info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
val-istan
21 ˚c Turska
Cijena programa: od 415,00 KM

Istanbul – 1.Maj / avion

ISTANBUL – 1.Maj / avion

5 dana 4 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 28.04.2018.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 415,00 KM
-za uplate do 07.03.2018.g.

CIJENA PROGRAMA – 475,00 KM
-za uplate od 08.03.2018.g.

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; (CHARTER LET ATL GLB)
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Loko tour Sultanahmet;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje na turskom jeziku, sve vrijeme putovanja;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse u iznosu 175,00 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativni izleti i ulaznice;
  KRSTARENJE BOSFOROM – privatnom brodicom 2h – cca 15,00 EUR;
  TOPKAPI DVORAC – ulaznice + vodič – cca 20,00 EUR;
  CJELODNEVNI IZLET (Čamlidža, Miniaturk, Panorama, Eyup) – ulaznice + prijevoz + vodič – cca 30,00 EUR;
  ORIJENTALNO VEČE – večera + show – cca 35,00 EUR;
  PRINČEVSKA OSTVA – brod + vodič – cca 15,00 EUR
  VIALAND – prijevoz + ulaznice + vodič – cca
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;

1.dan Sarajevo – Istanbul / Krstarenje Bosforom – Loko tour

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u jutarnjim satima – cca 09:00h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta KRSTARENJE BOSFOROM. Dolazak na luku Eminonu, ukrcavanje na brod, te krstarenje u trajanju cca 2h. Prilika da doživite čari Istanbula uz pogled na: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Djevojačku kulu, Topkapi dvorac i dr.znamenitosti grada. Za one koji ne žele ići na krstarenje, slobodno vrijeme za čaj i kahvu na Eminonu. U povratku sa krstarenje polazak prema hotelu. Smještaj u hotel – cca 15:00h. Slobodno vrijeme za odmor. U predvečernjim satima u pratnji vodiča kratki loko tour po Sultanahmetu, gdje ćete vidjeti: Kapaličaršiju, Hipodrom, Plavu džamiju i Aya Sofiju (bez ulaznica). Slobodno vrijeme. Indiviudalni povratak u hotel. Noćenje.

2.dan Istanbul / Topkapi dvorac – Orijentalno veče

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU, koji je bio sjedište Sultana skoro 400 godina, odakle je Sultan Suleyman kretao u najveća Osvajanja. Vidjet ćete divan, arhiv, kolekciju oružja, kuhinju, otisak stopala Poslanika Muhammeda a.s., njegov mač, i još mnogo toga... Slobodno poslijepodne. U večernjim satima mogućnost za fakultativno organizovanje ORIJENTALNE VEČERI na Bosforu, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, folklor, animacijski program i trbušne plesačice uživati u trosatnom programu. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Istanbul / Cjelodnevni izlet – Vidikovac Čamlidža – Miniaturk – Panorama 1453

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji ćemo započeti posjetom VIDIKOVCU ČAMLIDŽA, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i poznati istanbulski kumpir. Zatim slijedi posjeta muzeju MINIATURK jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. U nastavku dana mogućnost za posjetu muzeju PANORAMA 1453 koji je posvećen bici za Istanbul. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Povratak, slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan Istanbul / Prinčevska ostrva ILI Vialand (Zabavni park)

Doručak. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta PRINČEVSKA OSTRVA. Odlazak pješice do luke Eminonu. Ukrcavanje na privatnu brodicu, te polazak prema otocima. Vožnja u trajanju cca 80min. Po dolasku na otoke, slobodno vrijeme za šetnju i obilazak otoka. Mogućnost za vožnju fijakerima ili biciklima. Za one koji žele mogu posjetu iskoristiti i za kupanje u Mramornom moru. Povratak u Istanbul u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje. ILI mogućnost za fakultativni odlazak u zabavni park VIALAND. Po dolasku slobodno vrijeme za korištenje atrakcija: DROP TOWER, SWINGER, SPLASH COASTER, jedan od većih i modernijih LSM COASTER, STAR SHARE, DARK RIDE, i mnoge dr. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela do 12:00h. Ostavljanje kofera u lobby hotela. Transfer prema aerodromu u dogovoreno vrijeme – cca 15:00h. Po dolasku na aerodromu chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu u cca 19:00h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.