info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 01-15-18 at 12
24 ˚c Turska
Cijena programa: od 399,00 KM

Istanbul – Juni – AVION

4 dana 3 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 20.06.2018.g.

FIRST MINUTE CIJENA: 399,00 KM
-za uplate do 12.05.2018.g.
CIJENA PROGRAMA: 445,00 KM
-rađeno na bazi 20 osoba/uplata

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio karte na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish airlines);
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama po izboru;
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu aranžmana nije uključeno:

 • Aerodromske takse u iznosu od 175,00 KM (plaćaju se u agenciji);
 • Putničko-zdravstveno osiguranje – 2,00 KM po danu/osobi do 60god.
 • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja);
  KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR; TOPKAPI DVORAC – 20,00 EUR; CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR;  TURSKO VEČE – 35,00 EUR;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 140,00 KM;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Individualne troškove;

1.dan Sarajevo / Istanbul

Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 100min. prije leta. Chekiranje karata i pasoška kontrola. Polijetanje prema Istanbulu u jutarnjim satima - cca 09:05. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul. Transfer do hotela. U večernjim satima u pratnji vodiča slijedi kratki loko tour (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija i Topkapi (bez ulaznica). Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan Istanbul / Krstarenje Bosforom – Topkapi dvorac

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom u trajanju cca 2h privatnom brodicom, gdje ćete uživati u najljepšem pogledu na jedini grad koji se nalazi na dva kontinenta. Prilika da vidite znamenitosti poput: džamije Sulejmanija, Galata tornja, Dolmabahče dvorca, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu, i još mnogo toga. U nastavku dana mogućnost za fakultativni izlet u dvorac Topkapi gdje su bili smješteni Sultani Osmanskog carstva, državna administracija i Harem. To je idealnu priliku da obiđete kompleks gdje su sultani držali preko 300 konkubina. U palati se sada čuvaju dragocjenosti, eksponati kao što su pozlaćeno prijestolje, ogrtač poslanika Muhammeda a.s., kao i mnogi drugi predmeti doneseni iz država i pokrajina pod Osmanskom imperijom. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan Istanbul / Čamlidža - Miniaturk - Panorama 1453

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan Istanbul / Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Po dolasku na aerodrom chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu u 19:30h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.