Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Istanbul / 23.Septembar – THY

Istanbul / 23.Septembar – THY

335 KM 295 KM / po osobi
(0 Reviews)

6 dana 5 noćenja sa doručkom

POLAZAK: 23.09.2020.

CIJENA PROGRAMA – 345,00 KM
-rađeno na bazi 25 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; (TURKISH AIRLINES)
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Organizacija putovanja, i pratioc grupe;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse – 175,00 KM; (plaćaju se u agenciji);
 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativni izleti i ulaznice; KRSTARENJE BOSFOROM – privatnom brodicom 2h – cca 15,00 EUR; TOPKAPI DVORAC – ulaznice + vodič – cca 25,00 EUR; CJELODNEVNI IZLET (Čamlidža, Miniaturk, Panorama, Eyup) – ulaznice + prijevoz + vodič – cca 30,00 EUR; ORIJENTALNO VEČE – cca 35,00 EUR;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 125,00 KM;
 • Individualni troškovi;
 • Destinacija
 • Polazak
  Međunarnodni aerodrom Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  09:05h / dolazak po lokalnom vremenu u 12:00h
 • Vrijeme povratka
  19:10h / dolazak po lokalnom vremenu u 20:05h

Plan programa

1

1. DAN SARAJEVO - ISTANBUL

Sastanak na međunarodnom aerodromu u Sarajevu 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje za Istanbul u 09:05h. Let u trajanju 100min. Dolazak u Istanbul planiran je u 12:00 po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Mogućnost za fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Usputno šetnja do luke uz kratku posjetu Turbetu Sultana Suleymana i Hurem Sultan. Na dvosatnom krstarenju ćete uživati u pogledu na: Suleymanija džamiju, Galata toranj, Galata most, Eminonu, Topkapi dvorac, Dolmabahče dvorac, mostovi koji povezuju dva kontinenta, djevojačka kula i dr. U povratku lagana šetnja po kvartu Sultanahmet. SLobodno vrijeme. Noćenje.
2

2. DAN ISTANBUL / CJELODNEVNI IZLET

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3

3. DAN ISTANBUL / TOPKAPI DVORAC - CISTERNA - TURSKO VEČE

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU – u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik i Harem, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Slobodno vrijeme za indiviudalan obilazak. Mogućnost za odlazak na Džumma namaz. Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni obilazak Cisterne Šerefije. Nakon čega slijedi posjeta Kapaličaršiji. SLobodno vrijeme za shooping. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE na Bosforu, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, animacijski program, trbušne plesačice uživati u trosatnom večernjem krstarenju na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.
4

4. DAN ISTANBUL - BURSA

Doručak. Mogućnost fakultativnog izleta u Bursu. Povratak u Istanbul noćenja
5

6

6. DAN ISTANBUL - SARAJEVO

Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela do 12:00h. Transfer prema aerodromu cca 15:00h. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu - cca 18:35h po lokalnom vremenu. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo u 20:05h. Kraj programa.
You don't have permission to register