info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
istanbul
28 ˚c Turska
Cijena programa: 449,00 KM

Istanbul / Juli – BUS

Ljeto u Istanbulu

Edirne + ISTANBUL + Bursa + Vialand + Prinčevska ostrva

8 dana 5 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 21.07.2018.g.

CIJENA PROGRAMA: 449,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim autobusom (Klima, TV-dvd-audio);
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
  Hotel MARCELLO, ASPEN…
 • Posjeta Edirnama;
 • Loko tour Sultanahmet;
 • Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja.

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Fakultativne izlete i ulaznice;
  KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR, TOPKAPI DVORAC – 20,00 EUR, CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR,
  BURSA –  cca 25,00 EUR, PRINČEVSKA OSTRVA – cca 15,00 EUR, TURSKO VEČE – 35,00 EUR…
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 195,00 KM
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Individualne troškove;

 

1.i 2.dan odredište - Istanbul

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u popodnevnim satima - cca 13:00h. Vožnja kroz BIH, Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. Ulazak u Tursku u jutarnjim satima. Nastavaka putovanja do Istanbula. Po dolasku, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. U pratnji vodiča obilazak Sultanahmeta (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija i Topkapi dvorac - bez ulaznica. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan Krstarenje Bosforom – Topkapi dvorac - Tursko veče

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom u trajanju cca 2h privatnom brodicom, gdje ćete uživati u najljepšem pogledu na jedini grad koji se nalazi na dva kontinenta. Prilika da vidite znamenitosti poput: džamije Sulejmanija, Galata tornja, Dolmabahče dvorca, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu, i još mnogo toga. U nastavku dana mogućnost za fakultativni izlet u dvorac Topkapi gdje su bili smješteni Sultani Osmanskog carstva, državna administracija i Harem. To je idealnu priliku da obiđete kompleks gdje su sultani držali preko 300 konkubina. U palati se sada čuvaju dragocjenosti, eksponati kao što su pozlaćeno prijestolje, ogrtač poslanika Muhammeda a.s., kao i mnogi drugi predmeti doneseni iz država i pokrajina pod Osmanskom imperijom. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativno organizovanje Orijentalne večeri na Bosforu, gdje ćete uživati uz obilatu tursku kuhinju, folklor, animacijski program i trbušne plesačice. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Miniaturk – Panorama – Čamlidža

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan Bursa

Rani doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u Bursu – koji je udaljen 150km od Istanbula. Po dolasku u Bursu posjeta Vidikovcu Tophane, odakle se pruža nevjerovatan pogleda na prvu prijestolnicu Osmanskog Carstva. Zatim posjeta turbetu Sultana Osmana, osnivača Osmanskog Carstva. Odlazak do stare čaršije, slobodno vrijeme za shopping i posjetu džamiji Ulu. Povratak prema Istanbulu cca 16:00h. Po dolasku slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan Prinčevska ostrva - Taksim

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Prinčevskim ostrvima – gdje ćemo se vratiti u prošlost i krenuti putevima stare slave. Vožnja brodicom na redovnoj liniji u trajanju cca 1h 15min. Po dolasku mogućnost za vožnju fijakerima ili biciklima, jedinstvena prilika da uživajte u turskoj kuhinji i ljepoti koju Vam pružaju Prinčevska ostrva. Povratak u podnevnim satima cca 14:30h. U povratku mogućnost za posjetu trgu Taksim, koje je najpoznatije šetalište u gradu, gdje se nalaze mnoge radnje poznatih svjetskih brendova. Mogućnost za fakultativnu posjetu novootvorenom muzeju voštanih figura Madame Tussauds – gdje ćete vidjeti poznate ličnosti poput: Ataturka, Sultana Mehmeda Fatiha, Madone, Michaela Jacksona, Einsteina, Steva Jobsa, Nadala, Arde Turana, Bolta i dr. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti i shopping. Povratak u hotel metroom. Noćenje.

7. i 8.dan Istanbul - Edirne - odredište

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Edirna. Po dolasku obilazak jedne od najljepših džamija u Turskoj - Selimija, koja je jedno od remek djele najvećeg graditelja Osmanskog Carstva - Mimara Sinana. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.