Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Dubai + Abu Dhabi

Dubai + Abu Dhabi

1349 KM 1169 KM / po osobi
(0 Reviews)

8 dana 7 noćenja sa doručkom

POLAZAK: 30.04.2021.g.

HOTEL
CIJENA
SHARJAH 4* 1169,00 KM
DUBAI 4* 1199,00 KM
HOTEL 5* 1349,00 KM

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Dubai – Sarajevo,
 • Smještaj u hotelu 4* u Sharjahu na bazi 7 noćenja s doručkom ½ i 1/3 sobama po izboru;
  Transferi na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom u Dubai-u;
 • Aerodromske takse,
 • Organizaciju putovanja, i vodičko osoblje u slučaju 20+ uplata/prijava;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Troškovi viziranja 115,00 EUR (plaćanje prilikom rezervacije u agenciji);
 • COVID osiguranje samostalno izvaditi ili preko agencije – obavezno pri dolasku u UAE 80,00 KM,
 • Negativan COVID test PCR (obavezan 76 sati prije leta),
 • Doplata za 1/1 (jednokrevetnu sobu) na upit (cca 345,00 KM osoba za 7 nocenja),
 • Putničko zdravstevno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja);
  • PANORAMSKO RAZGLEDANJE – cca 45 EUR; 
  • ABU DHABI – cca 75 EUR;  
  • SAFARI – cca 65 EUR; 
  • FERRARI WORLD – cca 45 EUR; 
  • BURJ KHALIFA – cca 45 EUR;
 • Indiviudalni troškovi;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate

HOTELSKI SMJEŠTAJI (navedeni ili slične kategorizacije radi grupnih rezervacija):

 1. Hotel Sharjah 4**** na plaži: CARLTON hotel Sharjah 4*
 2. Hotel Dubai 4* Metropolitan Dubai (u gradu Dubai-u hoteli nemaju direktni pristup plaži)
 3. Hotel Dubai 5*: Media Rotana Dubai

POSEBNE NAPOMENE:

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izleta tj. programa u skladu sa vremenskim uslovima i dogovora sa grupom. Cijene izleta iskazane na programu su bazirane na grupnoj ponudi i valuta za plaćanje je EURO. Putnici sa pečatom države Izrael ne mogu putovati u UAE.

DOKUMENTACIJA ZA VIZU:

 • važeći pasoš (od dana polaska minimalno 180 dana) skeniran i dostavljen u boji;
 • participacija iznosa za vizu.

 

U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 10 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uslove putovanja ili novo putovanje.

Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. Agencija Ventura Travel nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljeni prtljag ili uništenje prtljaga. Agencija Ventura Travel nije odgovorna za neizdavanje viza putnicima i novac uplaćen za vizu se ne vraća u slučaju ne odobravanja iste, niti putnik ima pravo žalbe, kao ni na povrat sredstava za izdatu avio kartu.

Hrvatske putovnice ne podliježu viziranju u agencijskom procesu, već vize dobijaju na ulasku u UAE (gdje podliježu proceduri propisanoj UAE). Odredbe COVID politike isključivo zavise od trenutne situacije u svijetu. Maske i rukavice su sastavni dio opreme na putovanju.

 

Za ovo putovanje vrijede Opći uslovi putovanja Ventura Travel iz 2012. godine

Plan programa

1

1.dan SARAJEVO – DUBAI

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 100min prije leta (let u 16:55 sati). Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje za Dubai u podnevnim satima. Let u trajanju cca 5h. Dolazak u Dubai u večernjim satima po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.
2

2.dan DUBAI – Loko tour

Doručak. Mogućnost za fakultativni razgled Dubai-a u pratnji lokalnog vodila i lokalne agencije (opcija će biti ponuđena na putovanju). Odlazak do prvog umjetno sagrađenog otoka u obliku palme u Dubaiu, vožnja do hotela Atlantis i kratko zaustavljanje za fotografiranje. Kratko zaustavljanje na poznatoj plaži s još poznatijim hotelom u obliku jedra - Burj Al Arab - čudom moderne arhitekture i jednim od najluksuznijih hotela na svijetu. Vožnja autobusom prema džamiji Jumeirah i razgled džamije izvana. Odlazak prema Bastakiji, starom dijelu Dubaija, koji je zadržao autohtonu arhitekturu. Posjet muzeju starog Dubaija u kojem se mogu vidjeti prikazi povijesnog života grada nekad najpoznatijeg po trgovini i brodogradnji. Nastavak putovanja kroz zaljev na tradicionalnom taksi brodiću – abri do četvrti tržnica, poznatih soukova. Šetnja kroz souk sa začinima i kroz tzv. zlatni souk. Povratak u hotel. Noćenje.
3

3.dan DUBAI - Shopping

Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativnu poludnevnu shopping turu, obilazak najpoznatijih tržnica i shopping centara u Dubaiju: Madinat souka, zlatnog souka, souka sa začinima, Karama tržnice. Poslijepodne predlažemo vrijeme za odmor i razonodu u sklopu hotelskog kompleksa. Povratak u hotel. Noćenje.
4

4. dan DUBAI – Abu Dhabi – Ferrari World

Doručak. Mogućnost za fakultativni izlet u Abu Dhabi. Glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabia. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od povijesti do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Fakultativni odlazak do najpoznatijeg tematskog zabavnog parka Ferrari World gdje imate priliku da sagledate poznati svjetski brand i da okušate svoj adrenalin u top spinu pri brzinama i većim od 120 km/h. Animacija i razonoda do večernjih sati. Povratak u hotel. Noćenje.
5

5.dan DUBAI – Burj Al Arab

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u jedan od najpopularnijih hotela sa 7* gdje Vam se pruža fascinantan pogled na grad. Jedan od najluksuznijih hotela na svijetu, izgrađen u obliku jedra. Ili mogućnost za poludnevni fakultativni izlet u Sharjah, treći po veličini grad u Arapskim Emiratima, povijesno gledajući jedan od najbogatijih gradova u regiji, administrativno-poslovni centar Emirata Sharjah, udaljen samo 15-tak kilometara od Dubaija, poznat po Al Qasba-i s „Eye of the Emirates“ – ogromnim kotačem koji nudi prekrasan panoramski pogled i na obližnji Dubai. Nakon posjete slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti i odmor na ugodnih 30 stepeni. Noćenje.
6

6.dan DUBAI – Safari

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u pustinji Dubai-a. Krenite u svoju avanturu pustinjskim dinama i vozite se posebnim džipovima uz ritmove arapske muzike. Nakon vožnje dolazak u centralni plato gdje ćete biti posluženi tradicionalnom arapskom večerom i gdje ćete biti počašćeni specijalnim trbušnim plesom. Zabava do kasnih večernjih sati. Povratak. Noćenje.
7

7.dan DUBAI – Shopping

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost za posjetu shopping centrima u Dubaiju. Odlazak do obližnjeg outlet stora Dubai outlet mall, zatim odlazak do Emaar shopping centra gdje ćete uživati u najpoznatijim svjetskim brandovima uz sniženja. Noćenje.
8

8.dan DUBAI – Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do aerodroma. LET U 12:55 sati po lokalnom vremenu. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu. Let u trajanju cca 5h. Dolazak u Sarajevo u popodnevnim satima. Kraj programa.
You don't have permission to register