Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Istanbul / 18.August – avion

Istanbul / 18.August – avion

345 KM 295 KM / po osobi
(0 Reviews)

5 dana 4 noćenja sa doručkom

POLAZAK: 18.08.2020.g.

CIJENA PROGRAMA – 345,00 KM
-rađeno na bazi 25 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; TURKISH AIRLINES
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
  HOTEL MERETTO OLD CITY – https://www.booking.com/hotel/tr/the-meretto-adegstanbul.en-gb.html?aid=318615
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse – 175,00 KM;
 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – na upit;
 • Fakultativni izleti i ulaznice; KRSTARENJE –  15,00 EUR; TOPKAPI – 30,00 EUR; DOLMABAHČE –  20,00 EUR; CJELODNEVNI IZLET – 25,00 EUR; BURSA – 25,00 EUR; PRINČEVSKA – 10,00 EUR;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi;
5 dana
Avion
 • Destinacija
 • Polazak
  Međunarodni aerodrom, Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  09:05h
 • Vrijeme povratka
  19:10h

Plan programa

1

1.dan Sarajevo - Istanbul / Krstarenje Bosforom

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2,5h prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u jutarnjim satima. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul. Pratite putokaze za pasošku kontrolu, nakon čega idete na preuzimanje kofera, te EXIT, gdje će Vas dočekati predstavnik VENTURA TRAVEL AGENCIJE. Po dolasku mogućnost za fakultativni odlazak na KRSTARENJE BOSFOROM, privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćemo se upoznati sa historijom proteklog vremena i vidjeti znamenitosti poput: GALATA TORNJA, GALATA MOSTA, DOLMABAHČE DVORCA,  MOSTOVE KOJI POVEZUJU DVA KONTINENTA, DJEVOJAČKU KULU i dr. Oni koji ne budu išli na krstarenje, imat će 2h slobodno za čay i kahvu. Nakon čega slijedi odlazak do hotela. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim satima kratko upoznavanje kvarta: mjenjačnice, restorani, tramvaji, metroi..Slobodno vrijeme. Noćenje.
2

2.dan Prinčevska ostrva - Trg Taksim

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak na PRINČEVSKA OSTRVA, koja su udaljena od Istanbula cca 90min. vožnje brodicom na redovnoj liniji. Po dolasku, slobodno vrijeme za šetnju, vožnju biciklima ili električnim motorima. Uživanje u turskoj kuhinji. Mogućnost za kupanje na nekoj od privatnih plaža. Povratak prema Istanbulu u poslijepodnevnim satima. U nastavku dana mogućnost za fakultativni odlazak na TRG TAKSIM, koji glasi za najveće i najljepše šetalište u Istanbulu. Zajednički odlazak u muzej voštanih figura – MADAME TUSSUADS. Slobodno vrijeme za obilazak i fotografisanje. Po završetku slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje
3

3.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453, u kojem imate osjećaj da skupa sa Sultanom idete u Osvajanje Istanbula. Nakon toga slijedi prelazak na azijsku stranu, te posjeta VIDIKOVCU ČAMLIDŽA.  Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta. Nakon čega slijedi posjeta novootvorenoj džamiji ČAMLIDŽA. Zatim slijedi povratak ka evropskom dijelu grada, te posjetu muzeju MINIATURK, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Dan završavamo posjetom kvartu EYUP – gdje se nalazi poznata džamija Ejubija, Vidikovac Pierre Loti i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Slobodno vrijeme za ručak i kahvu. Dan završavamo posjetom tržnom centru FORUM ISTANBUL. Slobodno vrijeme za shopping. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4

4.dan Bursa - Tursko veče na Bosforu

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u BURSU, prvu prijestolnicu Osmanskog Carstva koja je udaljena od Istanbula cca 150km. Po dolasku u Bursu posjeta Vidikovcu Tophane, odakle se pruža fascinantna slika grada. Slobodno vrijeme za obilazak turbeta Sultana Osmana i Orhana. Zatim se spuštamo u grad, gdje ćemo posjetiti džamiju ULU. Slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za šetnju, shopping i džumma namaz. Povratak prema Istanbulu cca 15:00h. Po povratku u Istanbul slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE NA BOSFORU. Odlazak transferom do brodica odakle započinje trosatnom večernje krstarenje uz poznati show program: ples derviša, folklor, tradicionalni plesovi, trbušne plesačice i dr. Svakako prilika da uz neograničenu količinu pića i večeru uživate na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.
5

5.dan Istanbul - Topkapi - Sarajevo

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU, koji je bio glavno sjedište Sultanima Osmanskog Carstva, i odakle se vladalo većim dijelom svijeta skoro 400 godina. Prilika da vidite: DIVAN, HAREM, KUHINJU, PRIVATNE ODAJE... Povratak u hotel. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu. Po dolasku chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.
You don't have permission to register