info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
prag
18 ˚c Češka
Cijena programa: od 285,00 KM

Prag / Maj 2019.

6 dana 3 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 29.04.2019.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 285,00 KM
-za uplate do 28.02.2019.g.

CIJENA PROGRAMA – 325,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz modernim autobusima (klima, TV/DVD, WC);
  • Smještaj u Pragu u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u sobama 1/2 i 1/3;
  • Organizacija putovanja i vodička služba.

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60.god.);
  • Turistička taksa (plaća se na recepciji);
  • Fakultativni izleti (opcija će biti dostupna u toku putovanja):
  • Provizija za kartično plaćanje na rate -8%;
  • Indiviudalni troškovi;

1.i 2.dan odredište / Bratislava / Prag

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju uz pauze po potrebi grupe. Kraka pauza u Bratislavi. Nastavak putovanja prema Pragu. Dolazak u Prag u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak u neki od najpoznatijih restorana ili pivnica u Pragu. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Prag / loko tour / plovidba

Doručak. Mogućnost za fakultativno razgledanje grada: Vaclavske namesti sa spomenikom Sv. Vaclava, Obecni dum i Prašna brana, Staromestske namesti, Tinova crkva, stara Gradska kuća, Astronomski sat – Orloj, spomenik Janu Husu, Stara židovska gradska kuća, Staronova sinagoga, Hradčani, Kraljevski dvorac, smjena straže, Predsjednička palata,Karlov most, spomenik Karlu IV... Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni odlazak na jednosatnu plovidbu Vltavom. Doživite jedinstveni osjećaj krstarenja ovom magičnom rijekom i upoznajte se sa glavnim znamenitostima grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan Drezden

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Drezden. Cijelodnevni izlet u Drezden koji je udaljen od Praga 160 km. Drezden je poznat kao grad umjetnosti i kulture. Mnogi su kulturni spomenici obnovljeni nakon 2. Svjetksog rata. Najpoznatija je zgrada opere Semperoper te protestantska crkva Frauenkirche. Značajna je i katolička katedrala Hofkirche. Sačuvan je dresdenski dvorac iz 15. st. koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva. Povratak u Prag. Noćenje.

5.i 6.dan Beč / odredište

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Beču.Po dolasku mogućnost za fakultativni panoramski obilazak grada. Slobodno vrijeme. Nakon kraćeg odmora u centru grada, nastavak putovanja prema BiH. Noćna vožnja... Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.