Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Istanbul / 30.Septembar – avion

Istanbul / 30.Septembar – avion

360 KM / po osobi
(0 Reviews)

6 dana 5 noćenja sa doručkom

POLAZAK: 30.09.2020.g.

CIJENA PROGRAMA – 360,00 KM
-rađeno na bazi 20 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; Pegasus Airlines
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse – 175,00 KM;
 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativne izlete i ulaznice; KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR, CJELODNEVNI IZLET – 25,00 EUR,TURSKO VEČE – 35,00 EUR; DVORCI – cca 25,00 EUR; BURSA – cca 25,00 EUR; PRINČEVSKA OSTRVA – 10,00 EUR; MUZEJ MADAME TUSSUADS – cca 15,00 EUR;
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 150,00 KM
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi

Napomena:

 • Molimo Vas da provjerite validnost pasoša (min.180 dana od dana povratka);
 • Obavezno nošenje maski (aerodrom Sarajevo, let, aerodrom Istanbul, i sve vrijeme boravka u Istanbulu);
 • Servisne informacije, plan putovanja, anketne listiće za izlete I satnice dobit ćete u kovertama na aerodromu!
 • Molimo Vas da ih dobro pročitate I popunite po dolasku u Istanbul!
 • Agencija ne snosi odgovornost ukoliko se desi kašnjenje aviona ili pomjeranje leta!
 • Agencija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do otkazivanja putovanja prouzrokovano trenutnom situacijom u svijetu (COVID-19), ili u slučaju više sile koja se nije mogla predvidjeti!
 • Destinacija
 • Polazak
  Međunarodni aerodrom Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  11:50
 • Vrijeme povratka
  09:55

Plan programa

1

1.dan Sarajevo - Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u jutarnjim satima. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul. Pratite putokaze za pasošku kontrolu, nako čega idete na preuzimanje kofera, te EXIT, gdje će Vas dočekati predstavnik VENTURA TRAVEL AGENCIJE. Transfer do hotela. Smještaj grupe. Kraći odmor. Nakon čega slijedi upoznavanje: mjenjačnice, restorani, tramvaji, metroi... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
2

2.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453, u kojem imate osjećaj da skupa sa Sultanom idete u Osvajanje Istanbula. Nakon toga slijedi prelazak na azijsku stranu, te posjeta VIDIKOVCU ČAMLIDŽA.  Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta. Nakon čega slijedi posjeta novootvorenoj džamiji ČAMLIDŽA. Zatim slijedi povratak ka evropskom dijelu grada, te posjetu muzeju MINIATURK, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Dan završavamo posjetom kvartu EYUP – gdje se nalazi poznata džamija Ejubija, Vidikovac Pierre Loti i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Slobodno vrijeme za ručak i kahvu. Dan završavamo posjetom tržnom centru FORUM ISTANBUL. Slobodno vrijeme za shopping. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3

3.dan Topkapi dvorac - Krstarenje Bosforom

  Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU, koji je bio glavno sjedište Sultanima Osmanskog Carstva, i odakle se vladalo većim dijelom svijeta skoro 400 godina. Prilika da vidite: DIVAN, HAREM, KUHINJU, PRIVATNE ODAJE... U nastavku dana mogućnost za fakultativni odlazak na KRSTARENJE BOSFOROM, privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćemo se upoznati sa historijom proteklog vremena i vidjeti znamenitosti poput: GALATA TORNJA, GALATA MOSTA, DOLMABAHČE DVORCA,  MOSTOVE KOJI POVEZUJU DVA KONTINENTA, DJEVOJAČKU KULU i dr. U povratku slobodno vrijeme. Noćenje.
4

4.dan Bursa - Tursko veče na Bosforu

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u BURSU, prvu prijestolnicu Osmanskog Carstva koja je udaljena od Istanbula cca 150km. Po dolasku u Bursu posjeta Vidikovcu Tophane, odakle se pruža fascinantna slika grada. Slobodno vrijeme za obilazak turbeta Sultana Osmana i Orhana. Zatim se spuštamo u grad, gdje ćemo posjetiti džamiju ULU. Slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za šetnju, shopping i džumma namaz. Povratak prema Istanbulu cca 15:00h. Po povratku u Istanbul slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE NA BOSFORU. Odlazak transferom do brodica odakle započinje trosatnom večernje krstarenje uz poznati show program: ples derviša, folklor, tradicionalni plesovi, trbušne plesačice i dr. Svakako prilika da uz neograničenu količinu pića i večeru uživate na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.
5

5.dan Prinčevska ostrva - Trg Taksim

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak na PRINČEVSKA OSTRVA, koja su udaljena od Istanbula cca 90min. vožnje brodicom na redovnoj liniji. Po dolasku, slobodno vrijeme za šetnju, vožnju biciklima ili fijakerima. Uživanje u obilatoj turskoj kuhinji. Mogućnost za kupanje. Povratak prema Istanbulu u poslijepodnevnim satima. Po dolasku u Istanbul mogućnost fakultativnog odlaska na TRG TAKSIM, koji glasi za najveće i najljepše šetalište u Istanbulu. Zajednički odlazak u muzej voštanih figura – MADAME TUSSUADS. Slobodno vrijeme za obilazak i fotografisanje. Po završetku slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje
6

6.dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela do 06:00h. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu u 09:55h po lokalnom vremenu. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

Reviews Scores and Score Breakdown

0.0
Rating 0
You don't have permission to register