info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 12-21-17 at 01.06 PM
19 ˚c Turska
Cijena programa: od 299,00 KM

Istanbul – 1.Maj / Bus


Istanbul + Vialand + Prinčevska ostrva

7 dana 4 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 27.04.2018.g.

FIRST MINUTE CIJENA: 299,00 KM
-za uplate do 07.03.2018.g.

CIJENA PROGRAMA: 369,00 KM
-za uplate od 08.03.2018.g.
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusima (WC, klima, TV-dvd-audio);
  • Smještaj u hotelima 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama po izboru;
  • Posjeta Edirnama;
  • Loko tour Sultanahmet u Istanbulu u pratnji vodiča;
  • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60 god.)
  • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja);
  • Provizija za kartično plaćanje na rate;

1.i 2.dan Sarajevo – Istanbul / Krstarenje Bosforom – Loko tour

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima cca 12:00h. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta KRSTARENJE BOSFOROM. Dolazak na luku Eminonu, ukrcavanje na brod, te krstarenje u trajanju cca 2h. Prilika da doživite čari Istanbula uz pogled na: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Djevojačku kulu, Topkapi dvorac i dr.znamenitosti grada. Za one koji ne žele ići na krstarenje, slobodno vrijeme za čaj i kahvu na Eminonu. U povratku sa krstarenje polazak prema hotelu. Smještaj u hotel – cca 15:00h. Slobodno vrijeme za odmor. U predvečernjim satima u pratnji vodiča kratki loko tour po Sultanahmetu, gdje ćete vidjeti: Kapaličaršiju, Hipodrom, Plavu džamiju i Aya Sofiju (bez ulaznica). Slobodno vrijeme. Indiviudalni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Istanbul / Topkapi dvorac – Orijentalno veče

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU, koji je bio sjedište Sultana skoro 400 godina, odakle je Sultan Suleyman kretao u najveća Osvajanja. Vidjet ćete divan, arhiv, kolekciju oružja, kuhinju, otisak stopala Poslanika Muhammeda a.s., njegov mač, i još mnogo toga... Slobodno poslijepodne. U večernjim satima mogućnost za fakultativno organizovanje ORIJENTALNE VEČERI na Bosforu, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, folklor, animacijski program i trbušne plesačice uživati u trosatnom programu. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Istanbul / Cjelodnevni izlet – Vidikovac Čamlidža – Miniaturk – Panorama 1453

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji ćemo započeti posjetom VIDIKOVCU ČAMLIDŽA, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i poznati istanbulski kumpir. Zatim slijedi posjeta muzeju MINIATURK jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. U nastavku dana mogućnost za posjetu muzeju PANORAMA 1453 koji je posvećen bici za Istanbul. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Povratak, slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan Istanbul / Prinčevska ostrva ILI Vialand (Zabavni park)

Doručak. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta PRINČEVSKA OSTRVA. Odlazak pješice do luke Eminonu. Ukrcavanje na privatnu brodicu, te polazak prema otocima. Vožnja u trajanju cca 80min. Po dolasku na otoke, slobodno vrijeme za šetnju i obilazak otoka. Mogućnost za vožnju fijakerima ili biciklima. Za one koji žele mogu posjetu iskoristiti i za kupanje u Mramornom moru. Povratak u Istanbul u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje. ILI mogućnost za fakultativni odlazak u zabavni park VIALAND. Po dolasku slobodno vrijeme za korištenje atrakcija: DROP TOWER, SWINGER, SPLASH COASTER, jedan od većih i modernijih LSM COASTER, STAR SHARE, DARK RIDE, i mnoge dr. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.i 7.dan Istanbul– Edirne – Sarajevo

Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela cca 10:00h. Polazak prema Edirnama u dogovoreno vrijeme. Po dolasku posjeta džamiji Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Polazak prema BIH u dogovoreno vrijeme. Vožnja preko Bugarske i Srbije.Nastavak putovanja uz usputna stajanja prema potrebi grupe. Dolazak u BiH u popodnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.