9
Pratite nas
VRH
Image Alt
Istanbul / Juli – avion

Istanbul / Juli – avion

445 KM 395 KM / po osobi
(0 Reviews)

5 dana 4 noćenja sa doručkom

POLAZAK: 08.07.2020.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 395,00 KM
-za uplate do 10.06.2020.g.

CIJENA PROGRMA – 445,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo;
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse – 175,00 KM;
 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – na upit;
 • Fakultativni izleti i ulaznice; KRSTARENJE –  15,00 EUR; TOPKAPI – 25,00 EUR; AYA SOFYA – 20,00 EUR; DOLMABAHČE –  25,00 EUR; CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR; ORIJENTALNO VEČE – 35,00 EUR
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi;
5 dana
Avion
 • Destinacija
 • Polazak
  Međunarodni aerodrom, Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  12:00h
 • Vrijeme povratka
  16:10h

Plan programa

1

1.dan Sarajevo - Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u podnevnim satima cca 12:00h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul - cca 14:50h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, transfer do hotela. Po dolasku u hotel smještaj grupe. Kraći odmor. U pratnji vodiča, lagana šetnja prema kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija (bez ulaznica). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju i povratak prema hotelu. Noćenje.
2

2.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, sa kojeg se pruža fascinantna slika grada na dva kontinenta. Slobodno vrijeme za čaj I kahvu. U nastavku slijedi posjeta Muzeju Miniaturk koji sadrži preko 100 minijaturnih građevina koje su Osmanlije gradile u Turskoj, I izvan Turske. Zatim slijedi posjeta kvartu EYUP, odnosno džamiji Ejubija. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Ili za posjetu Vidikovcu Pierre Loti. I dan završavamo posjetom Muzeju Panorama 1453, u kojem ćete imati osjećaj kao da i Vi skupa sa Sultanom Mehmedom Fatihom osvajate Istanbul. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3

3.dan Topkapi dvorac - Aja Sofija – Krstarenje Bosforom

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Dvorcu Topkapi u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Slobodno vrijeme za individaulni obilazak, ili mogućnost za fakultativnu pojsetu Aya Sofiji. – nekadašnjoj crkvi, džamiji a današnjem muzeju. Po završetku slobodno vrijeme za ručak, kahvu ili džumma namaz. U nastavaku dana mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, odakle ćemo započeti jedan od najljepših izleta u Istanbulu, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, Mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. Slobodno vrijeme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
4

4.dan Prinčevska ostrva – Trg Taksim

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak na Prinčevska ostrva, koja su vožnje brodicom udaljena cca 80min od Istanbula. Po dolasku mogućnost za kupanje, vožnju fijakerima ili biciklima. Slobodno vrijeme za uživanje u turskoj kuhinji i otoku na kojem su snimane mnoge turske serije i filmovi. Povratak u Istanbul. Odlazak na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.
5

5.dan Dolmabahče dvorac - Istanbul - Sarajevo

Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu u kojem je živjelo posljedjih šest Sultana i Kemal Ataturk. Prilika da uživate u jednom od najljepših dvoraca uz bogatstvo i raskoš koji su tada imali. Povratak u hotel. Odjava iz hotela do 12:00h. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu - cca 16:10h po lokalnom vremenu. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo u 17:05h.
You don't have permission to register