info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 08-01-18 at 03.27 PM
19 ˚c Turska
Cijena programa: 445,00 KM

Istanbul – Oktobar

 5 dana 4 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 10.10.2018.g.

CIJENA PROGRAMA – 445,00 KM
-rađeno na bazi 25 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (PEGASUS);
 • Smještaj u Istanbulu, u hotelu  3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
  ogledni hotel: HAMIDIYE Hotel; https://www.booking.com/hotel/tr/hamidiye.en-gb.html?aid=311984;label=hamidiye-
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Loko tour Sultanahmet;
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse u iznosu 175,00 KM;
 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativni izleti i ulaznice;
  KRSTARENJE BOSFOROM – cca 15 EUR; TOPKAPI DVORAC – cca 20/25 EUR;
  CJELODNEVNI IZLET (Vidikovac, Miniaturk, Panorama, Eyup) – cca 30 EUR; TURSKO VEČE – cca 35 EUR;
 • Doplata za jednokreventu sobu – cca 160,00 KM;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi;

 

1.dan Sarajevo - Istanbul / LOKO TOUR

Sastanak na Međunarodnom aerodormu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje karata i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u prijepodnevnim satima - 11:10h (PEGASUS). Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U predvečernjim satima u pratnji vodiča kraći loko tour kvartom Sultanahmet gdje ćete vidjeti: Beyazit, Kapaličaršiju, Čemberlitaš, Hipodrom, Plavu džamiju, i Aja Sofiju (bez ulaznica). Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan VIDIKOVAC ČAMLIDŽA - MINIATURK - PANORAMA 1453

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan KRSTARENJE BOSFOROM - TOPKAPI DVORAC

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u Topkapi dvorcu - muzej koji zasigurno trebate posjetiti, jer je vezan činjenicama da je u njemu Osmansko carstvo boravilo skoro 400 god. U palati se sada čuvaju dragocjenosti, koje su izloženi kao eksponati; pozlaćeno prijestolje, svilene odjeće Sultana koje su se nosile na ceremonijama, otisak stopala poslanika Muhammeda a.s., kao i mnogi drugi predmeti doneseni iz država pod Osmanskom imperijom. Ovo je samo dio onoga šta Vas zapravo čeka, i što će te doživjeti u Topkapi dvorcu. Slobodno vrijeme za Džumma namaz u Plavoj džamiji. U poslijepodnevnim satima mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom. Prilika da uživate u dvosatnom krstarenju privatnom brodicom, i vidite Zlatni rog, Galata toranj, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu, I još mnogo toga. U povratku slobodno vrijeme, koje možete iskoristiti za posjetu poznatoj pijaci začina i Kapaličaršiji. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan PRINČEVSKA OSTRVA + TAKSIM - TURSKO VEČE

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak na Prinčevska ostrva, koja su od Istanbula udaljena cca 1h 15min brodicom na redovnoj liniji. Po dolasku, slobodno vrijeme za šetnju, vožnju fijakerima ili biciklima. Uživanje u turskoj kuhinji. Povratak u Istanbul. Odlazak na Trg Taksim, najveće šetalište u Istanbulu. Slobodno vrijeme za shopping. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost za odlazak na Tursko veče na Bosforu. Uživanje u trosatnom krstarenju uz obilatu tursku kuhinju i show program (ples derviša, folklor, muzika, trbušne plesačice). Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela do 12:00h. Transfer prema hotelu. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu u 16:00h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.