info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 11-15-18 at 11.53 AM
13 ˚c Turska
Cijena programa: 525,00 KM

Istanbul – Nova godina – avion

6 dana 5 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 29.12.2018.g.

CIJENA PROGRAMA – 525,00 KM
-rađeno na bazi 30 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; (PEGASUS)
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Loko tour Sultanahmet u pratnji vodiča;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse u iznosu – 175,00 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativni izleti i ulaznice;
  CJELODNEVNI IZLET (Čamlidža, Miniaturk, Panorama, Eyup) – ulaznice + prijevoz + vodič –  30,00 EUR;
  KRSTARENJE BOSFOROM – privatnom brodicom 2h –  15,00 EUR;
  TOPKAPI DVORAC – ulaznice + vodič –  25,00 EUR;
  PRINČEVSKA OSTRVA – prijevoz – 15,00 EUR;
  ORIJENTALNO VEČE – prijevoz + večera + show –  35,00 EUR;
  DOLMABAHČE DVORAC + TAKSIM – 25,00 EUR;
  AYA SOFIJA – ulaznice + vodič – 20,00 EUR;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 200,00 KM za sve noći boravka;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Individualni troškovi;

1.dan Sarajevo – Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u popodnevnim satima - cca 12:00h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul - cca 16:00h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, transfer do hotela. Po dolasku u hotel smještaj grupe. U pratnji vodiča, lagana šetnja prema kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija (bez ulaznica). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju i povratak prema hotelu. Noćenje.

2.dan Istanbul / Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom VIDIKOVCU ČAMLIDŽA, sa kojeg se pruža fascinantna slika grada na dva kontinenta. Slobodno vrijeme za čaj I kahvu. U nastavku slijedi posjeta MUZEJU MINIATURK koji sadrži preko 100 minijaturnih građevina koje su Osmanlije gradile u Turskoj, I izvan Turske. Zatim slijedi posjeta kvartu EYUP, odnosno džamiji Ejubija. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Ili za posjetu Vidikovcu Pierre Loti. I dan završavamo posjetom MUZEJU PANORAMA 1453, u kojem ćete imati osjećaj kao da i Vi skupa sa Sultanom Mehmedom Fatihom osvajate Istanbul. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan Istanbul / Topkapi dvorac - Krstarenje Bosforom - Nova godina

Doručak. U pratnji vodiča kratki loko tour, gdje ćemo se upoznati sa dijelom Beyazita, i kvarta Sultanahmet. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU – u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. U popodnevnim satima mogućnost za fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM. Odlazak na luku Eminonu, ukrcavanje na brodicu, odakle započinjemo dvosatno krstarenje privatnom brodicom. uz objašnjenja vodiča, i pogled na Galata toranj, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta ne sumnjamo u nezaboravno iskustvo. Povratak na luku. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost odlaska na neki od trgova na doček Nove 2019.godine. Ili mogućnost za fakultativni odlazak u neki od restorana na proslabu. Noćenje.

4.dan Istanbul / Prinčevska ostrva - Tursko veče

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak na PRINČEVSKA OSTRVA. Odlazak brodicom na redovnoj liniji. Po dolasku slobodno vrijeme za vožnju kočijama ili biciklima. Uživanje u turskoj kuhinji. Povratak u Istanbul. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, folklore, animacijski program, trbušne plesačice uživati u trosatnom večernjem krstarenju na Bosforu, i reprizi Nove godine. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan Istanbul / Dolmabahče dvorac - Taksim

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu, koji je bio sjedište posljednjim sultanima Osmanskog carstva, i Kemal-paši Ataturku. Po završetku mogućnost za odlazak na trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan Istanbul / Aya Sofija - Sarajevo

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u AYA SOFIJU. Obilazak nekadašnje crkve, džamije a današnjeg muzeja, kandidata za sedmo svjetko čudo. Odjava iz hotela do 12:00h. Transfer prema aerodromu i mogućnost za fakultativnu posjetu tržnom centru. Slobodno vrijeme za shopping. Po dolasku na aerodrom chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu - cca 15:25h po lokalnom vremenu. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo u 15:15h. Kraj programa.