info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
screen-shot-01-10-17-at-01-00-pm
29 ˚c Maldivi
Cijena programa: 1995,00 KM

Maldivi – Dan Zaljubljenih

Zaljubi se u MALDIVE

8 dana 6 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 12.02.2018.g.

CIJENA PROGRAMA  1995,00 KM

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Maldivi – Sarajevo (sa presjedanjem na economy klasi);
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 6 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama;
 • Organizaciju putovanja;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse 275,00 KM (plaćaju se u agenciji);
 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Transferi do hotela (brzim brodom ili lokalnim brodom); 240,00 KM;
 • Doplate za uslugu puni pansion na upit;
 • Doplata za hotele 4* ili 5* na upit;
 • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena na destinaciji);
 • Provizija za kartično plaćanje na rate;
 • Indiviudalne troškove;

Korisne informacije:

Dokumenti – viza je samo formalna, dobija se besplatno odmah prilikom dolaska, potrebna je važeća putovnica minimalno 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
Cijepljenje – nije potrebno cijepljenje protiv niti jedne bolesti.
Valuta – službena je valuta je Rufija (1 EUR = 16,22 MVR), od stranih valuta uglavnom se koristi američki dolar, važnije kreditne kartice su uglavnom akceptirane svugdje.
Jezik – službeni jezik je dhivhi, međutim gotovo svo stanovništvo koje dolazi u kontakt s turistima govori engleski na prihvatljivoj razini.
Vremenska razlika – + 3 sata u odnosu na srednje europsko vrijeme po zimskom računanju vremena, + 4 sata u odnosu na srednje europsko vrijeme po ljetnom računanju vremena.
Klima – tropska, u periodu decembar – april izuzetno vruće, u ostalim temperatura oko +31 stepen celzijusovih.
Sigurnost – uglavnom sigurna zemlja, preoporučuju se standardne mjere opreza i kretanje po turističkim mjestima.

Napomena – na Maldivima nudizam nije prihvatljiv pa tako niti kupanje u toplessu na plažama, kretanje u kupaćim kostimima također nije preporučljivo nigdje osim na plaži pa čak niti u hotelu i hotelskom baru blizu plaže. Kod kretanja u gradovima preporučuju se majice kratkih rukava i kratke hlačice. Nije preporučljivo ići otkrivenih ramena ili bedara. Na Maldivima je strogo zabranjeno uzimanje iz mora bilo kakvog živućeg oblika kao npr. koralja ili školjki, najstrože je zabranjeno pecanje ili podvodni ribolov puškom, najstrože je zabranjeno konzumiranje droge i za uporabu lakih droga predviđene su stroge kazne i višegodišnji zatvor.

Gastronomija – kuhinja je na bazi ribe, posebno tune. Mogu se pronaći mnoge vrste egzotičnih morskih plodova vrlo kvalitetnih i svježih. Nema puno tipičnih nacionalnih jela, jako je zastupljena internacionalna kuhinja, u hotelskim resortima i restoranima mogu se pronaći brojna strana jela. Od tipičnih nacionalnih jela preporučujemo Theluli Mas fritaju od tune i Kukulhu Bis Riha jelo s krumpirom, kokosom i curryem. Domaćem stanovništvu zabranjena je konzumacija alkoholnih pića dok se u resortima i restoranima turistima serviraju i mogu se pronaći mnoge vrste stranog žestokog pića. Preporučuje se flaširana voda. Od domaćih pića prevladavaju razni voćni sokovi i pića od kokosovog mlijeka.

Kupovina – većinom se suveniri odnose na zanatske radove, prednječi nakit s mnogo vrsta narukvica, ogrlica i sl., ima i tekstilnih proizvoda – torbica, šalova i sl.

NAPOMENA: Prilikom rezervacije putovanja izdaje se avio karta, samim tim putovanje može imati karakter individualnog putovanja, a ne grupnog. U tom slučaju asistencija agencije će biti prilikom odlaska na Maldive te doček od strane osoblja hotela u Maldivima. Transfer do hotela se odvija prema utvrđenoj dinamici brodom. Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. Agencija Ventura Travel nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljeni prtljag ili uništenje prtljaga. Agencija Ventura Travel nije odgovorna za neizdavanje viza putnicima i novac uplaćen za istu se ne vraća od strane agencije niti putnik ima pravo žalbe, kao i na povrat sredstava za izdatu avio kartu.

VIZA ZA MALDIVE: ishodi se direktno na aerodromu gdje se i vrši plaćanje.

1.i 2.dan Sarajevo – Dubai ili Istanbul – Maldivi

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 100min. prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Dubaiu/Istanbulu. Presjedanje za let prema Male-u - Maldivima. Dolazak na Maldive u ranim jutarnjim satima. Slijedi transfer brodom gliserom do otoka gdje se nalazi hotel/smještaj. Check in u cca 14:00h. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.- 7.dan Maldivi

Doručak. Slobodni dani za uživanje u suncu, moru i rajskim plažama Maldivskog otočja. Fakultativno: mogućnost odlaska na neki od brojnih izleta ili aktivnosti kao što su izleti brodom, ronjenje, vodeni sportovi itd. Noćenje.

8.dan Maldivi – Dubai ili Istanbul – Sarajevo

Odjava iz hotela/smještaja. Transfer do aerodroma. Let na relaciji Male – Dubai/Istanbul u 01:00h, uz manje čekanje te presjedanje za let na relaciji Dubai/Istanbul – Sarajevo. Dolazak na odredište. Kraj putovanja.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 10 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili prebacivanje na tip "individualno putovanje" uz asistenciju agencije ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.