Pratite nas
VRH
Image Alt

Budimpešta / Nova godina – 3 noćenja

Budimpešta / Nova godina – 3 noćenja

295 KM / po osobi
(0 Reviews)

POLAZAK: 30.12.2019.g.

CIJENA PROGRAMA – 295,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz autobusima visoke turističke klase (klima, WC, TV/DVD);
 • Smještaj u Budimpešti, u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
 • Organizacija putovanja i vodička služba;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god);
 • Turistička taksa – cca 2,00 EUR po osobi/noći;
 • Fakultativni izleti (Plovidba Dunavom 15,00 EUR, Loko tour 15,00 EUR, Doček Nove godine na Čardi cca 80-100,00 EUR, Čarda 35,00 EUR);
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Individualni troškovi;
 • Destinacija
 • Polazak
  Zemaljski muzej, Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  22:00h
 • Vrijeme povratka
  03:00h

Plan programa

1

1.i 2.dan Sarajevo - Budimpešta - Doček Nove godine

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u večernjim satima – cca 22:00h. Noćna vožnja kroz BIH, Hrvatsku i Mađarsku uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima. Zajednički odlazak u Vaci ulicu (jednu od najljepših ulica Budimpešte, uz kratka objašnjenja vodiča oko zamjene nova i transfera). Odlazak u hotel u podnevnim satima - cca 14:00h. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i razonodu. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Doček Nove godine na Čardu, gdje ćemo uz muziku i gastronomsku ponudu tradicionalnih jela i pića ući u novu 2020.g. ili slobodno vrijeme za Doček Nove godine na trgu. Povratak u hotel. Noćenje.
2

3.dan Budimpešta - loko tour - plovidba

  Doručak. Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča: Trg heroja, Vaci ulica, zgrada Parlamenta, Ribarska tvrđava i Citadela su dio onoga što Vas očekuje. Kraći predah, slobodno vrijeme. U predvečernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na plovidbu, odakle se pruža fascinantna slika Budima i Pešte. Povratak u hotel. Noćenje.
3

4.dan Budimpešta / Tropicarum - Miniversum

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Tropicariumu - mjestu gdje se na najzanimljiviji način mogu upoznati brojne životinjske vrste, uglavnom iz tropskog dijela zemlje, gdje ćete usputno vidjeti: različite vrste ajkula, krokodila, zmija, kao i majmuna, rijetkih ptica i riba, kornjača, insekata i mnogih drugih vrsta... Po završetku mogućnost za fakultativnu posjetu Miniversumu - muzej sa minijaturama znamenitosti i spomenika Budimpešte i Mađarske općenito. Većina minijatura imaju i interaktivne zaslone koji vam omogućuju da ponešto i naučite o svakoj od tih znamenitosti. Minijature su toliko detaljne i precizne da čak možete vidjeti sitne ljude u različitim scenama. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Doček Nove godine na Čardu, gdje ćemo uz muziku i gastronomsku ponudu tradicionalnih jela i pića ući u novu 2020.g. ili slobodno vrijeme za Doček Nove godine na trgu. Povratak u hotel. Noćenje.
4

5.dan Budimpešta - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Mogućnost odlaska u shopping centar ili slobodno vrijeme u gradu. Polazak prema Sarajevu u poslijepodnevnim satima – cca 15:00h. Vožnja kroz Hrvatsku i BIH uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima. Kraj programa.
You don't have permission to register