info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
istanbul-rasprodano
21 ˚c Turska
Cijena programa: 475,00 KM

Istanbul – 1.Maj / avion

ISTANBUL – 1.Maj / avion / charter let

5 dana 4 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 28.04.2018.g.

CIJENA PROGRAMA – 475,00 KM

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; (CHARTER LET ATL GLB)
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
  Ogledni hotel: MARCELLO, THE MERETTO, ASPALACE, MISA, BIRBEY….
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Loko tour Sultanahmet;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse u iznosu 175,00 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativni izleti i ulaznice;
  KRSTARENJE BOSFOROM – privatnom brodicom 2h –  15,00 EUR;
  TOPKAPI DVORAC – ulaznice + vodič –  20,00 EUR;
  CJELODNEVNI IZLET (Čamlidža, Miniaturk, Panorama, Eyup) – ulaznice + prijevoz + vodič –  30,00 EUR;
  ORIJENTALNO VEČE – večera + show –  35,00 EUR;
  PRINČEVSKA OSTVA – brod + vodič –   15,00 EUR
  VIALAND – prijevoz + ulaznice + vodič;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 160,00 KM za sve noći boravka;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;

1.dan Sarajevo – Istanbul / Krstarenje Bosforom – Loko tour

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u jutarnjim satima – cca 11:15h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, transfer do hotela. Po dolasku u hotel smještaj grupe. Kratki odmor. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta KRSTARENJE BOSFOROM. Odlazak na luku Eminonu, pješice, ukrcavanje na privatnu brodicu koja je rezervisana samo za Vas, te krstarenje u trajanju cca 2h. Prilika da doživite čari Istanbula uz pogled na: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Djevojačku kulu, Topkapi dvorac i dr.znamenitosti grada. U povratku u pratnji vodiča kratki loko tour po Sultanahmetu, gdje ćete vidjeti: Aya Sofiju (bez ulaznica), Plavu džamiju, Hipodrom, Kapaličaršiju... Slobodno vrijeme. Indiviudalni povratak u hotel. Noćenje.

2.dan Istanbul / Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom VIDIKOVCU ČAMLIDŽA, sa kojeg se pruža fascinantna slika grada na dva kontinenta. Slobodno vrijeme za čaj I kahvu. U nastavku slijedi posjeta MUZEJU MINIATURK koji sadrži preko 100 minijaturnih građevina koje su Osmanlije gradile u Turskoj, I izvan Turske. Zatim slijedi posjeta kvartu EYUP, odnosno džamiji Ejubija. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Ili za posjetu Vidikovcu Pierre Loti. I dan završavamo posjetom MUZEJU PANORAMA 1453, u kojem ćete imati osjećaj kao da i Vi skupa sa Sultanom Mehmedom Fatihom osvajate Istanbul. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan Istanbul / Topkapi - Ays Sofya - Tursko veče

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU – u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Slobodno vrijeme. U nastavku dana mogućnost za fakultativnu posjetu muzeju AYA SOFYA – nekadašnjoj crkvi, džamiji a današnjem muzeju. Remek djelo, koje je bilo kandidat za sedmo svjetsko čudo. U nastavku dana slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, folklore, animacijski program, trbušne plesačice uživati u trosatnom večernjem krstarenju na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Istanbul / Prinčevska ostrva ILI Vialand (Zabavni park)

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak na PRINČEVSKA OSTRVA. Tramvajem odlazak do luke. Ukrcavanje na brodicu. Vožnja u trajanju cca 1h 30min. Po dolasku na otoke, slobodno vrijeme za šetnju i obilazak otoka. Mogućnost za vožnju fijakerima ili biciklima. Za one koji žele mogu posjetu iskoristiti i za kupanje u Mramornom moru. Povratak u Istanbul u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje. ILI mogućnost za fakultativni odlazak u zabavni park VIALAND. Po dolasku slobodno vrijeme za korištenje atrakcija: DROP TOWER, SWINGER, SPLASH COASTER, jedan od većih i modernijih LSM COASTER, DARK RIDE, i mnoge dr. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela do 13:00h. Transfer prema aerodromu. Po dolasku na aerodrom chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu u cca 16:45h po lokalnom vremenu. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo u cca 17:30h. Kraj programa.