9
Pratite nas
VRH
Image Alt

Kružna Turska – bus

Kružna Turska – bus

976 KM 876 KM / po osobi
(0 Reviews)

12 dana 11 gradova

ČANAKKALE – IZMIR – PAMUKKALE – ANTALYA – KONYA – KAPADOKYA – ANKARA – ESKIŠEHIR – BURSA – ISTANBUL – EDIRNE

TERMIN POLASKA: 02.09.2020.g.

CIJENA PROGRAMA – 875,00 KM
-rađeno na bazi 30 uplata / osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom na navedenim relacijama (klima, tv-dvd-audio);
 • Smještaj u hotelima 3* na bazi 9 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  Smještaj u Čanakkalama u hotelu 3* na bazi 1 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  Smještaj u Izmiru u hotelu 3* na bazi 1 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  Smještaj u Antalyi, u hotelu 3* na bazi 1 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  Smještaj u Konyi, u hotelu 3* na bazi 1 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  Smještaj u Goreme/Kapadokya u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  Smještaj u Bursi u hotelu 3* na bazi 1 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  Smještaj u Istanbulu u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
 • Posjeta Šehidskom mezarju Čanakkale;
 • Posjeta Turbetu Mevlane Dž.Rumija;
 • Posjeta Mauzoleju Kemal Ataturka u Ankari;
 • Posjeta Vidikovacu Tophane, i Turbetu Sultana Osmana;
 • Loko tour Sultanahmet;
 • Posjeta Edirnama i džamiji Selimija;
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god;
 • Doplata za dodatno sjedište u busu 100,00 KM;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu cca 390,00 KM;
 • Fakultativni izleti:
  EFES; PAMUKKALE; ORIJENTALNO VEČE; BALONI KAPADOKYA; PANORAMSKI KAPADOKYA; KRSTARENJE BOSFOROM; DOLMABAHČE DVORAC;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate -8%;
 • Bakšiš za vozača i vodiča;
 • Indiviudalni troškovi;
12 DANA
Autobus
 • Destinacija
 • Polazak
  Zemaljski muzej, Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  12:00h
 • Vrijeme povratka
  12:00h

Plan programa

1

1.i 2.dan Sarajevo – Galipolje – Čanakkale cca 1150km

Polazak grupe iz Sarajeva ispred zemaljskog muzeja u podnevnim satima cca 12:00h. Noćna vožnja preko Srbije i Bugarske sa pauzama po potrebi grupe. Dolazak na Galipolje u podnevnim satima, obilazak šehidskog mezarja. Nastavak putovanja preko kanala Dardaneli do Čanakkalea. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U večernjim satima u pratnji vodiča obilazak centralnog dijela grada. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2

3.dan Čanakkale – Izmir cca 350km

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Izmiru. Po dolasku obilazak šetnju poznatim izmirskim šetalištem uz samu obalu Egejskog mora – Kordon, odnosno šetnju pored izmirskog simbola Sahat kula te posjetu čuvenoj Kemer alti pijaci. Sastanak u dogovoreno vrijeme. Odlazak u hotel. Smještaj grupe. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3

4.dan Izmir – Efes cca 85km – Pamukkale cca 195km – Antalya cca 250km

Rani doručak. Odjava iz hotela, te polazak prema Efesu. Mogućnost za fakultativnu posjetu jednom od najvećih sačuvanih antičkih gradova na svijetu: najveći antički amfiteatar u svijetu u kojem se čak i danas održavaju koncerti, mramorna cesta, odeon, Hadrijanov hram, Celsiusova biblioteka, rimske kupelji, agore i druge građevine. Posjeta i obližnjem „Brdu slavuja“, na kojem se nalazi kuća Sv. Marije (Hazreti Merjem) – mjesto za koje se smatra da je provela svoje posljednje dane života. Kratko zaustavljanje u Selčuku gdje se nalaze ostaci Artemidinog hrama - jednog od 7 čuda staroga svijeta. Nastavak putovanja prema Pamukkalama. Dolazak u poslijepodnevnim satima. Mogućnost za fakultativni obilazak jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj – Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola Sv. Filipa, stari anfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala što u prijevodu znači “Pamučna tvrđava”. Radi se o čudesnom platou boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate oksidom i kalcijem rijeke koja izvire na južnim padinama Caldaga. Slobodno vrijeme za kupanje u nekom od prirodno formiranih bazena, odnosno krečnjačkih naslaga ili fakultativno kupanje u čudesnom Kleopatrinom bazenu. Polazak u predvečernjim satima prema Antalyi. Dolazak u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.
4

5.dan Antalya – Konya cca 330km

Doručak. Odjava iz hotela. U pratnji vodiča lagana šetnja centralnim dijelom grada. U prijepodnevnim satima polazak prema Konyi. Po dolasku u Konyu smještaj grupe u hotel. U pratnji vodiča odlazak do džamije Šems-i Tebrizija, i muzeja Mevlane Dž. Rumija. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
5

6.dan Konya – Goreme / Kapadokya cca 250km

Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela. Polazak prema Kapadokyi, odnosno mjestu Goreme. Po dolasku smještaj grupe u hotel. Lagana šetnja centralnim dijelom grada. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Mogućnost za fakultativni odlazak na Orijentalno veče. Povratak u hotel. Noćenje.
6

7.dan Kapadokya

Mogućnost za fakultativnu panoramsku vožnju balonom u trajanju od cca 60min, gdje ćete doživjeti najljepši izlazak sunca. Povratak u hotel. Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak pokrajine Kapadokya: Nakon panoramske vožnje balonom odlazak u cjelodnevno fakultativno razgledanje pokrajine Kapadokye gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 miliona godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak lokacije Goreme, cijeli grad je smješten u stijenama, nastao u vrijeme kada je kršćanstvo bilo zabranjeno a kršćani proganjani. Slijedi razgledanje tipičnog grada Derinkuyu, ukupno čak 7 spratova ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
7

8.dan Kapadokya – Ankara cca 300km – Bursa cca 460km

Rani doručak. Odjava iz hotela, te polazak prema Ankari. Po dolasku u Ankaru posjeta mauzoleju Kemal Ataturka. Nastavak putovanja prema Bursi. Dolazak u Bursu u kasnim večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.
8

9.dan Bursa – Istanbul cca 150km

Doručak. Odjava iz hotela. U pratnji vodiča odlazak na Vidikovac Tophane, posjeta Turbetu Sultana Osmana – osnivača Osmanskog carstva, zatim posjeta Ulu džamiji i bezistanu. U poslijepodnevnim satima polazak prema Istanbulu. Dolazak u predvečernjim satima. Usputna posjeta Vidikovcu Čamlidža. Slobodno vrijeme za uživanje u najljepšem pogledu na grad koji se nalazi na dva kontinenta. Odlazak u hotel. Smještaj grupe. Noćenje.
9

10.dan Istanbul

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, uz usputnu posjetu Turbetu Sultana Sulejmana. Prilikom ukrcavanja na brodicu, uživat ćete u pogledu na: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu u kojem je živjelo posljednjih šest Sultana i Kemal Ataturk. Prilika da doživite bogatstvo i raskoš posljednjih Osmanlija. Po završetku odlazak na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
10

11.i 12.dan Istanbul – Edirne cca 240km – Sarajevo cca 910km

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Edirnama. Po dolasku u Edirne obilazak starog grada i jedne od najpoznatijih džamija u Turskoj – Selimija. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Nastavak putovanja prema BIH u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u jutarnjim satima u Sarajevo. Kraj programa.
You don't have permission to register