Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Istanbul / 16.August – bus

Istanbul / 16.August – bus

415 KM 375 KM / po osobi
(0 Reviews)

8 dana 5 noćenja sa doručkom

POLAZAK: 16.08.2020.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 375,00 KM
-za uplate do 31.07.2020.g.

CIJENA PROGRAMA – 415,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim autobusom (Klima, TV-dvd-audio);
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
 • Posjeta Edirnama;
 • Loko tour Sultanahmet;
 • Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja.

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Fakultativne izlete i ulaznice; KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR, TOPKAPI DVORAC – 20,00 EUR, CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR, TURSKO VEČE – 35,00 EUR
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 200,00 KM
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%
 • Individualne troškove;

 

8 DANA
Autobus
 • Destinacija
 • Polazak
  Zemaljski muzej, Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  13:00h
 • Vrijeme povratka
  12:00h

Plan programa

1

1.i 2.dan Sarajevo - Istanbul / Krstarenje Bosforom

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima cca 13:00h. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U pratnji vodiča, lagana šetnja prema kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija (bez ulaznica). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju i povratak prema hotelu. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom. Prilika da uživate u dvosatnom krstarenju privatnom brodicom, i vidite Zlatni rog, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu, I još mnogo toga. U povrataku slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
2

3.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3

4.dan Bursa

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u grad Bursu, koja je udaljena cca 150km od Istanbula. Po dolasku u Bursu, odlazak na Vidikovac Tophane, zatim slijedi posjeta Turbetu Sultana Osmana, nakon čega se spuštamo u stari grad, gdje ćemo posjetiti Ulu džamiju. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak prema Istanbulu u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4

5.dan Topkapi dvorac - Aya Sofya - Orijentalno veče

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Dvorcu Topkapi, koji je bio glavno sjedište Sultana Osmanskog Carstva. Obilazak privatnih odaja, kuhinje, divana, terasa... Po završetku mogućnost za fakultativnu posjetu nekadašnjoj crkvi, džamiji a danas jednom od najposjećenijih muzeja - Aya Sofiji. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Tursko veče na Bosforu, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, animacijski program, trbušne plesačice uživati u trosatnom večernjem krstarenju na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.
5

6.dan Prinčevska ostrva

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak na Prinčevska ostrva - koja su udaljena cca 75min vožnje brodicom. Po dolasku slobodno vrijeme za vožnju kočijama ili biciklima. Povratak u Istanbul. Mogućnost odlaska na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.
6

7. i 8.dan Istanbul - Edirne - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Edirna. Po dolasku obilazak jedne od najljepših džamija u Turskoj - Selimija, koja je jedno od remek djele najvećeg graditelja Osmanskog Carstva - Mimara Sinana. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima. Kraj programa.
You don't have permission to register