info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
screen-shot-01-10-17-at-01-03-pm-001
18 ˚c Rusija
Cijena programa: 689,00 KM

Moskva / 1.Maj

VARŠAVA + MOSKVA + KRAKOW

11 dana 6 noćenja sa doručkom
– 1 noćenje sa doručkom u Varšavi;
– 4 noćenja sa doručkom u Moskvi;
– 1 noćenje sa doručkom u Krakowu;

TERMINSKI POLAZAK: 26.04.2018.g.

CIJENA PROGRAMA: 689,00 KM
-za uplate od 01.03.2018.g.
-rađeno na bazi 35 osoba/uplata

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz autobusima visoke turističke klase (TV,audio-dvd, klima);
  • Smještaj u Varšavi, u hotelu 3* na bazi jednog noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama;
  • Smještaj u Moskvi, u hotelu 3* na bazi četiri noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama;
  • Smještaj u Krakowu u hotelu 3* na bazi jednog noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama;
  • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
  • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena na putovanju);
  • Doplata za 1/1 sobe (na upit);
  • Individualni troškovi;
  • Provizija za kartično plaćanje na rate;

Napomena: BH/HRV/SRB putne isprave ne podliježu viziranju i za iste nije potrebna dodatna dokumentacija. Agencija zadržava pravo izmjene navedene cijene uslIjed nedovoljno prijavljenog broja putnika, kao i otkaz 7 dana prije započetog putovanja ukoliko broj prijavljenih osoba ne bude dovoljan za realizaciju putovanja. U slučaju ekstremnih okolnosti u vezi sa sigurnosti putnika agencija zadržava pravo otkaza putovanja.

1.i 2.dan Sarajevo - Varšava

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u večernjim satima cca 17:00h. Vožnja kroz BIH, Hrvatsku, Mađarsku i Poljsku uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Varšavu u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. U pratnji vodiča mogućnost za uživanje u gradu očuvane kulturne baštine koja je na listi zaštićenih spomenika UNESCO-a. Jedan od centara kulture, religije i znanosti tog dijela Europe. Posjeta: Trgu glavne tržnice - glavni trg grada i drugi po veličini u Evropi (poslije Florijanovih vrata), toranj i crkva Sv.Djevice Marije (poznate po svom oltaru i zvuku trube svakog sata), Kazimirova židovska četvrt itd. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. i 4.dan Varšava - Rusija/Moskva

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme. Mogućnost odlaska u shopping centar. Polazak u popodnevnim satima prema Moskvi. Noćna vožnja. Dolazak u Moskvu u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima fakultativni obilazak najljepših metro stranica Moskovskog metroa, kao i upoznavanje sa korištenjem istih, u pratnji vodiča. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan Moskva – loko tour – muzej panorama Borodinske bitke

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativno razgledanje grada u pratnji vodiča: Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. Mogućnost za fakultativnu posjetu muzeju Panorama Borodinske bitke - dio je velikog povijesnog memorijala u spomen pobjede u ratu protiv Napoleonove vojske 1812. koji uključuje slavoluk podignut 1827. te vojni muzej sa statuama i vojnom opremom. Panorama „Borodinske bitke” sadrži oslikano platno postavljeno u krug, plan bitke i posebno osvjetljenje koje ostavlja dojam kao da se likovi kreću. Dužina slike „Borodino” postavljene u krug je 115 m, a visina 15 m. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan Moskva – Tretjakovska galerija – Plovidba Moskvom – Lenjinov mauzolej

Doručak. Mogućnost za fakultativnu plovidbu kanalima i rijekom Moskvom koji pruža specifičan pogled na arhitekturu grada sa kojom ćemo se usputno upoznati. Mogućnost fakutlativnog obilaska Lenjinovog mauzoleja gdje se nalazi balzamirano tijelo oca boljševičke revolucije, Vladimira Iliča Lenjina. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.dan Moskva – Sergieyev Posad (Zagorsk) - Kosmonautski muzej

Doručak. Mogućnost fakultativni odlazak u Sergieyev Posad (Zagorsk) - jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastira, smješten pored Moskve. Dugi niz godina bio je rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak lavre (na ikonostasu Crkve Sv. Trojstva su ikone delo Andreja Rubljova). Šetnja Starim Arbatom, jednom od najstarijih gradskih ulica. Mogućnost fakultativnog izleta – Kosmonautski muzej – jedinstvena prilika za razgledanje; Kapsula, robota, odijela koji se koriste u svemirskim istraživanjima. Unutar muzeja nalaze se eskponati i modeli koji su korišteni za historijske letove i ispitivanja svemira. Godišnje ga posjeta oko 300 hiljada posjetilaca. Povratak u hotel. Noćenje.

8.i 9.dan Moskva – Krakow

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Poljske. Noćna vožna uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u podnevnim satima u Krakow. Smještaj u hotel – cca 14:00h. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost fakultativnog obilaska grada: Kraljevski dvorac, tvrđava Barbakan, Cvijetna vrata, Crkva Sv. Ane, Florianska ulica uz pojašnjenja i fotografisanja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. i 11.dan Krakov – Auschwitz – odredište

Doručak. Odjava iz hotela. Mogućnost za fakultativnu posjeta ozloglašenom logoru Auschwitz, gdje je tokom Drugog svjetskog rata ubijeno preko milion ljudi. Imat ćete priliku vidjeti jezive prizore najpoznatijeg logora na svijetu. Razgledanje muzeja sa vodičem. Po završenoj posjeti polazak u pravcu Bratislave. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Hrvatsku i BIH uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u popodnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.