info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 02-06-18 at 10.11 AM
25 ˚c Maldivi
Cijena programa: od 3910,00 KM

Maldivi – Honeymoon

TOTAL CIJENA ZA 2 OSOBE  3910,00 KM

Zaljubi se u MALDIVE

8 dana 6 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 14.12. / 11.01. / 15.02. / 15.03. / 19.04./

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Maldivi – Sarajevo (sa presjedanjem u Istanbulu ili Dohi);
 • Aerodromske takse;
 • Smještaj u hotelima 4* na bazi 6 noćenja sa doručkom:
  Ogledni hoteli: KAANI VILLAGE ili ARENA BEACH MAAFUSHI;
 • Transferi do hotela (brzim ili lokalnim brodom);
 • Organizaciju putovanja;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Doplate za usluge: polupansion, all inclusive – na upit;
 • Doplata za hotele 5* – na upit;
 • Doplata za pogled more – cca 200,0 KM po sobi, zavisno od termina;
 • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena na destinaciji);
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – cca 8%;
 • Indiviudalne troškove;

Korisne informacije:

Dokumenti – viza je samo formalna, dobija se besplatno odmah prilikom dolaska, potrebna je važeća putovnica minimalno 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
Cijepljenje – nije potrebno cijepljenje protiv niti jedne bolesti.
Valuta – službena je valuta je Rufija (1 EUR = 16,22 MVR), od stranih valuta uglavnom se koristi američki dolar, važnije kreditne kartice su uglavnom akceptirane svugdje.
Jezik – službeni jezik je dhivhi, međutim gotovo svi s turistima govore engleski jezik na prihvatljivoj razini.
Vremenska razlika – +3h u odnosu na srednje europsko vrijeme po zimskom računanju vremena, +4h u odnosu na srednje europsko vrijeme po ljetnom računanju vremena.
Klima – tropska, u periodu decembar – april izuzetno vruće, u ostalim temperatura oko +31 stepen celzijusovih.
Sigurnost – uglavnom sigurna zemlja, preoporučuju se standardne mjere opreza i kretanje po turističkim mjestima.
Gastronomija – kuhinja je na bazi ribe, posebno tune. Mogu se pronaći mnoge vrste egzotičnih morskih plodova vrlo kvalitetnih i svježih. Nema puno tipičnih nacionalnih jela, jako je zastupljena internacionalna kuhinja, u hotelskim resortima i restoranima mogu se pronaći brojna strana jela. Od tipičnih nacionalnih jela preporučujemo Theluli Mas fritaju od tune i Kukulhu Bis Riha jelo s krumpirom, kokosom i curryem. Domaćem stanovništvu zabranjena je konzumacija alkoholnih pića dok se u resortima i restoranima turistima serviraju i mogu se pronaći mnoge vrste stranog žestokog pića. Preporučuje se flaširana voda. Od domaćih pića prevladavaju razni voćni sokovi i pića od kokosovog mlijeka.
Kupovina – većinom se suveniri odnose na zanatske radove, prednječi nakit s mnogo vrsta narukvica, ogrlica i sl., ili torbice, šalovi i dr.

Na Maldivima nudizam nije prihvatljiv pa tako niti kupanje u toplessu na plažama, kretanje u kupaćim kostimima također nije preporučljivo nigdje osim na plaži pa čak niti u hotelu i hotelskom baru blizu plaže. Kod kretanja u gradovima preporučuju se majice kratkih rukava i kratke hlačice. Nije preporučljivo ići otkrivenih ramena ili bedara. Na Maldivima je strogo zabranjeno uzimanje iz mora bilo kakvog živućeg oblika kao npr. koralja ili školjki, najstrože je zabranjeno pecanje ili podvodni ribolov puškom, najstrože je zabranjeno konzumiranje droge i za uporabu lakih droga predviđene su stroge kazne i višegodišnji zatvor.

NAPOMENA: Prilikom rezervacije putovanja izdaje se avio karta, samim tim putovanje može imati karakter individualnog putovanja, a ne grupnog. U tom slučaju asistencija agencije će biti prilikom odlaska na Maldive te doček od strane osoblja hotela u Maldivima. Transfer do hotela se odvija prema utvrđenoj dinamici brodom. Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. Agencija Ventura Travel nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljeni prtljag ili uništenje prtljaga. Agencija Ventura Travel nije odgovorna za neizdavanje viza putnicima i novac uplaćen za istu se ne vraća od strane agencije niti putnik ima pravo žalbe, kao i na povrat sredstava za izdatu avio kartu.

1.i 2.dan Sarajevo – Maldivi

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 100min. prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Dohi/Istanbulu. Presjedanje za let prema Male-u Maldivima. Dolazak na Maldive u ranim jutarnjim satima. Slijedi transfer brodom/gliserom do otoka gdje se nalazi hotel/smještaj. Check in u cca 14:00h. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.- 7.dan Maldivi

Doručak. Slobodni dani za uživanje u suncu, moru i rajskim plažama Maldivskog otočja. Fakultativno: mogućnost odlaska na neki od brojnih izleta ili aktivnosti kao što su izleti brodom, ronjenje, vodeni sportovi itd. Noćenje.

8.dan Maldivi – Dubai ili Istanbul – Sarajevo

Odjava iz hotela/smještaja. Transfer do aerodroma. Let na relaciji Male – Dubai/Istanbul u 01:00h, uz manje čekanje te presjedanje za let na relaciji Dubai/Istanbul – Sarajevo. Dolazak na odredište. Kraj putovanja.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 10 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili prebacivanje na tip "individualno putovanje" uz asistenciju agencije ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.