info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 11-15-18 at 11.53 AM
Cijena programa: 475,00 KM

Istanbul / avion – 5 dana

 5 dana 4 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 

CIJENA PROGRAMA – 475,00 KM
-rađeno na bazi 25 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (PEGASUS);
 • Smještaj u Istanbulu, u hotelu  3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Loko tour Sultanahmet;
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse u iznosu 175,00 KM;
 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativni izleti i ulaznice;
  KRSTARENJE BOSFOROM – cca 15 EUR; TOPKAPI DVORAC – cca 20/25 EUR;
  CJELODNEVNI IZLET (Vidikovac, Miniaturk, Panorama, Eyup) – cca 30 EUR; TURSKO VEČE – cca 35 EUR;
 • Doplata za jednokreventu sobu – cca 160,00 KM;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi;

 

1.dan Sarajevo - Istanbul / LOKO TOUR

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u popodnevnim satima - cca 12:00h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul - cca 16:00h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, transfer do hotela. Po dolasku u hotel smještaj grupe. Kraći odmor. U pratnji vodiča, lagana šetnja prema kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija (bez ulaznica). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju i povratak prema hotelu. Noćenje.

2.dan TOPKAPI DVORAC + CISTERNA BAZILIKA

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU – u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Zatim posjeta dijelu Harema, u kojem su žene vladale. Slobodno vrijeme. Po završetku posjeta podzemnoj cisternoj BAZILIKA, odakle se nekadašnji Konstantinopol snabdijevao vodom, a koji je bilo oko 1000, od kojih je samo ovaj sačuvan kao muzejski dio. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti i shopping. Noćenje.

3.dan CJELODNEVNI IZLET

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom VIDIKOVCU ČAMLIDŽA, sa kojeg se pruža fascinantna slika grada na dva kontinenta. Slobodno vrijeme za čaj I kahvu. U nastavku slijedi posjeta MUZEJU MINIATURK koji sadrži preko 100 minijaturnih građevina koje su Osmanlije gradile u Turskoj, I izvan Turske. Zatim slijedi posjeta kvartu EYUP, odnosno džamiji Ejubija. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Ili za posjetu Vidikovcu Pierre Loti. I dan završavamo posjetom MUZEJU PANORAMA 1453, u kojem ćete imati osjećaj kao da i Vi skupa sa Sultanom Mehmedom Fatihom osvajate Istanbul. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan KRSTARENJE BOSFOROM - DOLMABAHČE DVORAC + TAKSIM

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, gdje ćemo usputno posjetiti turbe Sultana Sulejmana i Hurem Sultan. Po dolasku na brodicu započeti jedan od najljepših izleta u Istanbulu, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, Mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu Dvorcu Dolmabahče u kojem je živjelo posljednji 6 Sultana Osmanskog Carstva i Kemal paša Ataturk. Moderni, luksuzni evropski stil dvoraca. U nastavku dana odlazak na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela do 11:00h. Transfer prema aerodromu. Po dolasku na aerodrom chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu - cca 15:25h po lokalnom vremenu. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo u 15:15h. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.