Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Prelijepi
Istanbul / 02.Septembar – PGS

Istanbul / 02.Septembar – PGS

355 KM 315 KM / po osobi
(0 Reviews)

POLAZAK: 02.09.2020.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 315,00 KM
-za uplate do 18.08.2020.g.

CIJENA PROGRAMA – 355,00 KM
-rađeno na bazi 25 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji SARAJEVO – ISTANBUL – SARAJEVO (PEGASUS);
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Organizaciju putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse – 175,00 KM (plaćaju se u agenciji);
 • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Fakultativne izlete i ulaznice;
  KRSTARENJE BOSFOROM – cca 15,00 EUR; DOLMABAHČE DVORAC – cca 25,00 EUR; TOPKAPI DVORAC – cca 25,00 EUR; CJELODNEVNI IZLET – cca 30,00 EUR; ORIJENTALNO VEČE – cca 35,00 EUR;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 120,00 KM;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Individualni troškovi;
 • Destinacija
 • Polazak
  Međunarodi aerodrom Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  12:00h
 • Vrijeme povratka
  16:10h

Plan programa

1

1.dan SARAJEVO - ISTANBUL

Sastanak na međunarodnom aerodromu u Sarajevu 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje za Istanbul u 12:00hh. Let u trajanju 100min. Dolazak u Istanbul planiran je u 14:50h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2

2.dan TOPKAPI DVORAC - CISTERNA ŠEREFIJE - TURSKO VEČE

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU – u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik i Harem, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Slobodno vrijeme za indiviudalan obilazak. Mogućnost za fakultativni obilazak Cisterne Šerefije. Nakon čega slijedi posjeta Kapaličaršiji. SLobodno vrijeme za shooping. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE na Bosforu, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, animacijski program, trbušne plesačice uživati u trosatnom večernjem krstarenju na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.
3

3.dan CJELODNEVNI

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4

4.dan KRSTARENJE BOSFOROM - DOLMABAHČE DVORAC

Doručak. Mogućnost za fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Usputno šetnja do luke uz kratku posjetu Turbetu Sultana Suleymana i Hurem Sultan. Na dvosatnom krstarenju ćete uživati u pogledu na: Suleymanija džamiju, Galata toranj, Galata most, Eminonu, Topkapi dvorac, Dolmabahče dvorac, mostovi koji povezuju dva kontinenta, djevojačka kula i dr. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu u kojem je živjelo posljednjih 6 Sultana. Povratak u hotel. Noćenje.
5

5.dan ISTANBUL - SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu cca 12:00h. Po dolasku na aerodrom chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu u 16:10h. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.
You don't have permission to register