Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Kapadokya / 7 dana – avion

Kapadokya / 7 dana – avion

515 KM 465 KM / po osobi
(0 Reviews)

POLASCI: 29.03.2021. i 28.04.2021.g.

7 dana 6 noćenja sa doručkom

FIRST MINUTE CIJENA – 465,00 KM
-za prvih 10 rezervacija!

CIJENA PROGRAMA – 515,00 KM
-rađena na bazi 20 osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio karte na relaciji SARAJEVO – ISTANBUL – KAYSERI – ISTANBUL – SARAJEVO; PEGASUS;
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom;
 • Smještaj u Kapadokyi u hotelu 3* na bazi 5 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
 • Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse u iznosu 175,00 KM;
 • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Fakultativne izlete i ulaznice; VOŽNJA BALONIMA; PANORAMSKI OBILAZAK KAPADOKYE; VOŽNJA QUADOVIMA
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 150,00 KM;
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Individualne troškove;
 • Destinacija
 • Polazak
  Međunarodni aerodrom, Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  16:05h
 • Vrijeme povratka
  15:15h

Plan programa

1

1. dan Sarajevo - Istanbul - Kayseri - Kapadokya

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Istanbulu u 10:40h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul po lokalnom vremenu cca 14:30h. Presjedanje na let prema Kayseriju u 18:50h. Dolazak u Kayseri po lokalnom vremenu cca 20:10h. Transfer prema Kapadokyi / Goreme. Dolazak u večernjim satima u hotel. Smještaj grupe. Noćenje.
2

2. dan Kapadokya - HAMAM + QUADOVI

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u TURSKI HAMAM – ritual za opuštanje duha i tijela. Ako želite, ovdje se možete sami kupati, prati kosu, otići do saune ili se možete prepustiti i vještim rukama osoblja koje će vas istrljati sapunicom i ručnikom. U ostatku dana slobodno vrijeme za indivudalne aktivnosti i istraživanje Kapadokye. U poslijepodnevnim satima mogućnost za fakultativni odlazak na vožnju QUADOVIMA ČETVEROTOČKAŠIMA gdje ćete uz zalazak sunca uživati dvosatnom vožnjom dolinama Kapadokye. Slobodno vrijeme za šetnju i fotografisanje. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3

3. dan Kapadokya - CRVENA TURA

Doručak. . Mogućnost za cjelodnevni obilazak Kapadokye – tzv. CRVENA TURA. Turu započinjemo obilaskom DEVRENT DOLINE, koja je poznata po predivnom pejzažu. Izlet nastavljamo posjetom PAŠABA DOLINI, koja je poznata po stijenama u obliku gljive. Nakon predivnih dolina, upućujemo se prema mjestu AVANOS – selo poznato po tradiciji ručne izrade posuđa od gline. Nakon toga, posjećujemo GOREME OPEN AIR MUZEJ – ogromni kompleks manastira poredanih jedan pored drugog, svaki sa svojom nevjerovatnom podzemnom crkvom. Nakon posjete muzeju - RUČAK. Odlazak na vidikovac GOREME PANORAMA. Za kraj ovog izleta posjetit ćemo i TVRĐAVU UCHISAR, koji je nastao još za vrijeme Rimljana. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Noćenje.
4

4. dan Kapadokya - BALON + ZELENA TURA

U ranim jutarnjim satima mogućnost za odlazak na fakultativni LET BALONOM IZNAD KAPADOKYE – jedan od najljepših izleta na koji možete otići u životu. Nakon leta, povratak u hotel. Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Kapadokye – tzv. ZELENA TURA. Izlet počinje obilaskom DOLINE GOLUBOVA – dolina prepuna prirodnim geološkim strukturama, kao i mnogo skrivenih dragulja Kapadokye. Zatim posjeta jednom od najširih podzemnih gradova u Kapadokyi – KAYMAKLI. Šetnja i posjeta dvorcu u DOLINI IHLARA, kao i panorama grada. RUČAK. Nakon ručka posjeta MANASTIRU SELIME koji je najveći vjerski objekat u regiji Kapadokye. Posjetit ćemo i NAR GORU JEZERO, koje je nastalo u jednom od najvećih vulkanskih kratera u dolini Kapadokye. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
5

5 .dan - Konya

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu KONYI – jednom od najznačajnijih gradova za muslimane pripadnike sufijskog učenja Islama. Vožnja u trajanju cca 3h od Kapadokye do Konye. Po dolasku u Konyu posjeta džamiji Mevlane Dželaludina Rumija, kao i posjeta muzeju, a zatim i šetnja do džamije Sem-i Tebrizija i njegovog turbeta. Posjeta brdu Aladin, kao i istoimenoj džamiji koja se nalazi na istom brdu. Slobodno vrijeme za šetnju i šoping u Konyi. Po dogovoru sa vodičem, mogućnost fakultativnog odlaska u TROPSKU BAŠTU LEPTIRA jedno od najvećih polja za leptire u Evropi, i prvo u Turskoj. Povratak u Kapadokyu. Slobodno vrijeme. Noćenje.
6

6. dan Kapadokya

Doručak. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta ili slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Noćenje.
7

7.dan Kapadokya - Kayseri - Istanbul - Sarajevo

Rani doručak. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu cca 04:00h. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Istanbulu u 06:10. Presjedanje na let prema Sarajevu u 09:50h. Dolazak u Sarajevo u 09:45h.
You don't have permission to register