9
Pratite nas
VRH
Image Alt
Nezaboravan doživljaj
Dubai / Maj

Dubai / Maj

1399 KM / po osobi
(0 Reviews)

POLAZAK: 26.04.2020.g.

CIJENA PROGRAMA – 1399,00 KM
-rađeno na bazi 25 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Dubai – Sarajevo,
 • Smještaj u hotelu 4* u Sharjahu na bazi 7 noćenja s doručkom ½ i 1/3 sobama po izboru;
  OGLEDNI HOTEL – CARTLON SHARJAH 4*
 • Transferi na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom u Dubai-u;
 • Organizaciju putovanja, i vodičko osoblje u slučaju 20+ uplata/prijava;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse 285,00 KM (plaćaju se u agenciji),
 • Troškovi viziranja cca 110,00 EUR (plaćanje prilikom rezervacije u agenciji);
 • Putničko zdravstevno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja);
  PANORAMSKO RAZGLEDANJE – cca 40 EUR; ABU DHABI – cca 75 EUR;  SAFARI – cca 65 EUR; FERRARI WORLD – cca 35 EUR; BURJ KHALIFA – cca 35 EUR;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Individualni troškovi;

DOKUMENTACIJA ZA VIZU:

 • Važeći pasoš (od dana polaska minimalno 180 dana) skeniran i dostavljen u boji;
 • 1 slika sa bijelom pozadinom formata za pasoš / putovnicu;
 • Participacija iznosa za vizu – cca 120 EUR.

POSEBNE NAPOMENE:

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izleta tj. programa u skladu sa vremenskim uslovima i dogovora sa grupom. Cijene iskazane na programu su bazirane na grupnoj ponudi i valuta za plaćanje je EURO. Putnici sa pečatom države Izrael ne mogu putovati u UAE.

U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 10 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uslove putovanja ili novo putovanje.

Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. Agencija Ventura Travel nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljeni prtljag ili uništenje prtljaga. Agencija Ventura Travel nije odgovorna za neizdavanje viza putnicima i novac uplaćen za vizu se ne vraća u slučaju ne odobravanja iste, niti putnik ima pravo žalbe, kao ni na povrat sredstava za izdatu avio kartu.

Hrvatske putovnice ne podliježu viziranju u agencijskom procesu, već vize dobijaju na ulasku u UAE (gdje podliježu proceduri propisanoj UAE).

7 dana
Avion
 • Destinacija
 • Polazak
  Međunarodni aerodrom, Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  14:10h
 • Vrijeme povratka
  13:00h

Plan programa

1

1. DAN SARAJEVO – DUBAI /SHARJAH

Sastanak putnika na aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Podjela putne dokumentacije. Let na relaciji Sarajevo – Dubai/Sharjah. Dolazak u Dubai u večernjim satima. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2

2. DAN DUBAI - LOKO TOUR

Doručak. Mogućnost za fakultativno razgledanje Dubaija. Odlazak do prvog umjetnog sagrađenog otoka u obliku palme u Dubaiju, vožnja do hotela Atlantis i kratko zaustavljanje za fotografiranje. Kratka pauza na poznatoj plaži na kojoj se nalazi najpoznatiji hotel u obliku jedra - Burj Al Arab - čudo moderne arhitekture i jedan od najluksuznijih hotela na svijetu. Vožnja autobusom prema džamiji Jumeirah i razgled džamije izvana. Odlazak prema Bastakiji, starom dijelu Dubaija, koji je zadržao autohtonu arhitekturu. Posjet muzeju starog Dubaija u kojem se mogu vidjeti prikazi povijesnog života grada, nekad najpoznatijeg po trgovini i brodogradnji. Nastavak putovanja kroz zaljev na tradicionalnom taksi brodiću – abri - do četvrti tržnica, poznatih soukova. Šetnja kroz souk sa začinima i kroz tzv. zlatni souk. Povratak u hotel. Noćenje.
3

3. DAN DUBAI

Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativnu poludnevnu shopping turu, obilazak najpoznatijih tržnica i shopping centara u Dubaiju: Madinat souka, zlatnog souka, souka sa začinima, Karama tržnice. Poslijepodne predlažemo vrijeme za odmor i razonodu u sklopu hotelskog kompleksa. Povratak u hotel, noćenje.
4

4. DAN DUBAI – ABU DHABI – FERARI WORLD

Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata kojeg smatraju i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala. Posjeta jednoj od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim obilazak rezidencijalnih četvrti grada, stanka u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira to područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Fakultativni odlazak do najpoznatijeg tematskog zabavnog parka, FERARI WORLD, gdje vam se pruža prilika da sagledate poznati svjetski brand i okušate svoj adrenalin u top spinu pri brzinama i većim od 120 km/h. Animacija i razonoda do večernjih sati. Povratak prema Dubaiju. Povratak u hotel, noćenje.
5

5. DAN DUBAI

Doručak. Fakultativni odlazak u jedan od najpopularnijih hotela sa 7* gdje Vam se pruža fascinantan pogled na grad i na prestiž grada - popodnevni čaj u Burj Al-Arabu , jednom od najluksuznijih hotela na svijetu, izgrađenom u obliku jedra. Ili poludnevni izlet u Sharjah, treći po veličini grad u Arapskim Emiratima, historijski gledajući jedan od najbogatijih gradova u regiji, administrativno-poslovni centar Emirata, udaljen samo 15-tak kilometara od Dubaija, poznat po Al Qasba-i „Eye of the Emirates“ – ogromnim kotačem koji nudi prekrasan panoramski pogled na obližnji Dubai. Nakon posjete slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti i odmor na ugodnih 30 stepeni. Noćenje.
6

6. DAN DUBAI – SAFARI

Doručak. Fakultativno - cjelodnevne aktivnosti u pustinji Dubaija. Krenite u svoju avanturu pustinjskim dinama i vozite se posebnim džipovima uz ritmove arapske muzike. Nakon vožnje dolazak u centralni plato gdje ćete biti posluženi tradicionalnom arapskom večerom i gdje ćete biti počašćeni specijalnim trbušnim plesom. Zabava do kasnih večernjih sati. Povratak u hotel. Noćenje.
7

7. DAN DUBAI

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta. Noćenje.
8

8.dan DUBAI - SARAJEVO

Rani doručak. Odjava iz hotela u ranim jutarnjim satima. Let na relaciji Dubai / Sharjah – Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u kasnim popodnevnim satima. Kraj programa.
You don't have permission to register