Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Istanbul / 25.januar – bus

Istanbul / 25.januar – bus

269 KM / po osobi
(0 Reviews)

7 dana 4 noćenja sa doručkom

POLASCI: 25.01.2021.g.

CIJENA PROGRAM – 269,00 KM

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (Klima, TV-dvd-audio);
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
 • Posjeta Edirnama;
 • Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja.

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Fakultativne izlete i ulaznice; KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR, CJELODNEVNI IZLET – 25,00 EUR,TURSKO VEČE – 35,00 EUR; DVORCI – cca 25,00 EUR; BURSA – cca 25,00 EUR; ; MUZEJ MADAME TUSSUADS – cca 15,00 EUR;
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120,00 KM
 • Doplata za dodatno sjedište u busu – 80,00 KM
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi;

 

 • Destinacija
 • Polazak
  Zemaljski muzej, Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  13:00h
 • Vrijeme povratka
  12:00h

Plan programa

1

1.i 2.dan Sarajevo - Istanbul

Polazak iz Sarajeva u 13:00h. Vožnja kroz BIH, Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja kroz Bugarsku. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu, cca 3h vožnje. Po dolasku u Istanbul, smještaj u hotel. Kraći odmor. Nakon čega slijedi kratko upoznavanje: mjenjačnice, restorani, tramvaji, metroi... Mogućnost za fakultativni obilazak CISTERNE ŠEREFIJE, kao i historijskog poluotoka: BEYAZIT, KAPALIČARŠIJA, ČEMBERLITAŠ, HIPODROM, PLAVA DŽAMIJA I AYA SOFIJA. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
2

3.dan Dolmabahče dvorac - Krstarenje Bosforom

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, odakle ćemo započeti jedan od najljepših izleta u Istanbulu, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, Mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu u kojem je živjelo posljednjih 6 Sultana. Povratak u hotel. Noćenje.
3

4.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom muzeju Panorama 1453, koji prikazuje osvajanja Istanbula, gdje imate osjećaj da i Vi skupa sa Sultanom idete u osvajanje. Nakon čega prelazimo na azijsku stranu. Posjećujemo novu i najveću džamiju u Turskoj – Čamlidža. U blizini džamije nalazi se i vidikovac Čamlidža, sa kojeg se pruža fascinantna slika grada na dva kontinenta. Slobodno vrijeme za čaj I kahvu. U nastavku slijedi posjeta Muzeju Miniaturk koji sadrži preko 100 minijaturnih građevina koje su Osmanlije gradile u Turskoj, I izvan Turske. Zatim slijedi posjeta kvartu EYUP, odnosno džamiji Ejubija. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Dan završavamo posjetom tržnom centru Forum Istanbul. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4

5.dan Topkapi dvorac - Cisterna

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Dvorcu Topkapi u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Zatim posjeta dijelu Harema, u kojem su žene vladale. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Mogućnost za fakultativnu posjetu Cisternoj Šerefije koja je napravljena za vrijeme vladavine Cara Teodozija u 5.st. Slobodno vrijeme za fotografisanje. Povratak u hotel. Noćenje.
5

6. i 7.dan Istanbul - Edirne - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema EDIRNAMA. Po dolasku u Edirne, kratka posjeta džamiji Selimija, upoznavanje sa centralnim dijelom grada, te slobodno vrijeme za šetnju čaršijom, shopping i indiviudalne aktivnosti. Nastavak putovanja prema BIH u poslijepodnevnim satima. Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u na odrediše u prijepodnevnim satima. Kraj programa
You don't have permission to register