Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Zemlja duginih boja
Maroko / Septembar

Maroko / Septembar

1075 KM 975 KM / po osobi
(0 Reviews)

POLAZAK: 27.09.2020.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 995,00 KM
-za uplate do 01.05.2020.g.

CIJENA PROGRAMA – 1155,00 KM
-rađeno na bazi 20 osoba/uplata

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Sarajevo – Istanbul – Kazablanka – Istanbul – Sarajevo,
 • Transferi u Maroku (Kazablanka – Fez – Kazablanka);
 • Smještaj u Kazablanci, u hotelu 3*/4* na bazi 1 noćenje sa doručkom u ½ i1/3 sobama
  (Idou Anfa Hotel & Spa 4 Casablanca ili sličan);
 • Smještaj u Rabatu, u hotelu 3*/4* na bazi 1 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama
  (hotel Rive Rabat ili sličan),
 • Smještaj u Fezu, u hotelu 3*/4* na bazi 5 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama
  (Royal Mirage Hotel Fes ili sličan);
 • Prtljag do 20 KG + ručni prtljag do 8 KG;
 • Organizacija putovanja i pratioca putovanja;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse 195,00 KM;
 • PZ osiguranje 2,00 KM dnevno po osobi do 60god.
 • Fakultativni izleti: odlazak na Atlas cca 50,00 EUR; Vodopad Ouzoud 45,00 EUR; Kazablanka loko tour cca 15,00 EUR; Rabat + Fez loko tour cca 30,00 EUR, Meknes cca 15,00 EUR; Šefšaven 45,00 EUR, muzeji…
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 350,00 KM;
 • Bakšiš za vozače i vodiče – cca 10/15,00 EUR po osobi;
 • Provizija za kratično plaćanje na rate – 8%;
 • Vize za BiH/SRB/HRV putne isprave (ishodi se u Budimpešti) po cijeni od 55,00 EUR (Potrebna dokumentacija: kopija prednje strane pasoša, 2 fotografije, potvrda o zaposlenju/studiranju/penziji, popunjen formular aplikacije);
 • Individualni troškovi;

POSEBNE NAPOMENE:

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izleta tj. programa u skladu sa vremenskim uslovima i dogovora sa grupom. Cijene iskazane na programu su bazirane na grupnoj ponudi i valuta za plaćanje je EURO.

9 dana
Avion
 • Destinacija
 • Polazak
  Međunarodni aerodrom Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  12:00h
 • Vrijeme povratka
  18:00h

Plan programa

1

1. DAN SARAJEVO - ISTANBUL - CASABLANCA

Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Istanbul. Let u trajanju cca 100min. Po dolasku u Istanbul, čekanje cca 5h. Slobodno vrijeme za ručak/dutty free. Nastavak putovanja prema Kazablanci. Let u trajanju cca 5h. Dolazak u Kazablanku po lokalnom vremenu cca 23:45h. Transfer do hotela. Smještaj grupe. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2

2. DAN CASABLANCA - RABAT

Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi razgledanje starog i novog dijela grada kojeg su isplanirali Francuzi. U gradu se nalazi i jedna od najvećih džamija u svijetu koja može primiti preko 50.000 vjernika i koja je posvećena kralju Hassanu II. Džamija ujedno ima i najveće minarete na svijetu visine 210m. Kraći predah i slobodno vrijeme za slikanje. Nastavak vožnje do Rabata, smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3

3. DAN RABAT - FEZ

Doručak. Odjava iz hotela. Mogućnost za fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča: Kraljevska palata (izvana), vožnja modernim dijelom grada, Hassanov Toranj s ostacima džamije, mauzolej Muhameda V. Odlazak do kazbe s Oudaya vratima, vidikovca s pogledom na Atlantski ocean i andaluzijskim vrtom. Kratka šetnja uskim bijelo - plavim uličicama. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Fezu. Dolazak u kasnim večernjim satima u hotel. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4

4. DAN FEZ

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak najstarijeg kraljevskog grada i njegove srednjovjekovne medine pod zaštitom UNESCO-a: kraljevska palača (razgled izvana), vrata Bab Boujaloud, nekadašnja židovska četvrt. Posjet Bou Inaniji medresi, najistaknututijem primjeru islamske umjetnosti i dekoracije u keramici i cedrovom drvetu. Nastavljamo šetnju labirintom srednjovjekovnih uličica, prepunih lokalnih trgovaca tekstilom, kožom, hranom, začinima, srebrom i suvenirima, do fontane Nejjarine, mauzoleja Moulay Idrissa II. (zaštitnika grada iz 9.stoljeća) i Kairouanske džamije (izvana). Po završenom razgledanju slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
5

5. DAN IMOUZER + IFRAN

Doručak. Fakultativni izlet u Imouzer: obronaka Srednjeg Atlasa I zivopisnog gradica IMOUZZER . Planinska arhitektura I berbersko stanovništvo daju posebnu notu ovom planinskom mjestu gdje se domaća plemena stoljećima sastaju radi trgovine I razmjene. Pauza za setnju gradom. U nastavku stižemo na 1600 m.n.v. gdje se nalazi marokanski najprestizniji planinski centar Ifran. Arhitekturom I ugodjajem vise svajcarski ili francuski alpski centar nego africki, Ifran je I ljetna rezidencija marokanske kraljevske porodice. Setnja po parkovima I ulicama Ifrana. Izlet se nastavlja kratkom voznjom do Azroua, berberskog gradica u cijoj okolini su šume čuvenog atlaskog kedrovog drveta, naseljene brojnim životinjskim vrstama pa I najnestašnijim I najživahnijim makaki majmunima.. Povratak u hotel. Noćenje.
6

6. DAN FEZ

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta. Noćenje.
7

7. DAN ŠEFŠAVEN

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u Šefšaven. Izletom je obuhvaćena vožnja do Rifa, planinskog masiva duž Mediteranske obale Maroka koji pripada Atlaskom gorju. U srcu Rifa je smjesten poetični, plavo okrečeni gradić Šefšaven. Osnovan od strane izbjeglica iz Andaluzije očuvao je atmosferu drevnih vremena u koja nas vraca šetnja lavirintom njegovih uličica, smjestenih po obronku planine. Šefševen je jedinstveno mjesto u Maroku I svijetu po svojoj plavoj boji: kuće, džamije, zidovi, hamami… sve je obojeno u njeznu plavu nijansu. Povratak u Fez. Slobodno vrijeme. Noćenje.
8

8. i 9. DAN FEZ - CASABLANCA - ISTANBUL - SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Transfer prema Casablanci u dogovoreno vrijeme. Po dolasku u Casablancu, zavisno od vremena mogućnost odlaska u grad, ili direktno na aerodrom. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Istanbulu u kasnim večernjim satima cca 00:45h. Let u trajanju cca 5h. Po dolasku u Istanbul slobodno vrijeme, čekanje cca 8h. Polijetanje prema Sarajevu. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.
You don't have permission to register