9
Pratite nas
VRH
Image Alt
Istanbul / Juli – bus

Istanbul / Juli – bus

365 KM 315 KM / po osobi
(0 Reviews)

7 dana 4 noćenja sa doručkom

POLASCI: 13.07.2020.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 315,00 KM
-za uplate do 15.06.2020.g.

CIJENA PROGRAMA – 365,00 KM
-rađeno na bazi 30 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV,dvd,audio,klima);
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama;
 • Posjeta Edirnama;
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativni izleti;
 • Doplata za dodatno sjediše – 50,00 KM;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 150,00 KM;
 • Provizija za kartično plaćanja na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi;
7 dana
Autobus
 • Destinacija
 • Polazak
  Zemaljsku muzej, Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  13:00h
 • Vrijeme povratka
  15:00h

Plan programa

1

1.i 2.dan Sarajevo - Istanbul

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima - cca 13:00h. Vožnja u pravcu Višegrada uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja kroz Srbiju i Bugarsku. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak vožnje prema Istanbulu. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima u pratnji vodiča obilazaka kvarta Sultanahmet: Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija i Topkapi dvorac (bez ulaznica). Slobodno vrijeme. Noćenje.
2

3.dan Krstarenje Bosforom - Dolmabahče dvorac

Doručak. Mogućnost za fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Usputno šetnja do luke uz kratku posjetu Turbetu Sultana Suleymana i Hurem Sultan. Na dvosatnom krstarenju ćete uživati u pogledu na: Suleymanija džamiju, Galata toranj, Galata most, Eminonu, Topkapi dvorac, Dolmabahče dvorac, mostovi koji povezuju dva kontinenta, djevojačka kula i dr. U povratku slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Ili mogućnost za fakultativni obilazak jednog od najljepših dvoraca u Evropi - DOLMABAHČE DVORAC, koji je izgrađen u 19st., i u kojem se čuvaju razni eksponati iz tog perioda,odnosno raskoš i luskuz modernih Osmanlija. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Noćenje.
3

4.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za CJELODNEVNI IZLET, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4

5.dan PRINČEVSKA OSTRVA

Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska na PRINČEVSKA OSTRVA. Odlazak tramvajem do luke Eminonu, gdje se ukrcajemo na brod i uživamo u jednosatnoj vožnji do najvećeg Prinčevskih otoka. Po dolasku slobodno vrijeme za šetnju, vožnju fijakerima, biciklima... Povratak prema Istanbulu u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.
5

6.i 7.dan ISTANBUL- EDIRNE - SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Edirna. Po dolasku obilazak džamije Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping čaršijom. Nastavak putovanja prema BIH u dogovoreno vrijeme. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u podnevnim satima. Kraj programa.
You don't have permission to register