Pratite nas
TOP
Image Alt

Istanbul – bus / Oktobar

Istanbul – bus / Oktobar

365 KM 325 KM / per person
(0 Reviews)

TERMINSKI POLAZAK: 07.10.2019.

FIRST MINUTE CIJENA – 325,00 KM
-za uplate do 31.08.2019.

CIJENA PROGRAMA – 365,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim autobusom (Klima, TV-dvd-audio);
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
 • Posjeta Edirnama;
 • Loko tour Sultanahmet;
 • Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja.

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Fakultativne izlete i ulaznice; KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR, TOPKAPI DVORAC – 25,00 EUR, cca CJELODNEVNI IZLET – 25,00 EUR, DOLMABAHČE DVORAC cca 25,00 EUR, AYA SOFIJA cca 20,00 EUR
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 165,00 KM
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Individualne troškove;
7 dana
Autobus
 • Destination
 • Departure
  Zemaljski muzej, Sarajevo
 • Departure Time
  13:00h
 • Return Time
  11:00h

Plan programa

1

1.i 2.DAN ODREDIŠTE – ISTANBUL

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima cca 13:00h. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U pratnji vodiča, lagana šetnja prema kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija (bez ulaznica). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju i povratak prema hotelu. Noćenje.
2

3.DAN CJELODNEVNI IZLET

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3

4.DAN KRSTARENJE BOSFOROM – DOLMABAHČE DVORAC

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom. Prilika da uživate u dvosatnom krstarenju privatnom brodicom, i vidite Zlatni rog, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu, I još mnogo toga. U povrataku slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Ili mogućnost mogućnost za fakultativni obilazak jednog od najljepših dvoraca u Evropi - Dolmabahče dvorac, koji je izgrađen u 19st., u kojem se čuvaju razni eksponati iz tog perioda,odnosno raskoš modernih Osmanlija. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4

5.DAN TOPKAPI DVORAC – AYA SOFIJA

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Topkapi dvorcu koji je bio sjedište Sultanima Osmankog Carstva. Obilazak kuhinje, divana, privatnih kancelarija, odaja, harema, te sobe u kojoj se čuvaju mnoge vrijedne stvari za Islamski svijet, poput: otisak stopala Poslanika Muhameda, Njegov mač, dlaka sa brade, ogrtač... Po završetku mogućnost za fakultativnu posjetu Aja Sofiji nekadašnjoj crkvi, džamiji a današnjem muzeju, koji je bio kandidat za sedmo svjetsko čudo. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
5

6.i 7.DAN ISTANBUL – EDIRNE - ODREDIŠTE

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Edirna. Po dolasku obilazak jedne od najljepših džamija u Turskoj - Selimija, koja je jedno od remek djele najvećeg graditelja Osmanskog Carstva - Mimara Sinana. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima. Kraj programa.
You don't have permission to register