sobu – 170,00 KM;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi;

1.i 2. dan Sarajevo - Istanbul / Krstarenje Bosforom

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima cca 13:00h. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U pratnji vodiča, lagana šetnja prema kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija (bez ulaznica). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju i povratak prema hotelu. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom. Prilika da uživate u dvosatnom krstarenju privatnom brodicom, i vidite Zlatni rog, Galata toranj, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu, I još mnogo toga. U povrataku slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan Istanbul / Dolmabahče dvorac / Tursko veče

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak jednog od najljepših dvoraca u Evropi - Dolmabahče dvorac, koji je izgrađen u 19st., i u kojem se čuvaju razni eksponati iz tog perioda,odnosno raskoš i luskuz modernih Osmanlija. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping na Egipatskom bazaru i Kapaličaršiji. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Tursko veče na Bosforu, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, animacijski program, trbušne plesačice uživati u trosatnom večernjem krstarenju na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Istanbul / Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan Bursa ili Prinčevska Ostrva

Rani doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u Bursu - prvu prijestolnicu Osmanskog Carstva, koja je udaljena cca 150km od Istanbula. Po dolasku posjeta Vidikovcu Tophane, te turbetima Sultana Osmana i Orhana. Odlazak u grad, posjeta džamiji Ulu. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Povratak prema Istanbulu cca 16:00h. Dolazak u večernjim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje. Ili mogućnost za fakultativni odlazak na Prinčevska ostrva - koja su udaljena cca 75min vožnje brodicom. Po dolasku slobodno vrijeme za vožnju kočijama ili biciklima. Povratak u Istanbul. Mogućnost odlaska na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

6.i 7.dan Istanbul - Edirne - Sarajevo

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor. Odjava iz hotela. Polazak prema Edirnama cca 10:00h. Po dolasku posjeta džamiji Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Polazak prema BIH u dogovoreno vrijeme. Vožnja preko Bugarske i Srbije.Nastavak putovanja uz usputna stajanja prema potrebi grupe. Dolazak u BiH u popodnevnim satima. Kraj programa.