Pratite nas
TOP
Image Alt
Grad cvijeća

Temišvar – Budimpešta

Temišvar – Budimpešta

345 KM / per person
(0 Reviews)

TERMINSKI POLAZAK: 18.09.2019.g.

CIJENA PROGRAMA – 345,00 KM

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz autobusima visoke turističke klase (klima, WC, TV/DVD);
 • Smještaj u Temišvaru, u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
 • Smještaj u Budimpešti, u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
 • Posjeta Novom Sadu;
 • Organizacija putovanja i vodička služba;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Fakultativni izleti: Loko tour TEMIŠVAR 15,00EUR; Loko tour BUDIMPEŠTA – cca 15,00 EUR; Plovidba Dunavom 15,00 EUR; Miniversum 15,00 EUR; Tropicarium 15,00 EUR);
 • Turistička taksa – cca 2,00 EUR po danu/osobi (plaća se na recepciji);
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 155,00 KM;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Individualni troškovi;
5 dana
Autobus
 • Destination
 • Departure
  Zemaljski muzej, Sarajevo
 • Departure Time
  06:00h
 • Return Time
  23:00h

Plan programa

1

1. DAN SARAJEVO - NOVI SAD - TEMIŠVAR

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u jutarnjim satima – cca 06:00h. Noćna vožnja kroz BIH i SRBIJU uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Novi Sad u podnevnim satima. Odlazak u centralni dio grada: Petrovaradinska tvrđava – mjesto odakle se pruža jedinstven pogled na Novi Sad, posjeta Zmaj Jovinoj ulici i centralnim znamenitostima. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Nastavak putovanja prema Temišvaru. Dolazak u večernjim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2

2. DAN TEMIŠVAR / LOKO TOUR

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča: Trg pobjede (sagrađeno 1872. godine), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. godine), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine), Trg slobode, na kojem se nalaze stara gradska većnica (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu), kip Device Marije i bista Decebala, posljednjeg dačkog kralja, Barokna palata. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Mogućnost za odlazak u tržni centar Iulius mall. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3

3. DAN TEMIŠVAR - BUDIMPEŠTA / PLOVIDBA

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Budimpešti. Po dolasku odlazak u hotel. Smještaj grupe. Slobodno vrijeme. Zajednički odlazak u Vaci ulicu (kratki obilazak u pratnji vodiča). Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – plovidba Dunavom uz fascinantnu panoramu Budimpešte noću. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4

4. DAN BUDIMPEŠTA / LOKO TOUR - MINIVERSUM

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča: Trg heroja, Vaci ulica, zgrada Parlamenta, Ribarska tvrđava i Citadela su dio onoga što Vas očekuje. Kraći predah, slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni odlazak u muzej Miniversum i Muzej Podzemna željeznica. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
5

5. DAN BUDIMPEŠTA - SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela – cca 09.00h. Mogućnost odlaska u shopping centar ili fakultativni odlazak do najvećeg akvarija srednje Europe, Tropicarium-a koji se nalazi u sklopu shopping centra Campona. Ovdje boravi na stotine životinja, počevši od egzotičnih ptica, majmuna, riba, krokodila, morskih pasa i ostalih gmazova... prošetajte tropskom prašumom, tunelima koji vode kroz akvarije... uživajte u svijetu koji vam nije svakodnevno dostupan. Polazak prema BIH u poslijepodnevnim satima. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

Historija grada

Temišvar (rumunjski: Timișoara, mađarski: Temesvár, banatskobugarski: Timišvar, njemački: Temeswar) ima preko 331.927 st. i najveće je naselje čitavog Banata. Grad je okružen obrađenom zemljom i jedan je od najrazvijenijh i najindustrijaliziranijih gradova u Rumunjskoj. To je prvi grad s električnim osvjetljenjem u Europi. Neke je zgrade u ovom gradu projektirao i slavni Gustave Eiffel. U Temišvaru je započela pobuna naroda protiv komunističke vlasti. Pobuna je krvavo ugušena (1 104 mrtva, 3 352 ranjena), ali je to bio početak kraja vladavine komunista koja se završila tjedan dana poslije. Temišvar duguje ime rijeci Timiš (rum. Timiș, antički Tibisis). Kroz grad protječe samo rijeka Begej. Razlog ovome je povezanost i isprepletanost tokova ove dvije rijeke u prošlosti na području grada. Kasnijom kanalizacijom njihovi tokovi su dobili drugačije pravce, koji su do danas u tom obliku. Rumunjski oblik imena grad je Timișoara (u izgovoru Timišoara s mekim „š“). Hrvatski naziv za grad Temišvar blizak je i duguje podrijetlo mađarskom nazivu Temesvár (mađ. Temes je Tamiš, vár je tvrđava). Nijemci nazivaju dvojako: jedna verzija je Temeschburg,a pomađarena je Temeswar. Banatski bugarski nazivaju ga Timišvár.
You don't have permission to register