info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 02-01-17 at 01.01 PM
26 ˚c Maroko
Cijena programa: 1015,00 KM

Maroko / 1.Maj

DREVNI MAROKO

FES – MARAKEŠ – MEKNES – RABAT – KAZABLANKA

TERMINSKI POLAZAK: 28.04.2018.g.

CIJENA PROGRAMA: 1015,00 KM
-za uplate od 01.03.2018.g.
-rađeno na bazi 20 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio karta na relaciji: Dubrovnik – Barcelona – Kasablanca/Marakesh;
  povratak Fez/Kasablanka – Barcelona – Dubrovnik (avio operater Vuelling ili sličan);
 • Smještaj u Maroku u hotelima 4* na bazi 6 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama;
 • Smještaj u Barseloni (aerodrom zona) u hotelu 3* na bazi jednog noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
 • Ručni prtljag do 8 kg (cabine baggage);
 • Kofer do 18 kg;
 • Organizacije putovanja i vodičko osoblje u slučaju 20 uplata/osoba;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse u iznosu 295,00 KM (plaćaju u agenciji);
 • Putnično-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60 god.;
 • Transfer Sarajevo – Dubrovnik – Sarajevo (75,00 KM po osobi),
 • Transfer u Barseloni (aerodrom – hotel – aerodrom) cca 20,00 EUR (plaća se na licu mjesta u Barceloni);
 • Fakultativni izleti –
  Loko tour Marrakech u pratnji lokalnog vodiča – 20,00 EUR;
  Atlas – posebnim transferom – 55,00 EUR;
  Vodopad Ouzoud – 45,00 EUR;
  Kazablanka + Rabat u pratnji lokalnog vodiča – 35,00 EUR;
  Loko tour Fez u pratnji lokalnog vodiča – 20,00 EUR;
  Meknes – 35,00 EUR;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit);
 • Bakšiš min 15-20,00 EUR (za vozače, lokalne vodiče…),
 • Vize za BH / SRB / HRV putne isprave (ishodi se u Budimpešti) po cijeni od 45,00 EUR
  (potrebna dokumentacija: kopija prednje strane pasoša, 2 fotografije formata za pasoš, potvrda o zaposlenju/studiranju/penziji, popunjen formular aplikacije);

POSEBNE NAPOMENE:
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izleta tj. programa u skladu sa vremenskim uslovima i dogovora sa grupom.
Cijene iskazane na programu su bazirane na grupnoj ponudi i valuta za plaćanje je EURO.

U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 10 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uslove putovanja ili novo putovanje. Hotelski smještaji su kategorizacije prema oficijelnog kategorizaciji države Maroka i samim tim ne podliježu naknadnim reklamacijama kod VTA. Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. Agencija Ventura Travel nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljeni prtljage ili uništenje prtljaga. Agencija Ventura Travel nije odgovorna za neizdavanje viza putnicima i novac uplaćeni za istu se ne vraća od strane agencije, niti putnik ima pravo žalbe, kao i na povrat sredstava za izdato avio kartu.

Za ovo putovanje važe Opći uslovi putovanja Ventura Travel Agencije od 2012. godine.

1.dan Sarajevo - Dubrovnik - Barcelona - Marrakech

Polazak u ranim jutarnjim satima ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu (cca 05:00h). Vožnja prema Dubrovniku uz usputne pauze po potrebi grupe. Dolazak na aerodrom „Ćilipi “ kod Dubrovnika. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Barseloni u 13:00h (moguće promjene). Po dolasku u Barcelonu presjedanje na let za Marrakech. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje

2.dan Marrakech

Doručak. Mogućnost za fakultativno panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča: Marrakech, smješten na podnožnju Visokog Atlasa, grad koji je osnovala dinastija Almoravida u 11.st. kao pijacu roblja, zlata, kože, začina. Posjeta vrtu Menara s pogledom na Atlas. Odlazak do Koutoubia džamije i njenog 70m. visokog minareta dinastije Almohada s kraja 12. stoljeća (razgled izvana). Posjet palači i grobnicama dinastije Saadi. Ručak. Poslijepodne slijedi posjet jednom od soukova s lokalnim proizvodima (arganovo ulje, začini, koža, ćilimi...) te trgu Djema el Fna, srcu grada koji navečer postaje stjecište zabavljača, krotioca zmija, akrobata, trgovaca, nadriliječnika. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan Marrakech

Doručak. Slobodno vrijeme predviđeno za samostalne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog odlaska na folklornu večeru u restoranu Chez Ali. Noćenje.

4.dan Marrakech - Casablanca - Rabat - Fez

Doručak. Odjava iz hotela u ranim jutarnjim satima, vožnja do Casablanke. Po samom dolasku razgledanje starog dijela i novog grada kojeg su isplanirali Francuzi. U gradu se nalazi i jedna od najvećih džamija u svijetu koja može primiti preko 50.000 vjernika i posvećena je kralju Hassanu II, dok je sam minaret je visine 210m. svakako najveći na svijetu. Kraći predah i slobodno vrijeme za slikanje. Sastanak grupe i nastavak vožnje do Rabata. Po dolasku slijedi obilazak grada: Kraljevska palača (izvana), vožnja modernim dijelom grada, Hassanov Toranj s ostacima džamije, mauzolej Muhameda V. Odlazak do kazbe s Oudaya vratima, vidikovca s pogledom na Atlantski ocean i andaluzijskim vrtom. Kratka šetnja uskim bijelo - plavim uličicama. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Fezu. Dolazak u hotel u kasnim večernjim satima. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan Fez

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni razgled najstarijeg kraljevskog grada i njegove srednjovjekovne medine pod zaštitom UNESCO-a: Kraljevska palača (razgled izvana), vrata Bab Boujaloud, nekadašnja židovska četvrt. Posjet Bou Inaniji medresi, najistaknututijem primjeru islamske umjetnosti i dekoracije u keramici i cedrovom drvetu. Nastavljamo šetnju labirintom srednjovjekovnih uličica, prepunih lokalnih trgovaca tekstilom, kožom, hranom, začinima, srebrom i suvenirima, do fontane Nejjarine, mauzoleja Moulay Idrissa II. (zaštitnika grada iz 9.stoljeća) i Kairouanske džamije (izvana). Po završenom razgledanju slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan Fez - Meknes

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu gradu Meknes. U toku obilaska uživati ćete u starinama grada i posjetiti neizostavne dijelove: vrata Bab Mansoura, mauzolej Moulay Ismaila (razgled izvana) i Trg Hedim. Souci Meknesa su među najbogatijim i najoriginalnijim u zemlji. Slobodno vrijeme. Povratak u Fez. Noćenje.

7.dan Fez - Barcelona

Doručak. Odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Let na relaciji Fez- Casablanca - Barcelona. Po dolasku u Barcelonu, transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme ili mogućnost za fakultativni obilazak Barcelone u pratnji vodiča gdje ćete vidjeti neke od znamenitosti grada: Sagrada Familia, Avenija Dijagonal, La Rambla, Kolumbov spomenik, Trijumfalna kapija itd. Grad koji će Vas ostaviti bez daha i grad u koji ćete uvijek rado vratiti. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

8.dan Barcelona - Dubrovnik - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela u ranim jutarnjim satima. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata i pasoška kontrola, te let na relaciji Barcelona – Dubrovnik. Po slijetanju u Dubrovnik slijedi transfer prema BiH. Dolazak u Sarajevo u kasnim popodnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.