Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Konya+Istanbul / 12.april – avion

Konya+Istanbul / 12.april – avion

505 KM 465 KM / po osobi
(0 Reviews)

7 dana 6 noćenja sa doručkom

POLAZAK: 12.04.2021.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 465,00 KM
-za uplate do 08.03.2021.g.

CIJENA PROGRAMA – 505,00 KM
-rađeno na bazi 25 osoba/uplata

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio karte na relaciji SARAJEVO – KONYA – ISTANBUL – SARAJEVO; PEGASUS;
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu i Konyi;
 • Smještaj u Konyi u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  SELCUK HOTEL: https://www.booking.com/hotel/tr/selassuk-otel-aems-i-tebrizi.en-gb.html?aid=318615
 • Smještaj u Istanbulu u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  Ogledni hoteli: NANDA, MERETTO, AKGUN!
 • Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse u iznosu 175,00 KM;
 • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Fakultativne izlete i ulaznice;
  KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR; DOLMABAHČE DVORAC – 25,00 EUR, CJELODNEVNI IZLET – 25,00 EUR; SVIJET LEPTIRA + SILLE – 15,00 EUR; KAPADOKYA cca 70,00 EUR;
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 170,00 KM;
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Individualne troškove;

Napomena:

 • Molimo Vas da provjerite validnost pasoša (min.180 dana od dana povratka);
 • Obavezno nošenje maski (aerodrom Sarajevo, let, aerodrom Istanbul, i sve vrijeme boravka u Istanbulu);
 • Servisne informacije, plan putovanja, anketne listiće za izlete I satnice dobit ćete u kovertama na aerodromu!
 • Molimo Vas da ih dobro pročitate I popunite po dolasku u Istanbul!
 • Agencija ne snosi odgovornost ukoliko se desi kašnjenje aviona ili pomjeranje leta!
 • Agencija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do otkazivanja putovanja prouzrokovano trenutnom situacijom u svijetu (COVID-19), ili u slučaju više sile koja se nije mogla predvidjeti!
 • Destinacija
 • Polazak
  Međunarodni aerodrom, Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  12:05h
 • Vrijeme povratka
  16:05h

Plan programa

1

1.dan Sarajevo - Istanbul - Konya

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Istanbulu u 12:00h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul po lokalnom vremenu cca 14:50h. Presjedanje na let prema Konyi u 18:55h. Dolazak u Konyu po lokalnom vremenu u 20:10h. Transfer do hotela. Smještaj grupe u hotel. Noćenje.
2

2.dan Konya - Sille - Dolina leptira

Doručak. Nakon čega u pratnji vodiča slijedi fakultativni obilazak grada: brdo Aladin, džamija Šems-i Tabrizija, muzej i džamija Mevlane Dž. Rumija... Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Mogućnost za fakultativnu posjetu muzeju Dolina leptira, koji je napravljen na 3500m2, a u kojem se nalaze 15 vrsta leptira za koje je obezbijeđen prostor od 1600m2m... Svakako muzej koji će Vas očarati. U nastavku dana posjeta naselju Sille, koje je staro preko 5000 godina, i u kojem su boravili Rimljani, Seldžuci i Osmanlije.... Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
3

3.dan Kapadokya

Doručak. Mogućnost za jednodnevnu fakultativnu posjetu Kapadokyi, koja je udaljena cca 3h vožnje. Polazak prema Kapadokyi u ranim jutarnjim satima cca 07:00h. Po dolasku u Kapadokyu slijedi tzv. Crvena tura, koju započinjemo obilaskom DEVRENT DOLINE, koja je poznata po predivnom pejzažu. Izlet nastavljamo posjetom PAŠABA DOLINI, koja je poznata po stijenama u obliku gljive. Nakon predivnih dolina, upućujemo se prema mjestu AVANOS – selo poznato po tradiciji ručne izrade posuđa od gline. DOLINA LJUBAVI. Nakon toga, posjećujemo GOREME OPEN AIR MUZEJ – ogromni kompleks manastira poredanih jedan pored drugog, svaki sa svojom nevjerovatnom podzemnom crkvom. Nakon posjete muzeju - RUČAK. Odlazak na vidikovac GOREME PANORAMA. Za kraj ovog izleta posjetit ćemo i TVRĐAVU UCHISAR, koji je nastao još za vrijeme Rimljana. Povratak prema Konyi u večernjim satima. Noćenje.  
4

4.dan Konya - Istanbul / Loko - Krstarenje Bosforom

Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu u ranim jutarnjim satima cca 06:30h. Chekiranje karata, te polijetanje prema ISTANBULU u cca 09:35h. Let u trajanju cca 70min. Po dolasku u Istanbul transfer do hotela. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme. U podnevnim satima mogućnost za fakultativni obilazak kvarta Sultanahmet, gdje ćemo usputno vidjeti i posjetiti: Kapaličaršiju, Čemberlitaš, Cisternu Šerefije, Hipodrom, Plavu džamiju i Aya Sofiju. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom, u trajanju cca 2h privatnom brodicom, gdje ćemo uživati u pogledu na: Sulejmaniju, Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku slobodno vrijeme. Noćenje.
5

5.dan Istanbul / Cjelodnevni asiatour

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453, u kojem imate osjećaj da skupa sa Sultanom idete u Osvajanje Istanbula. Nakon toga slijedi prelazak na azijsku stranu, te posjeta jednoj od najvećij i najljepših džamija u Istanbulu - ČAMLIDŽA.  Zatim prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA.  Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta. U nastavku dana posjeta naselju USKUDAR, gdje se nalazi jedan od simbola grada – Djevojačka kula. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u pogledu na evropski dio grada. Dan završavamo posjetom naselju KADIKOY, jedno od najvećih i najpopularnijih naselja na azijskoj strani grada. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping u ulicama: Sogutlu, Bahariye ili Moda.  Povratak prema hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.
6

6.dan Istanbul / Cjelodnevni eurotour

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju MINIATURK, u kojem se nalazi prekoa 100 građevina koje su građene prije i za vrijeme Osmanlija. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak. U nastavku dana slijedi posjeta naselju EYUP, gdje se nalazi i Vidikovac Pierre loti, kao i džamija Ejubija. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping. U nastavku dana slijedi posjeta popularnom naselju BALAT – koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojem su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za slikanje i kahvu. Dan završavamo posjetom jednom od najljepših tržnih centara u gradu – FORUM ISTANBUL, u kojem možete samostalno posjetiti i jedan od najpoznatijih akvarijuma u Evropi – SEA LIFE. Povratak u hotel. Noćenje.
7

7.dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu cca 13:00h. Po dolasku chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu u 16:05. Let u trajanju cca 100 min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.
You don't have permission to register