info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 11-15-18 at 10.52 AM
Cijena programa: 335,00 KM

Istanbul – nova godina / BUS


Istanbul NOVA GODINA

6 dana 3 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 28.12.2018.g.

CIJENA PROGRAMA: 335,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusima (WC, klima, TV-dvd-audio);
 • Smještaj u hotelima 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama po izboru;
 • Posjeta Edirnama;
 • Loko tour Sultanahmet u Istanbulu u pratnji vodiča;
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60 god.)
 • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja);
  KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR; TOPKAPI DVORAC – 20,00 EUR, CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR; TURSKO VEČE – 35,00 EUR; PRINČEVSKA OSTRVA – 15,00 EUR;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 160,00 KM za sve noći boravka;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate -8%;
 • Indiviudalni troškovi;

1.i 2.dan Sarajevo – Istanbul / Krstarenje Bosforom – Loko tour

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima cca 12:00h. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta KRSTARENJE BOSFOROM. Dolazak na luku Eminonu, ukrcavanje na brod, te krstarenje u trajanju cca 2h. Prilika da doživite čari Istanbula uz pogled na: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Djevojačku kulu, Topkapi dvorac i dr.znamenitosti grada. Za one koji ne žele ići na krstarenje, slobodno vrijeme za čaj i kahvu na Eminonu. U povratku sa krstarenje polazak prema hotelu. Smještaj u hotel – cca 15:00h. Slobodno vrijeme za odmor. U predvečernjim satima u pratnji vodiča kratki loko tour po Sultanahmetu, gdje ćete vidjeti: Kapaličaršiju, Hipodrom, Plavu džamiju i Aya Sofiju (bez ulaznica). Slobodno vrijeme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Istanbul / Topkapi dvorac – Orijentalno veče

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU, koji je bio sjedište Sultana skoro 400 godina, odakle je Sultan Suleyman kretao u najveća Osvajanja. Vidjet ćete divan, arhiv, kolekciju oružja, kuhinju, otisak stopala Poslanika Muhammeda a.s., njegov mač, i još mnogo toga... Slobodno poslijepodne. U večernjim satima mogućnost za fakultativno organizovanje ORIJENTALNE VEČERI na Bosforu, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, folklor, animacijski program i trbušne plesačice uživati u trosatnom programu. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Istanbul / Cjelodnevni izlet – Vidikovac Čamlidža – Miniaturk – Panorama 1453

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji ćemo započeti posjetom VIDIKOVCU ČAMLIDŽA, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i poznati istanbulski kumpir. Zatim slijedi posjeta muzeju MINIATURK jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. U nastavku dana mogućnost za posjetu muzeju PANORAMA 1453 koji je posvećen bici za Istanbul. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Povratak, slobodno vrijeme. Moguć zajednički odlazak na proslavu NOVE GODINE. Odlazak na TAKSIM, slavlje...Noćenje.

5. i 6.dan Istanbul– Edirne – Sarajevo

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor. Odjava iz hotela cca 12:00h. Polazak prema Edirnama u dogovoreno vrijeme. Po dolasku posjeta džamiji Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Polazak prema BIH u dogovoreno vrijeme. Vožnja preko Bugarske i Srbije.Nastavak putovanja uz usputna stajanja prema potrebi grupe. Dolazak u BiH u popodnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.