Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Istanbul / avion – 5 dana – 09.juni

Istanbul / avion – 5 dana – 09.juni

515 KM 475 KM / po osobi
(0 Reviews)

5 dana 4 noćenja sa doručkom

POLAZAK: 09.06.2021.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 475,00 KM
-za prvih 10 uplata/osoba

CIJENA PROGRAMA – 515,00 KM
-rađeno na bazi 25 uplata/osoba

DOPLATA ZA HILTON BOSPHORUS 5* – 370,00 KM
DOPLATA ZA HOTEL CROWN PLAZA  OLD CITY 5*- 220,00 KM
DOPLATA ZA HOTEL RICHMOND ISTANBUL 4* 190,00 KM
DOPLATA ZA HOTEL BURCKIN SUITES SULTANAHMET – 140,00 KM

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; PEGASUS
 • Aerodromske takse;
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativne izlete i ulaznice; KRSTARENJE BOSFOROM; CJELODNEVNI IZLET; BURSA; PRINČEVSKA OSTRVA ;MUZEJ MADAME TUSSUADS;
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120,00 KM
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi
 • Destinacija
 • Polazak
  Međunarodni aerodrom, Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  12:00h
 • Vrijeme povratka
  16:30h

Plan programa

1

1.dan Sarajevo - Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u 12:00h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul. Transfer do hotela. Smještaj grupe. Kraći odmor. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2

2.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453, u kojem imate osjećaj da skupa sa Sultanom idete u Osvajanje Istanbula. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak. U nastavku dana slijedi posjeta popularnom naselju BALAT – koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojem su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za slikanje i kahvu. Dan nastavljamo posjetom naselju EYUP, gdje se nalazi i Vidikovac Pierre loti, kao i džamija Ejubija. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, i shopping . Cjelodnevni izlet završavamo posjetom jednom od najvećih tržnih centara u gradu – FORUM ISTANBUL, u kojem možete samostalno posjetiti i jedan od najpoznatijih akvarijuma u Evropi – SEA LIFE. Povratak u hotel. Noćenje.
3

3.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju MINIATURK, u kojem ćete vidjeti preko 100 građevina koje se nalaze u Turskoj i Istanbulu u minijaturnom obliku. Nakon toga slijedi prelazak na azijsku stranu, te posjeta jednoj od najvećij i najljepših džamija u Istanbulu - ČAMLIDŽA. Zatim prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA. Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta. U nastavku dana slijedi odlazak na naselje USKUDAR, te posjetu DJEVOJAČKOJ KULI – simbolu grada koji se nalazi između dva kontinenta. Dan zavšravamo posjetom u naselje KADIKOY, jedno od najvećih i najpopularnijih naselja na azijskoj strani grada. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping u ulicama: Sogutlu, Bahariye ili Moda. Povratak prema hotelu. Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE NA BOSFORU – gdje ćete u trosatnom večernje krstarenje uz poznati show program: ples derviša, folklor, tradicionalni plesovi, trbušne plesačice i dr. Svakako prilika da uz neograničenu količinu pića i večeru uživate na Bosforu. Noćenje.
4

4.dan Krstarenje - Dolmabahče dvorac

Doručak. Mogućnost za fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Usputno šetnja do luke uz kratku posjetu Turbetu Sultana Suleymana i Hurem Sultan. Na dvosatnom krstarenju ćete uživati u pogledu na: Suleymanija džamiju, Galata toranj, Galata most, Eminonu, Topkapi dvorac, Dolmabahče dvorac, mostovi koji povezuju dva kontinenta, djevojačka kula i dr. U nastavku dana mogućnost za fakultativnu posjetu DOLMABAHČE DVORCU, koji je bio sjedište posljednjim Osmanlijama. Obilazak u pratnji vodiča. Po završetku slobodno vrijeme. Noćenje.
5

5. dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela do 12:00h. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu u 16:30h po lokalnom vremenu. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.
You don't have permission to register